Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 96 laida

Teisybės dėlei audio knygų neskaičiuočiau prie "skaitomų". TV nežiūriu unsure.gif
Atsakyti
Vilnietės, laikas susitikti 4u.gif Penktadienį, 2020-01-10, Panoramoje, Gan bei city, 18 valandą biggrin.gif
Atsakyti
yahoo.gif megstu penktadienius
Aciu Erendira 4u.gif
internete mazokai bunu, daugiau gal paziuriu kelias serijsa ispanisko serialo, kalbai palaikyti, daug vairuodama praleidziu, tai dabar ta laika bandysiu paversi ne radijo, bet knygomis, nors kaip minejau, ketivrtadieniais klausau Audiologu Kupreviciaus per LRT Klasika, tai nu labai idomu buna, lieku masinoje paklausyti iki galo wub.gif
O vakarais dukros repertuara skaitom, galva po pernai metu 12 klases baigimo atsigavo turput, kazka rmesnio jau galiu skaityti, Martinaicio "Gyvenimas skolon" psichologines knygas apie vaiku auklejima, bet po nedaug, labai noriu toliau testi skaityti Gary knygas, bet kai paimu lovoje, suvokiu, kad nu nesiskaito ne del knygos , o del mano smegenu..gal vingiai tiesinasi unsure.gif
Atsakyti
Kaip smagu, kad bent metinėms ataskaitoms "senimas" parsiranda biggrin.gif

O aš metus pradėjau su poezija. Adomas Underavičius (1813-1889) "Poezye Adama Underowicza– pieśni, mazurki, romanse, wiersze różne" (Adomo Underavičiaus poezija - dainos, mazurkos, romansai, įviairios eilės), išleista Paryžiuje, 1878 m. Pirmoje knygelės dalyje publikuoti iki 1830-1831 sukilimo sukurti eilėraščiai ir, kaip nurodoma pratarmėje, už kai kuriuos autorius sėdėjo Kražių gimnazijos karceryje biggrin.gif

Šio mielo jaunuolio poezija įvairi - tarp anticarinių eilių (pvz. Žemaičių maršas mušant maskolius) yra ir lyrikos. Galėtų būti išverstas į lietuvių kalbą ir muzika, sukurta pagal jo eiles galėtų suskambėti gyvai... bent kartais.

Adomo Underavičiaus poezija
Atsakyti

O kodėl audio knygų neskiriat prie skaitomų? Tai lygiai ta pati knyga, tik kita forma. Ne filmas gi čia, ne interpretacija. 

Atsakyti
Sveikos,

po jūsų ataskaitos ir man užsinorėjosi pateikti savąją smile.gif pirmąją savo ataskaita pateikiu 4u.gif
Nors rašyti nemoku, bet pabandysiu sudėlioti.

Per metus perskaičiau 26 knygas, didžiąją dalį knygų sudarė darbui apie vadovavimą, koučingą ir t.t. knygos smile.gif Tad kitos įsimintos žemiau:


"Tiesiog vaikai" patti smith - šiais metais atradau biografijas, anksčiau neskaitydavau gal todėl ji mane taip ir sužavėjo.

"Gerieji žmonės" Hannah Kent - už malonumą jausmą skaitant.

"Platforma" Michel Houellebecq - už susijaudinimą skaitant.

Metų nesusipratimas:

"12 gyvenimo taisyklių" Jordan B.Peterson


tiek labai išsamiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(P.A.R.I.S @ 2020 01 07, 11:44)

Metų nesusipratimas:

"12 gyvenimo taisyklių" Jordan B.Peterson
tiek labai išsamiai biggrin.gif


plačiau prašyčiau biggrin.gif taigis visai normalus diedas, griežtokas, nepeza biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2020 01 07, 11:46)
<p>O kodėl audio knygų neskiriat prie skaitomų? Tai lygiai ta pati knyga, tik kita forma. Ne filmas gi čia, ne interpretacija. </p>

Tai galima, bet į kategoriją "klausomos".
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2020 01 07, 15:34)
plačiau prašyčiau biggrin.gif taigis visai normalus diedas, griežtokas, nepeza biggrin.gif


nežinau, aš iš visos aplinkos girdėjau, vauuuu kaip įdomu skaityti, kokia naudinga ir t.t... o man atrodė, pradeda nuo vieno sakinio nukrypsta kažkur į lankas ir nebeaišku ar išvis kada grįžo ten kur norėjo. Buvo keletą gerų minčių, bet iš visos knygos kokie 5 sakiniai 4u.gif
Atsakyti
Kadangi susitikimo metu gavau pastabų biggrin.gif , kad nerašau, o ir ataskaitos dar nėra ax.gif , tai bandysiu pateikti savo varganą metų sąrašiuką:
perskaičiau 12. Vis dar intensyviai mokausi anglų k., t.y. namų darbai, testai, ech, pasiteisinau... Taigi, net keturios lietuviškos, kaip man - daug, dar porą metų atgal visai lietuviškų neskaičiau arba pradėdavau ir numesdavau, ir, kaip nekeista, visos patiko, daugiau, mažiau, bet tikrai neblogos. Eilės tvarka nuo labiausiai patikusios:
1. Petro imperatorė
2. Dienų piramidės
3. Basakojis bingo pranešėjas
4. Dziedas
5. Izabelė

Daugiau nebelabai ir ką išskirti galėčiau, nebent dukros itin rekomenduotą H.Lee "Nežudyk strazdo giesmininko", ji buvo apžavėta, net pasirinko savo projektiniam pristatymui . Nebloga.
P.Petterson "Vogti arklius" perskaičiau po pažiūrėto (2 kartus) puikaus filmo, deja, knyga jokio įspūdžio nepadarė. Filmas tiek išieškotas, vaizdų, pojūčių, spalvų jūra, knygoje to neradau. Neradau gražios kalbos. Jokių stebuklų.
M.Lunde "Vandens istorija" visai pusėtina, apokaliptinės knygos vis rūpi, pasmalsauju.
Atsakyti
Martux, pagarba, kalbu mokymasis yra sunku, bet pazadu, kad turesi malonuma pajutusi ta "as galiu", beveik kaip pirmo skrydzio pojutis biggrin.gif 4u.gif as dabar tingiai tik tobulinu paskutine savo uzsienio kalba jau 15 metu unsure.gif ir tai perskaicius knyga ispaniskai pasijutau kaip pirmoke per rugsejo pirma biggrin.gif laiminga
Atsakyti
Pamačiau, kad Martux dukra rekomenduotų "Strazdą" ir susimąsčiau apie savo septyniolikmetį. Šiuo metu jo lektūra - įvairiausios laidos internetu - ypač istorinės (keista). Ką skaito Jūsų dideli (17-22) vaikai? Ką rekomenduotų?
Atsakyti