Tikrai, Heliantai reikia paties didžiausio Oskaro už savanorišką ceremonijos organizavimą šitiek metų iš eilės. Helianta, esi beprotiškai fantastiška, girdi?!
O aš šiandien pabaigiau pirmąją šių metų knygą (vėlokai...) L.Chaney "Chanel. Intymus gyvenimas". Tikrai nebloga biografija, pasiremianti atkapstytais dokumentais, rimčiau patyrinėta ir apipinta aplinkos, laikmečio apdaru. Nenuslysta vien legendiniais šablonais. Rekomenduočiau, nes skaičiau ir kitas, prastesnes versijas. Pati Chanel asmenybė labai sudėtinga, paveikta tiek sunkių vaikystės išgyvenimų, tiek stipraus charakterio, tiek socialinės padėties ir aplinkos. Buvo labai įdomus jos kelias į pripažinimą, kaip ji to pasiekė. Bet kai jau "pasaulis atsidūrė po jos kojomis" ir prasidėjo nesibaigianti "meilužių" rotacija, narkotikai bei išgyvenimo pastangos prancūzijos okupacijos metu, tai pasidarė truputį "neskanu" , nors psichologiškai pagrįsta. Žodžiu, pabudo mano vidinė "davatka"

, kuriai nužmogėjimas neturi pasiteisinimų.
Tikari, puiku tos metines ataskaitos. Aš prisirašau sąrašus mane sudominančių knygų ir žvejoju iš įvairių bibliotekų skyrių. Penktadienį išvažiuojam slidinėt, tai reikia susirinkt gerą kolekciją, nes dvi dienos pirmyn/dvi dienos atgal, tai neišpasakyta galimybė perskaityti šimtus puslapių, ir pageidautina, kad būtų neprasti