Sveikos, virtuviu profesionales ) noriu paprasyti jusu patarimu ir ideju.. virtuve sename blokiniame name, 6.81 kvadr.m., ilgiausia siena 2,1m, siena kampu 1,4m. Kaip pasielgi norint gauti geresni varianta- ar daryti tiesiog palei siena komplekta, ar uzsukti viena spintele kampu, jame butu kriaukle, ir prie jos saldytuvas? Technika butu imontuojama, be indaploves apseisim
) Daiktu neprisikaupe, planuojamas ir sienos griovimas, tada tas kampas gal ir susiziuretu
Aciu uz nuomones

kaip geraiu pasielgt? gal parduot butą ir pirkt kitą? griaut sieną dabar ir iš karto daryt normaliai? Išnaudot koridorių, jei įėjimas platus t.y. su sieninėm spintom? ruošt valgyt pas kaimynus, o pas save pasidaryt tik plautuvę su šiukšline ir vieną spintelę įrankiam bei stalą su šaldytuvu? pirkt pusfabrikačius tik?
Aplamai, tokios virtuvės buvo planuotos arbatai pasidaryt ir sumuštiniui susitept. Pusryčiams. Visą kitą laiką darbo liaudis turėjo valgyt valgyklose ir restoranuose, tai gal bus protingiausia nelaužyt tradicijų?
nežinau, kaip protingiau. Aš tai gal įdarbinčiau kaimynę, tegu ji man ruošia valgyt, o aš jai už tai mokėčiau. Kiek laisvo laiko būtų ... galėčiau ... aj, gal nesiplėsiu daugiau

Ko gero ir man teks šaldytuvą ten pat išgyvendinti

Lieka kompetencijos klausimas. Aš poroje salonų buvau davusi paskaičiuoti, kiek kainuos man virtuvė, tai buvau pakraupusi nuo kompetencijos lygio. Bet, jeigu jie gyvi, vadinasi gal čia aš norėjau dangiškų migdolų. Gal.
Galite tiesiog išsiųsti užklausas su savo vizija visiems iš eilės ir gal būt gausite kokių nors klausimų, pasiūlymų, variantų. Bet galutinį reikalą reiks susidėlioti pačiai. Nesigilinti tokiu atveju nesigaus.
Aš gal pradėčiau nuo bendro patalpos išzonavimo, suskirstymo ir tada su virtuve būna žymiai lengviau.
Kelkit čia, gal merginos ras ką patarti.

Aciu longger, tikriausiai kelsiu jums, tik reikia sugalvoti, kaip ikelt cia

aš pakabinamų neplanuoju visai.
a, na tai tada suprantama.
gražu, kai nėra viršutinių spintelių, bet retas gali sau tai leisti dėl vietos stokos
ir vis kokį rakandą dar pagamina, kurio man prisireikia...
va va,taip ir prasideda kaupimas
aš užgyvenau tik kombainą, sumuštininę iš mamos skolinuosi.. puodelių ir lėkščių tiek, kiek telpa džiovyklėje... žodžiu, man truko tik vieno stalčiaus, kur padėčiau skardas ir keptuves, nes dabar orkaitėje
<div>
<p>aš pakabinamų neplanuoju visai.</p>
</div>
</blockquote>
<p>a, na tai tada suprantama.</p>
<p>gražu, kai nėra viršutinių spintelių, bet retas gali sau tai leisti dėl vietos stokos

<p> </p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="slepiuosi" data-cid="71894778" data-time="1511193187">
<div>
<p>ir vis kokį rakandą dar pagamina, kurio man prisireikia...</p>
</div>
</blockquote>
<p>va va,taip ir prasideda kaupimas

<p>aš užgyvenau tik kombainą, sumuštininę iš mamos skolinuosi.. puodelių ir lėkščių tiek, kiek telpa džiovyklėje... žodžiu, man truko tik vieno stalčiaus, kur padėčiau skardas ir keptuves, nes dabar orkaitėje

Ateis laikas, kai vaikai iš tavęs norės skolintis, o gal ne...

Nevirtuvinius dalykus drąsiai laikau virtiuvėje ir visiškai dėl to nesuku smegenų. Ir rošiuosi tai daryti ir toliau, nes sandėliuką man panaikino. Velykinės dekoracijos, Kalėdiniai reikaliukai pas mane sudėti dėžutėse, o tos dėžutės yra spintelėje, o ateityje bus stalčiuose. Čia rinčių rimčiausiai. Ir niekas dar ten nėra nukentėjęs nuo riebalų. Ar pas jus stalčių visuje esantys daiktai irgi metodiškai apsineša tomis nuosėdomis?

Taip, erdvė nedidelė ir net ją subendrinus vis tiek nepasidarytų milžiniška (butas taigi standartinis).
Taip, ilgiau nejudinami rakandai apsineša. Dėžučių dėžėse ir dar stalčiuose-spintelėse nenoriu.
Velykinių dekoracijų apskritai neturiu... Net nežinojau, kad tokios egzistuoja.

O kai vietos pasidėjimui ribotai, tai ir nekaupi nereikalingo šlamšto. Jeigu jau ko labai labai prireikia, skoliniesi (nekalbu apie kombainą su visom būtinom funkcijom, bet jis turbūt vienintelis daug vietos užimantis). Tų pačių skardų - kiek jų reikia. Pati turiu 4, tai 2 dalėčiau drąsiai mest lauk (pasilikčiau didelę ir mažą). Pvz. pirkau apvalią tortinę, kurios taip ir nepanaudojau (tais retais atvejais, kai kepu biskvitą, išsikepu didelėje kvadratinėje skardoje).

Bet vėl gi - kiekvienas darosi pagal save. Jeigu kam reikia daug visokių prispasabų ir gerai su daug daiktų, tai jis pagal tai virtuvę ir dėliojasi.
Jeigu virtuvė būtų nenaudojama (nesikauptų tos suš...os dulkės, trupiniai ir kiti pasitaškymai), rinkčiausi apskritai atviras lentynas ir spinteles su stiklu (Azu virtuvės pavyzdys):

O šita apskritai svjonė - ir durys, kokių aš noriu, ir lentynos atviros, ir viskas balta-medis:

Tik gaila, kad neįgyvendinama dėl objektyvių priežasčių.

Dar vienas tobulas: atviros lentynos ir atstumiamas langas

na, man kelt tikrai nereikia. Kelkit sau ir visoms čia besirenkančiom.

Aš naudojuosiu part.lt paslaugomis
Papildyta:
<p>gražu, kai nėra viršutinių spintelių, bet retas gali sau tai leisti dėl vietos stokos
aš pamėginsiu. Jeigu nepavyks - visada galėsiu pasikabinti vėliau.
o jums nuoširdžiai pavydžiu. Tik vieno stalčiaus trūkumas. Aš nenormali tada

šita tai būtų tobula, jei ne metro pytelės.
labai galvojau dėl atvirų lentynų.. kai užlipu kartą į metus išvalyt viršutinių spintelių, baisu būna, bet jei valyti tas lentynas kaip dulkes, 1-2 kartus per savaitę, gal taip nesikaups riebalai..? nu kiek užtruks, papildomas 2 min..
noriu noriu noriu...
longger, o jūsų sienoje be spintelių bus langas-du?

Taip, erdvė nedidelė ir net ją subendrinus vis tiek nepasidarytų milžiniška (butas taigi standartinis).
Taip, ilgiau nejudinami rakandai apsineša. Dėžučių dėžėse ir dar stalčiuose-spintelėse nenoriu.
Velykinių dekoracijų apskritai neturiu... Net nežinojau, kad tokios egzistuoja.

na, CD , knygos - aš tai priėmiau nekonkrečiai tuos daiktus bet kaip sinonimą atvirai laikomų, smulkių, sunkiai valomų arba visai nevalomų daiktų. Knygų aš taip pat valgomąjame ar svetainėje nelaikysiu. Tam pas mane yra numatyta bibliotekėlė tokia. Tik nežinau, ar neperkelsiu jos į darbo kambarį, nes elektroninės knygos darosi vis laisviau ir laisviau prieinamos, o skaityklė rankinėje, nori to ar nenori, yra patogiau nei knyga. Neesu aš e-reikalų gerbėja, nu bet jie visi tyliai tykoja ir pratinasi mane. Kai kuriem bac ir pavyksta įlysti į mano gyvenimą.
Žodžiu mano patirtis tokia, kad tie besikaupiantys specifiniai virtuviniai nešvarumai nesklinda po erdves taip baisiai, kaip jūs bandėte pavaizduoti. Na bet, nesiginčysiu, to reikalo pačioje virtuvėje yra. Bet ant sienos priešais kabančioje spintelėje su atvirom lentynom jau nepastebėjau nieko specifinio, dulkės paprastosios renkasi kaip ir visur, o virtuvė tikrai maža.
Velykos. Nieko rimta. Aš visada prieš kelias savaites pasitempiu įvairių šakų ir jas išsprogdinu. Geraja ta žodžio prasme

ekiu - aš mirčiau tokioje virtuvėje. Užeiti, kaip į muziejų ir nufotografuoti kokiam žurnalui - taip. Bet realybėje - šiku maku tokią virtuvę. Minimum po mėnesio pusės tų va taip atvirai laikomų indų nebutų jau gyvų. O ir bet tačiau, tvarkymo čia tai ką aš žinau. Ne ne ne, tai ne mano

ne. Jokio lango. Siena. Galvai daužyt. Kai neviltis užpuola. Langas ant kitos sienos, šone už nugaros, kiek toliau. Ties pusiasaliu. Pusiasalis atsimuša į langą. langas platesnis už pusiasalį.
Toks planas. dabar ten tuščia, nors verk. langas, ta prasme, fiziškai yra, Bet baldų nei kvapo. Nes nėra buitinės. Be buotinės nėra baldų. O buitinės nėra nes neišsirenku. O neišsirenku, nes tas kas patinka kainuoja kokius 6 kartus daugiau, nei galiu sau leisti. O tai kas kainuoja 6 kartus mažiau ir teoriškai galėčiau sau leisti - nenoriu. O to ko noriue - negaliu, nes biudžetas riboja. O biudžetas riboja, nes tam jis ir yra, kad mane ribotų. Arba jo niekas nepapildo. Tai va problema tokia - apribotas nepapildytas biudžetas. Arba per dideli norai. Nors man jie neatrodo per dideli. O gal per dideli?
ne. Jokio lango. Siena.
tai taip ir bus plika siena, ar kaip nors bus pagyvinta? bent plytelėmis?