Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

mano supratimu pratęsti sienos neišeis, laikančias konstrukcijas padarė ne visai taip kaip tikėjomės, viršuje atsidaro išsikišusios "ausytės", dabar galvos skausmas kaip visa tai gražiai apdirbti, apdėti gipsu, bet atsiras kampas prie kampo, ar išvis darytis ala medinę koloną, apdirbant viską medžiu...  :hmm:

Dėl panašios problemos turim tokias 2 kolonas , gražu man :D 

Atsakyti
QUOTE(VP @ 2017 11 24, 16:21)

žinot ką? netgi jeigu jūs paliktumėt viską taip, kaip yra tik nedarytumėt kampo, man jau žymiai geriau viskas atrodytų biggrin.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

nors neapleidžia jausmas, jog tegalima padaryti žyyyymiai geriau. Ir tai būtų dar viena priežąstis nedaryti rozečių taip žemai. Ką daryti paskui, jeigu baldus sugalvosit keist? naikinsit rozetes, kad plintusą galėtumėt uždėt?
Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2017 11 24, 19:21)
Na nežinau. As visgi padariau L, į kampą įdėjau leman'sa. Ir visiškai jokių nusiskundimų neturiu. Į kitą patalpą nesuzaisi, ten laukas būtų. Tai kad nėra ko tų kampų bijoti, jei numatytas biudžetas mechanizmams.

Man tai tos uzapvalintos virtuvės primena psichuškę paminkstintom sienom  biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

o dėl lemano ir kampų - čia kaip dėl skonio ir spalvų - draugių nėra 4u.gif
sprendimai yra todėl, kad yra poreikis. O poreikis yra ne todėl, kad yra pasiūla, bet todėl kad kažkam tai tinka ir patinka 4u.gif Ptashka, svarbu jums yra labai gerai 4u.gif
Atsakyti

Vp tas aukstas spintas planuojat toj trumpesnej aienoj iki metalines kolonos?

Aš galvojau jas daryti ilgesnėje, kur 3330, paskutinysis baldininkas siulo trumpesneje 3050

Atsakyti

metalą - pagalvokite toje vietoje šiek tiek žemiau paleistas lubas. Aš bent jau taip sprendžiau. Ir pasislėpė visos konstrukcijos. Balkio nedaryčiau, nebent planuojat county stylių. Tada jo. Jeigu urbanistinis stilius, tai galima tuos metalus aplamai palikti atvirus.

nematau visiškai jokios problemos daryt ten ilgesnę sieną prie aukštų baldų. Langas - ne problema. Nemažai yra pridaryta virtuvių su palange esančia žemiau stalviršio. Asmeniškai vienoje virtuvėje kelis kartus per metus geriu kavą biggrin.gifJau nekalbant, jog pas jus pakaktų 10cm kilstelti. Aišku, langą reiktų keisti, bet matau jūs ten taip iš esmės viską darot, tai tas vienas langas tur būt uogelės biggrin.gif
Ar ten reikia baldų pagal langą ar geriau ten statyt stalą - va čia kitas klausimas. Į jį kol kas neturiu atsakymo. Man dar jūsu bendra suplanuota erdvė nelabai patinka. Vonios durys svetainėje. Ten ir taipo 2 durys į kambarius. O ir bet tačiau, nenorėčiau iš WC patekti tiesiai į svetainę. Ar nesigaus nei didelis holas nei svetainė? Aš gal pirma ten pažaisčiau, paieškočiau varianto ir tada gal atsigultų ir pati virtuvė su valgomojo stalu. Virtuvę daryčiau 2 eilių, su sala ar pusiasaliu, žodžiu vengčiau L formos. Ne vien todėl, kad ji man nepatinka iš esmės. L forma gana problematiška išplanavime ir ne tokia jau "nekalta". Nors pas jus kraštinės ir pakankamai ilgos, sakykime L forma pas jus gula gana patogiai. Nenorite paieškoti gal kokio netgi drąsesnio dizaino. Tik nežinau jūsų biudžeto.

jeigu rasiu laiko, padėliosiu, kaip ten aš ką daryčiau, o paskui dar 4 kartus persigalvočiau, bet nenoriu prisižadėti nieko, todėl labai specialiai tikrai nelaukit.

hm bute buvo pridaryta tų žemiau nuleistų lubų, viską nuardėm nes labai slėgė, ten ir taip tik 2,5m, o vat apie metalo palikimą gal ir galima pagalvoti, nes kaip ir planuojame šiek tiek i urbanistinį stilių, net galvojam gal nušveisti ir palikti betonines lubas...  Langai visam bute jau pakeisti :D tad keitimas atkrenta.

dėl vonios kambario durų ilgai svarstėm, nesinori jų tiesiai i svetainę, bet tik tokiu atveju mums pavyko patogiai išplanuoti mažuliuką vonios kambarį, nes tame užsiaurėjime patogiai įsipakuoja dušinė, jai duris daryti iš holo pusės - liktų siauras praėjimas kuriame niekas netilptų ir toliau patogiai sukišti klozeto, praustuvo (o jo miniatiūrinio nei už ką, dabar turim, neįmanoma net rankų nusiplaut neprisipylus ant grindų vandens), be to teko svečiuotis bute kur taip durys, na milžiniškos problemos tame nemačiau. 

hmm sala ar pusiasalis..., na kaip ir buvau įsitikinusi, kad tokie pas mus netelpa, o tai tokiu atveju kur įkišti valgomajį stalą? ar sala/pusiasalis būtų vietoj jo? tai, tarkim, galinėje sienoje šaldytuvas, orkaitė ir kaitlentė, tai kriauklė kaip ir nebetelpa, tektų kelti į salą/pusiasalį?

Atsakyti

žinot ką? netgi jeigu jūs paliktumėt viską taip, kaip yra tik nedarytumėt kampo, man jau žymiai geriau viskas atrodytų biggrin.gif

nors neapleidžia jausmas, jog tegalima padaryti žyyyymiai geriau. Ir tai būtų dar viena priežąstis nedaryti rozečių taip žemai. Ką daryti paskui, jeigu baldus sugalvosit keist? naikinsit rozetes, kad plintusą galėtumėt uždėt?

bet tokiu atveju darbinio stalviršio lieka laaaabai minimaliai.... dėl rozečiu, na sugalvojus keisti, jei keičiasi kardinaliai, tai ir vidury sienos rozetė nepuošia ir jos trūktų ten kur persistumtu, ar aš kažką ne taip suprantu?

Papildyta:
QUOTE(Azu @ 2017 11 24, 18:27)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="VP" data-cid="71900216" data-time="1511529715"><div><p></p><p></p><p></p><p></p><p>mano supratimu pratęsti sienos neišeis, laikančias konstrukcijas padarė ne visai taip kaip tikėjomės, viršuje atsidaro išsikišusios "ausytės", dabar galvos skausmas kaip visa tai gražiai apdirbti, apdėti gipsu, bet atsiras kampas prie kampo, ar išvis darytis ala medinę koloną, apdirbant viską medžiu...  hmm.gif</p><p></p><p></p><p></p></div></blockquote><p>Dėl panašios problemos turim tokias 2 kolonas , gražu man biggrin.gif </p>

Gal kaipnors galeciau pamatyt kaip atrodo? Kad ir foto pm smile.gif nes nu man labai sunku isivaizduot tokius dakykus kol ju nera biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(VP @ 2017 11 24, 20:09)
>
</blockquote>
<p>hm bute buvo pridaryta tų žemiau nuleistų lubų, viską nuardėm nes labai slėgė, ten ir taip tik 2,5m, o vat apie metalo palikimą gal ir galima pagalvoti, nes kaip ir planuojame šiek tiek i urbanistinį stilių, net galvojam gal nušveisti ir palikti betonines lubas...  Langai visam bute jau pakeisti biggrin.gif tad keitimas atkrenta.</p>
<p> </p>
<p>dėl vonios kambario durų ilgai svarstėm, nesinori jų tiesiai i svetainę, bet tik tokiu atveju mums pavyko patogiai išplanuoti mažuliuką vonios kambarį, nes tame užsiaurėjime patogiai įsipakuoja dušinė, jai duris daryti iš holo pusės - liktų siauras praėjimas kuriame niekas netilptų ir toliau patogiai sukišti klozeto, praustuvo (o jo miniatiūrinio nei už ką, dabar turim, neįmanoma net rankų nusiplaut neprisipylus ant grindų vandens), be to teko svečiuotis bute kur taip durys, na milžiniškos problemos tame nemačiau. </p>
<p> </p>
<p>hmm sala ar pusiasalis..., na kaip ir buvau įsitikinusi, kad tokie pas mus netelpa, o tai tokiu atveju kur įkišti valgomajį stalą? ar sala/pusiasalis būtų vietoj jo? tai, tarkim, galinėje sienoje šaldytuvas, orkaitė ir kaitlentė, tai kriauklė kaip ir nebetelpa, tektų kelti į salą/pusiasalį?</p>

2,5 - tai bėda bėdelė, jo žemiau jau nelabai yra kur. Tada bandyt braižytis, kaip juos apžaist gipsu lokaliai. Gal ten kokį apšvietimą integruot ar kokių kitokių sprendimų paieškot. Pas mus sužeminus liko 2,6m žemiausioje vietoje. Tai dar nieko gavosi. Nors man jau paranoja biggrin.gif
Bandykit su urbanistiniu stilium. Kodėl gi ne.
Dėl vonios ok, svarbu pramastėt ir ten geriausia iš blogiausiu pasidarėt. O jeigu ten tokią sienlę dar pastatyt? mini koridoriuką su sienine spinta? uždengtų kambario duris ir vonios + siena atsirastų? ant jos TV galima dėt, jeigu aušku ten taip gaunasi. Neturiu laiko padėliot.

o dėl virtuvės, tai kaip turėjot L formoje 120cm darbinės vietos, taip ji ir liks. Tik aišku kampe galima buvo susidėti visokius virdulius ir pan. Bet tokiu atveju pasidarykite 70cm ar 65cm pločio stalviršį ir prie sienos esantys prietaisai jums visiškai nemaišys. Atsikratote "nereikalingo" kampo ir kargo be paskirties, LeManui skirtų durelių ir vualia, parvažiuoja indaplovė į vietą ir dar po orkaite lieka pasidėjimas kaip kompensacija kampui biggrin.gif Man tik nelabai patinka plautuvė "už kampo", nors, kitą vertus tai netgi šioks toks ir pliusas, ji labiau slepiasi nuo svetainės. Bet čia dar reikia pasižiūrėt.

sala-pusiasalis-stalas - va čia ir reikia sėst ir pasidėliot 25 variantus. Gal būt ir nesigaus nieko protingiau už esamą išplanavimą. Bet man kužda nelabasis, kad kažkaip galima.
Papildyta:
QUOTE(VP @ 2017 11 24, 20:16)
Gal kaipnors galeciau pamatyt kaip atrodo? Kad ir foto pm smile.gif nes nu man labai sunku isivaizduot tokius dakykus kol ju nera biggrin.gif

dar kampe galima toki mini sandėliuką įsirengti. Ne pati patogiausia idėja, bet kodėl gi ne. Gal kam ir patiks. Savotiškai tai yra kaip ir padidinta kolona, bet su išnaudotu vidumi.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo longger: 24 lapkričio 2017 - 19:45

Gal kaipnors galeciau pamatyt kaip atrodo? Kad ir foto pm smile.gifnes nu man labai sunku isivaizduot tokius dakykus kol ju nera biggrin.gif  
Na pas mus ne urbanistinis stilius o gryna klasika  :D
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Azu: 24 lapkričio 2017 - 19:57
Longger, ačiū už kampų apžvalgą. Nedaryti nieko ( nes mano kampe laukas) variantas pakankamai geras. Dar geras su dviem atidaromom durelės, tik jos mane nervuoja, kad griauna simetriškumą nes yra siauresnės nei 60cm. Dar variantas vietoj nedaryti nieko padaryti vieną nepatogią lentyną kalėdų- velykų dekoracijoms. Kartą metuose ten pasiknisti ieškant žaisliukų gal nebus baisu, bet už tai simetriška ir nėra brangių mechanizmų. Nes mokėti labai brangiai už kokybišką mechanizmą kai ir taip nežinau ką aš su tiek metrų virtuvės veiksiu kaip ir nėra logikos.

VP mes siją apdirbom gipsu ir nudažėm sienų spalva. Kadangi butas nedidelis ir lubos neaukštos tai liko toks sprendimas. Kolonas paslėpėm sienose.
Atsakyti
Longger, tau nuo 2,60 paranoja, o mano visa virtuve 2,37 verysad.gif ir nieko negalima buvo padaryti, nes lubos-betonine perdanga laikanti antraji auksta. Su savo namu kokius 157 kartus pasimokiau, kad lengviau statyt, nei rekonstruot, ka pries tave kiti pristate.

Ideja, kaip isnaudoti maza erdve kampais ;)

Virtuve bute
Atsakyti

Sėdėjau pasidėjus lapą prieš save ir kažką išsėdėjau. O jei tokį variantą - galinėje sienoje ūkinės, kampas uždarytas kad jos būtų tarsi nišoje, kairėje pusėje stalviršis, tik va kaip suprantu lieka 3270 ir jo išmėtyti gražiai į stalčius/spinteles nepavyko kolkas  :D  :hmm: na bet pats principas toks. Ką manote? 

2c77bbef5a16cb21b266577764004bc9950.jpg

Atsakyti

O ką laikysi tose ukinese spintose? Aš dariau didele spinta dujų katilui ir vamzdžių mazguose paslėpti, tai ten laikau visas šluotas, grindų plovimo kibirus ir panašiai. Labai patogu kai visas šitas ūkis turi savo spintą

Atsakyti
QUOTE(Azu @ 2017 11 25, 22:29)
<p>O ką laikysi tose ukinese spintose? Aš dariau didele spinta dujų katilui ir vamzdžių mazguose paslėpti, tai ten laikau visas šluotas, grindų plovimo kibirus ir panašiai. Labai patogu kai visas šitas ūkis turi savo spintą</p>

Sitiems vieta jau kaip ir yra numatyta kitur, o deti yra ka, nuo didziuliu garu puodu, sulciaspaudziu, tarkavimo masinu, iki reciau naudojamu indu. O turint 1m pypli tu daiktu labai jau greit kaupiasi 😁 neplanuojam apstatyti buto spintom/komodom/lentynom, bus kambariukas drabuzine, koridoriuje spinta skalbimo masinai, ukiniams rakandams, bei paltams pakabinti ir miegamam kambary negili spintute/komoda. Viskas. Tad gal perdedu, bet man atrodo kad tikrai neperdaugiausia vietu viskam susidelioti, tad ukines spintos vargu ar bus tuscios. O gal net pvz I viena ukiniu isivedus rozete ten slepti ir virduli/nedideli kavos aparata/skrudintuva 😁 nzn kiek tai butu patogu, bet ant stalvirsio visi jie sukrauti mane erzina 🤔
Atsakyti