Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę - 36

indukcinei puodai geleziniai turi but, plieniniai (uztai magnetas limpa).
A dauguma gi keptuviu, puodu daba AL lydinio, kuris netinka. Nešils. biggrin.gif

QUOTE(longger @ 2017 01 20, 09:39)
jau užsirašiau tą išradimą ir net vakar pamėginau! Tai tas šaldytuvinis magnetukas prie mano puodų nelipo. Bet ten jis gal ne tikras buvo.
sakiau susirasiu normalų magnetą ir tada dar kartą tiksrinsiu.

O tai palauk, tai kaip čia gaunasi? tai ir prie indukcinės viryklės tada magnetas turi lipti? ar tik įjungus? ar neturi? tai kodėl tada prie puodo turi magnetas lipt?

O tai palauk, kaip ji aplamai tada veikia? neprivarys man į verdančias bulves kokios nors radiacijos?

Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2017 01 20, 11:48)

Gal kaip stebuklingosios dr.Levino juostelės biggrin.gif Tai dar ir pagydytų

bandau įsivaizduoti, kaip aš su prie nugaros lipne juosta prilipinta viryklę einu daržų ravėt. Kad man neskaudėtų. O jeigu skauda kelio sąnarį? tai reiktų 2 skylių kaitlentę pirkt, nes su 4 skylių kaitlente, prilipinta prie kojos gali būti ne visai patogu vaikščioti.
ir tada ji turi būti įjungta, kad gydytų? Nes tada reikia dar elektros laido ilgesnio. Nu bent jau iki daržo kad siektų. Nes tik nueinu į daržą ir man visada ką nors pradeda skaudėti. Iš karto.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2017 01 20, 11:50)
indukcinei puodai geleziniai turi but, plieniniai (uztai magnetas limpa).
A dauguma gi keptuviu, puodu daba AL lydinio, kuris netinka. Nešils.  biggrin.gif

nu turiu aš emaliuotus bliūdus kažkur. Jie viduj tikrai bus geležiniai. Bet nuo to jie nepradeda šilti. Tai kažką ta indukcinė daro. Tai va įdomu ką ir koks ten veikimo būdas. Gal ji ten kokią radiaciją spinduliuoja ir visas maistas paskui šviečia patamsyje. A?
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 01 20, 13:41)

nu turiu aš emaliuotus bliūdus kažkur. Jie viduj tikrai bus geležiniai. Bet nuo to jie nepradeda šilti. Tai kažką ta indukcinė daro. Tai va įdomu ką ir koks ten veikimo būdas. Gal ji ten kokią radiaciją spinduliuoja ir visas maistas paskui šviečia patamsyje. A?

Indukcine veikia kaip magnetas. Ta prasme sukuriamas magnetinis laukas. Todel ir indai tinkami tik tokie Tai realiai emaliuoti bliudai veiks, su salyga, kad dugnas negaubtas.
Atsakyti
tai reikia emaliuotus bliudus ant paviršiaus uzdet, ir ijungt.
kurie el. pagnetines indukcijos principu prades šilt (o nuo ju ir jų turinys).
Kaitlentes paviršius nekaista, nes stiklas magnetiskai neaktyvus, ir nereaguoja. Reaguoja bliudas.

QUOTE(longger @ 2017 01 20, 11:41)

Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2017 01 20, 12:45)
Indukcine veikia kaip magnetas. Ta prasme sukuriamas magnetinis laukas. Todel ir indai tinkami tik tokie Tai realiai emaliuoti bliudai veiks, su salyga, kad dugnas negaubtas.

hmmmm. tada aš turiu gerai pagalvoti, ar aš savo virtuvėje dar noriu įsileisti kokių nors papildomų laukų. Nes man ir mano laukų per daug kartais būna. O jeigu ten dar stovės kampe papildomų laukų kurėja, tai yra šansų, jog su mano laukais ji nesutars. Ir gal net nustos veikti aplamai, man priėjus arčiau.
Ne, nu tie emaliuoti bliūdai močiutės palikimas. Pati nežinau, kodėl dar jų neišmečiau. Bet nenaudoju tai senų seniausiai.
Atsakyti

Longger, šiaip visi el. prietaisai skleidžia tų negerų bangų, taip kad reiktų viską atjungt ir dar sienas švinines pasistatyt, kad niekas niekur neprasiskverbtų :)

Atsakyti
As ne i tema biggrin.gif

Y2K- ziauriai aciu uz tuos "28 metus" biggrin.gif biggrin.gif del kampines spinteles. kadangi turiu 12 stalciu ir 1 vieninteli kampa tai pokum grybai ane ? 4u.gif juk i senatve maziau gaminsiu ir galesiu i bet kuri stalciu imesti ta viena puoda skirta seniui su sene tongue.gif

rossanda lyg paskutine parode virtuve- NEREALI !!!!!! ziauriai gerai pavarei.

Del indukcines kaitlentes- myliu myliu myliu as ja.
bute turejom dujine su stiklo keramika. didelis minusas - tie duju riebalai- veu veu veu- ant spinteliu, puodu ir keptuviu- VIENAS DIDELIS VEU
Indukcine- geris. kazkuri sake nemoka nustatyti ant kokio skaiciuko virti- tai uzverda ant P (power) per 30 sekundziu- tada 6., jei uzdengiate puoda ant 4.
as gyvenime puodu tokiu blizganciu neturejau. keptuve nukelei- pyst ir pavalyti jau kaitlente gali, jokiu prikepimu !
bet minusas - su sirdies stimuliatoriais prie tokios kaitlentes buti negali.
nu ant senatves teks ta kelionine dujine vel susigrazinti biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(longger @ 2017 01 20, 10:39)
jau užsirašiau tą išradimą ir net vakar pamėginau! Tai tas šaldytuvinis magnetukas prie mano puodų nelipo. Bet ten jis gal ne tikras buvo.
sakiau susirasiu normalų magnetą ir tada dar kartą tiksrinsiu.

O tai palauk, tai kaip čia gaunasi? tai ir prie indukcinės viryklės tada magnetas turi lipti? ar tik įjungus? ar neturi? tai kodėl tada prie puodo turi magnetas lipt?

O tai palauk, kaip ji aplamai tada veikia? neprivarys man į verdančias bulves kokios nors radiacijos?

tai ar puodas tinka galite pabandyti paprasciausiu bandymo budu be magneto. pripili vandens ir uztatai- jei kaista tai kaista, jei netinka- nera magnetinio lauko -nera virimo- uzsidega lempute kad nera puodo. o be puodo indukcine nekaista- gali ir dupce deti biggrin.gif
nu va nukeli puoda ir gali pamirsti. ji papypsi ir jei neuzdesi atgal issijungs.

As turiu toki dyyyydeli gal 20 litru puoda emaliuota. paskutini karta jame kaitinau obuoliu sultis. nu ir bandymo budu pabandziau ant indukcines- nu ir suveike. zymiai leciau nei metalinis bet pasikaitinau.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 01 20, 13:51)
hmmmm. tada aš turiu gerai pagalvoti, ar aš savo virtuvėje dar noriu įsileisti kokių nors papildomų laukų. Nes man ir mano laukų per daug kartais būna. O jeigu ten dar stovės kampe papildomų laukų kurėja, tai yra šansų, jog su mano laukais ji nesutars. Ir gal net nustos veikti aplamai, man priėjus arčiau.
Ne, nu tie emaliuoti bliūdai močiutės palikimas. Pati nežinau, kodėl dar jų neišmečiau. Bet nenaudoju tai senų seniausiai.

Mano galva, pagrindiniai indukcines privalumai tai greitis ir saugumas. Elektrine kaitlente kaista daug ilgiau, ilgiau ir vesta. Pvz. koks katinas staiga uzsokes realiai gali nusideginti letenas. Arba pats jei su uzpakaliu atsisesi ant nespejusios atausti biggrin.gif Jei tokia rizika minimali - tai gal tas saugumas ir dzin. Nors man labai patinka mintis, kad su indukcine BEVEIK nereikia laukti, kol ji atves - jei kazka ispylei, tuoj pat gali ir nuvalyti. Beveik - nes puodas tai vis tiek karstas nuo pvz. vandens, tai kazkiek silumos atiduoda ir keramikai.

Dar labai dideli pliusa matau, kad kai kuriose indukcinese yra kazkoks jutiklis, kuris supranta, ar puodas tuscias, ar ne. Pvz. kepei kepei kazka, isdejai i lekstes ir pastatei tuscia keptuve atgal - indukcine supranta, kad turis viduje sumazeja, karstis per didelis - automatiskai numazina karsti iki minimumo. Ir atvirksciai - jei ikaitinai alieju keptuveje ir tada pridejai ja pilna darzoviu - kaitlente supranta, kad turis didesnis, temperatura automatiskai mazesne patapo, reikia padidinti, kad ikaistu greiciau. Aisku, cia niuansai. Dar man labai patinka galimybe tureti Flex zona - jei kazkoks didelis, nestandartinis puodas, tai jis kais visas, o ne dalis, kuri lieciasi. Tai suma sumarum, as kol kas linkstu prie indukcines, nes puodai mano ar taip ar taip seni ir as juos keisciau naujoje virtuveje.
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2017 01 20, 14:18)
<p>Longger, šiaip visi el. prietaisai skleidžia tų negerų bangų, taip kad reiktų viską atjungt ir dar sienas švinines pasistatyt, kad niekas niekur neprasiskverbtų smile.gif</p>

o galima varines vietoj švino bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Muxius @ 2017 01 20, 14:42)
As ne i tema  biggrin.gif

tai ar puodas tinka galite pabandyti paprasciausiu bandymo budu be magneto. pripili vandens ir uztatai- jei kaista tai kaista, jei netinka- nera magnetinio lauko -nera virimo- uzsidega lempute kad nera puodo. o be puodo indukcine nekaista- gali ir dupce deti  biggrin.gif
nu va nukeli puoda ir gali pamirsti. ji papypsi ir jei neuzdesi atgal issijungs.

As turiu toki dyyyydeli gal 20 litru puoda emaliuota. paskutini karta jame kaitinau obuoliu sultis. nu ir bandymo budu pabandziau ant indukcines- nu ir suveike. zymiai leciau nei metalinis bet pasikaitinau.

nu aš gal pabandysiu išsiaiškinti prieš perkant kaitlentę. Nes jeigu nusipirksiu, tai aiškintis bus per vėlu.
Nu jeigu ji kenkia su širdies stimuliatoriams, tai manau mano biolaukams irgi gali kenkti. Nu bet jeigu čia visom pabandžiusiom žiauriai tinka .... nu eisiu pamedituot tuo klausimu. Kaip tik naujos arbatos turiu nusipirkus.

ačiū visoms už nuomones 4u.gif

P.S. kai aš atradau, jog yra sulčių spaudyklos, kurios iš karto pasterizuoja ir fasuoja į 5ltr maišus, baigėsi mano vargai su obuoliais ir jų laikymu ir sulčių spaudimu. Man vyrai namo jau jų nebeneša. Ta prasme parneša, bet jau sufasuotas ir supilstytas. Ačiū, vienu galvos skausmu mažiau, Bo kai prisimenu tos obuolius ir tą sulčių kaitinimą ir pilstymą, tai nu ir nafig tokį džiaugsmą.
Atsakyti
QUOTE(saulyteee @ 2017 01 20, 10:33)
Bent jau mes turim kelis senesnius puodus ir pasirodo, kad jie tinka. Jokių užrašų dar tais laikas ant jų nebuvo, bet tinka bigsmile.gif

pas mane tas pats ax.gif jokiu uzrasu ant Berghoff puodu nera bet tinka puikiausiai.
Papildyta:
As turiu galimybe palyginti dujine, elektrine ir indukcine. Tai dujine nafik biggrin.gif virti gal ir nieko bet orkaite tai siaubas. Apacia sudegdavo o virsus zalias. Elektrine orkaite viskas ok, turiu su garu funkcija kurios dar nepanaudojau biggrin.gif
Del kaitlentes tai tik indukcine, vienas dalykas nereikia kaitinti keptuves, ijungei ir kepi nes ikaista iskart. Antras dalykas, isjungei ir baige virti/kepti, niekas neburbuliuoja, neverda, neisbega, jei apsipila, iskart nuvalai, nekarsta. Bet siaip greitis, vanduo uzverda per puse minutes, net dantu nespeji issivalyti. biggrin.gif pvz man kose reikejo ismokti virti nes su elektrines iprociais man viskas per minute prie dugno prisvildavo smile.gif tikiu kad elektros sanaudas tas irgi lb veikia.
Atsakyti
QUOTE(longger @ 2017 01 20, 09:47)
Manguste, pradžioje man jūsų virtuvė atrodė "viskas čia čiki piki". bet kuo daugiau žiūriu, tuo man ten kažkas ne taip. Nežinau, gal per atvira, gal asmeniškai taip nenorėčiau, gal man sala prašytųsi, gal vizulkos reiktų, gal įėjimas į sandėliuką kliūna, gal, gal, gal, bet nieko konkretaus ką keist negaliu pasakyt. Gal ten viskas yra ir gerai, gal čia man tiki toks vaikščiojimas šiuo metu.
...
tai tokia ta mano vargšė nuomonė pradžiai  4u.gif

Ačiū už nuomonę. Namą perkam pastatytą, tai jau virtuvė kokia yra tokia yra. Nebent vienintelis variantas dar truputį padaryti kampą ant praėjimo iš koridoriaus, bet tada koridorius bus labai tamsus ir šiaip nežinau ar iš to kokia nauda būtų, ar ta kampinė spintelė kažką gelbėtų. Ten kas nupiešta tai čia šiaip projekte pavaizduota virtuvė, ne mano planai. Kol kas skaitau senas temas ir bandau kažką dėlioti. Apie salelę galvojam, bet turbūt darant ją nelabai dar ir stalas šalia žiūrėsis. Vienu žodžiu, dabar galvoje tik sumaištis, tikiuosi su laiku kažkas aiškiau darysis.
Atsakyti
Sveiki, gal galit parekomenduoti virtuvės baldų gamintojus Šiauliuose? Kur geriausiai kreiptis kainos ir kokybės atžvilgiu?
Atsakyti