Labas rytas,
Vakar buvo mamos gimtadienis, tai ta proga išbandžiau du naujus iššūkius sau - muso tortą ir veidrodinę glazūrą. Abu nėra be priekaištų, bet abu patiko, tikrai tobulinsiuosi

Pradedu galvot, kokių patiekalų norėčiau vaiko gimtadieniui

Hm, o gal palaukt vasario 3 d., grįš vyresnėlė, jos gimtadienis sausio 13, tai viską kartu atšvęstume

Matysim, gal švęsim du kartus
QUOTE(dontstop @ 2017 01 08, 12:23)
<p>Į maisto temą dar - šiandien vyras gamina cepelinus

</p>
Super. Mes vakar pas mamą valgėm cepelinus, tai vyras vakare sako - gal ir mes kada išsiverdam?... Sakau, nu jau ne, jei tu nori, tai ir virk, man gana, kiek pas ją pavalgom
QUOTE(dontstop @ 2017 01 08, 14:22)
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="sima_1" data-cid="71345334" data-time="1483872599">
<div>
<p>O kiek laiko juos kept reikia? Luptus/neluptus? Prieskoniuot ar ne?
Retai kada su burokais turiu reikalų, vartojam mano tėvų konservuotus.
Pagaliau atslūgo šaltis, išlindom į lauką su rogėm

</p>
</div>
</blockquote>
<p>Valandą-pusantros be folijos, nuo pusvalandžio iki valandos su folija, žiūrint kokio dydžio dar. Neluptus kepu, neprieskoniuotus

</p>
<p> </p>
<p>Gal matei maniškius?

</p>
<p> </p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="dzeuse" data-cid="71345352" data-time="1483873135">
<div>
<p>
Kaip darai troskini?
Megstam juos visokiam pavidale.</p>
</div>
</blockquote>
<p>Reikės 300 g burokų, svogūno, 400 g maltos mėsos, sultinio kubelio, 200 g ryžių, peletrūnų, petražolių.</p>
<p>Padažui: stiklinės nat jogurto, peletrūnų, citrininių pipirų.</p>
<p>Burokus ir svogūnus supjaustom stambiai, kartu su ryžiais ir malta mėsa užpilam litru sultinio iš kubelio, troškinam 20 min, ant galo pabarstom prieskoniais.</p>
<p>Padažui tiesiog viską sumaišyti. </p>
<p> </p>
<p>Mano pastabos būtų tokios:</p>
<p>aš dažniausiai imu vieną 400-450 g buroką, 500 g maltos mėsos, 1 didelį svogūną arba du, stiklinę ryžių ir čia mum visiems kartą pavalgyti ir vyrui viena porcija kitai dienai į darbą. Jei neturiu peletrūnų, tinka vietoj jų krapai. Sultinio gali prireikti daugiau, ryžiai labai sugeria skysčius. Troškinu ne pagal laiką, o iki kol burokai pasidaro minkšti. Padažo darau gerokai daugiau, jis labai skanus ir labai ten tinka

</p>
Kaip faina, reiks pasigamint ir man
QUOTE(Azazella @ 2017 01 08, 17:48)
O kiek sverei iki nestumo ir dabar?
Jei nenori - nerasyk
Iki svėriau 58 kg.
Dabar pridėk dar 20 
QUOTE(semtama @ 2017 01 09, 09:24)
Labas rytas,
O mes apturėjum užimtą šį savaitgalį. Nusižiūrėjau nuo Dontsop ir aplankėm T.Ivanausko muziejų. Aš ten buvus gal prieš 10 metų. Mažei labiausiai patiko paukščių ekspozicijos su jaunikliais. Vienoje ekspozicijoje vaizduojamas nugaišęs paukštelis. Tai nuo ten nėjo atitraukti. Sako:"jeikia gydyti". Kai grįžom, paklausiau, ką matė. Tai sako:"ūdną ūdną (liūdną) gyvatę".
Vyresnėlei šis muziejus sukėlė daug klausimų apie mirtį (ko ir labiausiai bijojau). Na bet aš tuos klausimus pratylėjau ir leidau tėčiui demonstruoti savo išmintį.
Taip pat pagaliau atšventėm gimtadienį. Labai džiaugiuosi, kad praėjo ši "pareiga". Kitus savaitgalius bus galima planuotis kaip noris (jei tik ligos nesutrukdys). Dalyvavo 7 suaugę ir 4 vaikai. Vaikai prisidūko iki soties.
Aš dar panelę pasvėriau ir pamatavau šia proga. 90cm ir 11,8kg. Aukšta
Su gimtadieniu

Kaip faina, kad taip smagiai leidot laiką. Ir dar labai faina, kad tiek daug kalba... Laukiu laukiu tos šventės.... Ir nekvailas gi, ir bendraujam gi lyg, nėra vaikas nustumtas šalin, ale stabdis su ta kalba...