QUOTE(Dusia37 @ 2017 01 02, 11:48)
Nu ir pagalvojau - kas iš žalių daržovių ? Salotos ?
Pomidoras vaisius.
Agurkas vanduo.
Visi šakniavaisiai turi nemažai cukraus . Ir morkos ir burokėliai ir salierai ir pastarnokai .
PS džiovintos paprikos užpiltos aliejumi - kaip pomidorai - nerealiai skanu . Užskaitau , kitamet gaminsiu.
Aš dabar valgau troškintas - pakeptas daržoves . Iš šaldiklio . Šparaginės , paprikos, cukinijos, patisonai.
Nors man labai skanu ir rauginti kopūstai ( netušinti su geru aliejumi ) ir rauginti agurkai .
Paprastas kopūstas keptas orkaitėj - pasaka . Burokėliai iš viso dievų valgis, šilti pakepti , burokėlių karpačio , su raugintais agurkais ir grietine, su žirneliais poru ir aliejumi, marinuoti šviežiai su svogūnėliu ir tt....
PS burokėliai turi per pus mažiau angliavandenių negu bulvės... ir kalorijų .
aš žalias turėjau galvoj ne spalvą, o kad ne marinuotos-raugintos-troškintos-džiovintos

. Man tiktų ir agurkai, ir pomidorai, nu bet kur šiuo laikotarpiu jų paimt?
Nu troškintos dar dar... Bet neturiu ką troškint

. Užtai turiu daug raugintų ir marinuotų agurkų, raugintų kopūstų, marinuotų pomidorų. Viaukt
Apie tuos burokėlius tai labai tu čia mandriai rašai

. Aš taip nemoku ir tingiu mokytis
Nu supratau, kad lieku prie tarkuotų kopūstų su morka + actas, aliejus, druska, virtų tarkuotų burokėlių + svogūno, acto, aliejaus ir žirnelių iš skarbonkių

. Nu dar retkarčiais šaldytos pirktinės daržovės, nu bet kiek anose sveikumo ir naudos?