Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Na gal koralinis bijūnas nenužydės,kol kelionėje būsime?Dar tik tik skleidžiasi.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

kaip greitai tas pavasaris prabego o dar toks įnoringas atrodo ir pasidžiaugt pavasario žiedais nebuvo kada smile.gif

vakar pagaliau prisiruošiau ir iškasiau iš po obeliu tulpes, kokie susmulkeję svoguneliai speju nebus ka rudeni sodinti atgal smile.gif, aplamai galvoju arba nieko nesodint biggrin.gif arba kokiu daugiameciu pvz katzoliu? Kažin aplamai mate kas tokius derinius po medžiais, nes su tom viemetemis vienas vargas laistyt, rudeni raut pavasari set ir t.t kuo toliau tuo mažiau aš ju noriu mirksiukas.gif

ai į kurenimo tema, vakar išsivaliau katila sakau ganau tau išleisiu į vasaros atostogas biggrin.gif< maniškis irgi galingas, aišku priklauso nuo kuro bet jei gerai užkraut kokuu berzu ar ten brikeltais tai drasiai 12 v išdega jis pats save gesinasi, kuriasi ir t.t. bet jeigu tik kelias atraižas imetu tai tada greit ir sukurena jas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: [b!]Vakar[/b!], 07:51
Lyžuka, tai tu nelauki, dabar tulpes iškasi, kai visur rašo, kad reikia išlaukti, kol stiebai ir lapai nudžius?
Aš jau neiškasinėju, palieku trąšai, vistiek iš jų jau nieko gero nebūna, jei išlenda, tai sėkmė, dabar tos tulpės vienkartinės, kaskart nuperku šviežių,ne kažką jos ten per akcijas ir kainuoja, mandrų neįperku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: [b!]Vakar[/b!], 09:23
Meri aš ten vienmetes geles sodinu tai kada sulauksiu smile.gif, plius įsimete žliugės žiauriai jau prašesi rimto ravejimo. o tulpes sudejau i dežutes su visais stiebais ir šaknimis kiek ten buvo ir pakišau po serbentais ne karta taip darau, subresta jie paskui tik rudeni išsirankioju sodinant, svarbu kad butu dežutes kiauros , nes kažkada sudejau i sandariu dugnu tai praktiškai puse jei ne daugiau supuvo...
Atsakyti
Lyžuka, gudriai sugalvota, man net neateitų tokia mintis 4u.gif
Atsakyti
tai čia populiarus dabar dalykas, dar žmones iš kart i tokias dežutes sodina ir po to su ja visa ištraukia ir padeda subrest, bet čia jau geriau i kokia linija sodinti nes apvaliai nlb gautusi

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: [b!]Vakar[/b!], 10:23
Šiemet tulpės tragiškos. Dėmėti lapai, serga, nudžiūvo dauguma. Kai kurias iškasiau, nes raviu gėlynus, reikės dar į tarpus vienmečių kai kur prikaišioti, reikės vilkdalgius po žydėjimo perkelti.
Pjoviau šiandien žolę su rinktuvu. Vis jaunimas pjauna ir man apsiputoję įrodinėja, kad kemšasi. Tiesiog jiems tingisi nešti, iškratyti. O aš ramiai, sustodama. Žolę naudoju mulčiavimui. Augalai jau suaugę, tai tuo pačiu apraviu, žole užkloju ir ramu. Žliūgė labai pilasi , ir veronikos.
Mano dveji bijūnų krūmai pernai labai apsirgo. Tai šiandien MB purškė medžius Signumu, užpūtė ir ant visų bijūnų , ir ant rožių.
Vakar prasiskiedžiau Banvelo ir medžiojau dirvinį vijoklį bei usnis tarp rožių.
Atsakyti
amaru mlj tiesiog , nupurškiau bet jau gerokai paveluotai kai stiebo spalvos nesimate vien amarai juodi verysad.gif dar tie rudi šliuzai užpuole apgraužė sinavadus liko tik lapu gyslos pagrindines, prieskoniai irgi susisuke, nupurškiau ir juos kaip sakoma jeigu ne man tai ir niekam tada bent tos zarazos negrauš smile.gif
Atsakyti
Labas rytas.
Pas mane tragiški šiemet labai dekoratyviių česnakų lapai,labai anksti,tik žydi jau pagelto.
Bordinių,senovinių pinavijų ne dideli žiedai.
Tikėsite ar ne,mano putinus šiemet amarai užpuolė.O purškalą kažkur įkišu nuo gyvių.Kai pamačiau,kad raudonlapio ,net žiedai nulinkę nuo amarų,pagriebiau dichlafosą ir nupurškiau,kitą dieną žiedai atsigavo,išsitiesė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: [b!]Šiandien[/b!], 07:29
Ingrida, kad kas met putinus bent mano puola amaras, ypač ta dekoratyvinį, opūs jie kazko smile.gif

česnaku mada tokia, reiktu juos taip sodint kad tuosdžiūstančius lapus kitų augalu lapai pridengtų,

bijunai gražus maniškiai pinavijos jau skleidziasi 2 rusiu atrodo neblogai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: [b!]Šiandien[/b!], 08:10
QUOTE(Lyžuka @ 2025 05 29, 09:09)
Ingrida, kad kas met putinus bent mano puola amaras, ypač ta dekoratyvinį, opūs jie kazko smile.gif

česnaku mada tokia, reiktu juos taip sodint kad tuosdžiūstančius lapus kitų augalu lapai  pridengtų,

bijunai gražus maniškiai pinavijos jau skleidziasi 2 rusiu atrodo neblogai  wub.gif

Kuo skiriasi bijūnas ir pinavija?Bijūnas senovinis?Medėjantis bijūnas?
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2025 05 29, 10:54)
Kuo skiriasi bijūnas ir pinavija?Bijūnas senovinis?Medėjantis bijūnas?

niekuom biggrin.gif, vaistinius bijunus liaudiškai kai kuriuose kraštuose vadina pinavija, mano krašte, suvalkijoje neesu tokio vardo girdejus, bijunas ir tiek ankstyvi, velyvi tik skirdavo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: [b!]Šiandien[/b!], 10:10