Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

Va, Meri paminėta Aqvarelė gera. Labi ilgai žydi, tokia neužmušama.
Meri, taigi turi labai gražią ant tvoros, pasaka tiesiog.

Grotendorst labai gražūs žiedeliai, tokie pakarpyti. Žydi be galo ilgai. Kaip rugosos hibridas - pražysta viena pirmųjų, o baigia su pirmaja banga, bet šiaip tai nebaigia, naujos šakos eina ir ant jų kekės vėl. Pas mane ji dvasinama pievoje ir tai gražiai laikosi.
Atsakyti
Man Jūsų pavadinimai-kažkokie keiksmažodžiai.
Norite didelio grožio,važiuokite pas IK.Gėlių muziejus. wub.gif wub.gif Buvau -mačiau,seilės varvėjo.O reikia labiausiai pilkojo kenio,nuostabūs. wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 16 liepos 2025 - 14:23
Ingrida, ačiū už voveraites ir visa kita. Grybus surijome vakarienei su šviežiomis bulvėmis ir morkomis. wub.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2025 07 16, 13:21)
Va, Meri paminėta Aqvarelė gera. Labi ilgai žydi, tokia neužmušama.
Meri, taigi turi labai gražią ant tvoros, pasaka tiesiog.

Taigi, kad nei auga nei nusibaigia Aqvarėlė, tik erzina. Gal pirmus tris sezonus viskas buvo su ja gerai. Manau, gal ji nekenčia persodinimo? Norėjau prie namų įęjimo papuošti.
Blyn, kaupiuosi akvos valymui, nemoku apsakyti kaip sunku prisiversti, bet žuviokai nusipelno gyventi švariau. Išbandysiu iš Ali elektrinį vandens valymo siurbliuką.
Klaidą padariau, kad akvon po restarto dėjau juodus akmenukus, kurie dabar visai ne juodi, o tokie pilki daugiau, gal kokie dažyti, bais nusivyliau. Gal kada dukrius paveš iki gyvūnų pardės ir nupirksiu šviesiai gelsvo grunto.
Nu ką, išvedu katę laukan ir einu pasidarbuoti.
Atsakyti
Žuviokai laimingi, sutvarkyti. Pasisekė, nereikėjo dičkio filtro ardyti, stebuklas. Ir tas elektrinis šudukų nusiurbėjas visai geras, užskaitau, nors, kai vandenį keiti, be ilgų šlangų neapsieini. Pasidarius, kad nereikėtų kibirų nešioti, iškart nuo krano vanduo eina. Nors ką aš čia rašinėju, ar kam įdomios mano rašliavos ax.gif
Atsakyti
Meri, o kiek litrų tavo akvariumas. ?
Mes turėjome 200 litrų, net dabar supurto, kai atsimenu vandens keitimą Net viso nekeisdavau , gal tik kartą per metus generalinis su visais žvyro plovimais. Net dabar nupurto prisiminus. Visa virtuvė - kaip dekoracija pasauliniam tvanui. Didesniuose puoduose žuveliokai plaukioja. Visą vandenė tokiu litriniu puodeliu išsemti, augalus po kranu nuplauti, žvyrą irgi per kelis vandenis patrinant. Stiklus geležine kempine nubrūžinti, nes nei sraigės, nei šamukai nespėdavo vaizdo valyti. Tada bidonu atsiveždavome vandens iš tokio bile melioracijos griovio, per durpyną tekančio. Atseit minkštas bus. Jį į antrą aukštą šiaip taip užneši, į puodus išpilstai sušilti, nusistoti. Tai kokius tris bidonus po 40 l sunešiodavome, kiek trūksta - iš krano. O iš ten bais rudas vanduo bėgdavo.
Taip kankinomės gal 10 metų, paskui netyčia žuvis gydydama ne Bacilino supyliau ir visos pilvais į viršų. Tada padariau iš akvariumo tokį žiemos sodą, gražiai žiūrėjosi.
Atsakyti
Labas rytas.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2025 07 17, 20:47)
Meri, o kiek litrų tavo akvariumas. ?

panašus siaubas būna ir pas mane. Gerai, kad virtuvėje plytelėm grindys išklotos, laminatas būtų jau supuvęs, nes nesigauna sausai. Ir man niekas nepadeda. Priverčiau vyrą žuvis šerti, tuom jo padėjimas ir baigiasi.
Akva 120cm plocio, 220ltr lygtais lenkiškas panoraminis, koks skirtumas, vistiek labai didelis.
Atsakyti
Vistik teko ir didyjį pagrindinį filtrą ardyti, praplauti, nes buvo užsiorinęs. Visa laimė, kažkaip greit pavyko įveikti. Dabar jau bus kurį laiką ramu. Balos visur ir pati šlapia.
Atsakyti
Labas rytas.
Žiūriu per langą,jau pilna prikritę alyvinių,vasarinų obuolių.Gal kurią dieną išeis nupjauti žolę,bet reikia surinkti obuolius. biggrin.gif
Šiandien galvoju kažkiek išvirti juodųjų serbentų uogienė su apelsinais ir cinamonu.Vis įdomesnė.
Vakar suskynėme geltonus ir raudonus serbentus,vynas jau burbuliuoja.Eilėje judieji,agrastai,vyšnios.
Panevėžietės jau ankščiau atsidarė ledų krautuvėlė Žaroje,šalia foto ateljė.Paskaičiau reklaminį straipsnį dar fb.Vakar buvome mieste,užvažiavome tai pilną dėžę prisikroviau.Yra senovinių plombyro,mūsų vaikystės ledų.Processo ledai,virtiniai visokių skonių,dar visokių mandryščių.Jaučiu dabar bus lankymosi vieta,kaip Depas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 19 liepos 2025 - 07:47
Pas mane šiemet nėra juodų serbentų, nes pernai labai stipriai nugenėjau, nežinau kas buvo, bet buvo užėjus genėjimo manija.
Negalėjau patikėti kokios skirtingos šluotelinių hortenzijų galvos, kiekviena savaip graži wub.gif , kasdien vis keičiasi, tik pernai rudenį pirktos. Tik vanile fraise treti metai, bet po nulaužimo ir neplanuoto persodinimo, tokia sunkiai kepurę kraunanti. Nors gauna visko, kaip ir kitos. Gerai, kad nors vieną kepurę turės, ne viską išlaužė.
Taip norisi ko skanaus, kažkoks apsivalgymas užėjęs, matyt, nuo streso. Pati nežinau ko noriu. Į parduotuvę neinu iš principo. Žinau jau save, prisipirksiu nestuke.gif , o paskui dvėsiu blink.gif
Atsakyti