QUOTE(Iš Kaimo @ 2020 10 04, 18:09)
Po truputį sodo derlius keliauja į namus. Obuoliai, kriaušės. Šiandien susirinkau riešutus. Labai patogu, kai jau sukrenta ant žemės išsilukštenę. Tai puolu ant kelių ir ropom apie lazdyną. Pririnkau krepšiuką. Pernai buvo žymiai daugiau. O graikinius kažkas vagia. Įtariu, varnos. Radau toliau paneštas sukapotas žieves ir kelis jau išsilukštenusius riešutus ant žemės. Tai apskyniau kiek pasiekiau, išlukštenau kur jau skyla. Dar daug liko kaboti.
Jūs man pasakykite, ar jūs viską suspėjate per savaitgalį padaryti , ką suplanuojate ? Aš tai nė pusės. Ko gero , senstu. Kol ryte žiovaudama išjudu, kol kavą geriu, tai jau ir pietus daryti reikia. O paprastą dieną tai nėra kur dėtis : praplėšiu akis, į kedus ir puolu į sandėlius.
na pas mane yra arba puodai arba ūkis

, arba maistas iš tetos norfos vitrinų

, aš neturiu deja tos ugneles jį gaminti, o begalinį malonumą jaučiu valgydama norfos kugelį ir žino0dama kad man nereikėjo nei piršto prie jo gamybos prikišti
pas mus kažkas aronijas sulese, gražūs beveik juodi paukštukai, tik galvos su raodonimis dememis , panašiai kaip geniu tik dydis kaip gero žvirblio