Įkraunama...
Įkraunama...

Gruodžio sniego užburti namai

QUOTE(Lyžuka @ 2017 08 19, 18:15)
Para, o kaip dziovini? Aš dar džiovintus aliejumi užpilu neskanus paskui būna o tu lyg šiaip valgai?

Nepilu jokio aliejaus, bijau skoni pagadint, suvalgau vietoj čipsų ax.gif Nors gal reikia pabandyti su aliejum koki stiklainiuka g.gif
Dziovinu orkaitej. Supjaustau, druskytes, pipiru užbarstau. Anksciau dar česnako ir baziliko užberdavau. Šiemet nebe- aptingau terliotis blush2.gif

už 10€ riešinės pigu, kiek kruopštaus darbo gi. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 19 rugpjūčio 2017 - 22:33
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti
kažko durniuoja SM , ilgai maigau, kol susirandu.
Vakar viriau marakujų uogienę. Ai, tiksliau cukinijų su marakujų sirupu. Gal kiek per amksti pablenderiavau, dar lyg plušai jaučiasi. Čia mano pačios sugalvotas receptas, nes be galo mėgstu lenkišką grūdėtą varškę su marakujų uogiene. Tai dabar lyg ir savos būtų...
Šiandien uždariau cukiniją ananasų sultyse. Gal jau užteks tos cukinijos smile.gif
Laukia obuoliai obuolienės pavidalu ir reikia nepjaustytų uždaryti.Pomidorų pilnas šiltnamis, kažin, ar su viskuo suspėsiu.
Draugė džiovintus pomidorus kelims sekundėms merkia į actą, tik nežinau, kokio stiprumo daro tirpalą. Tada užpila aliejumi. Būna kaip pirktiniai.
Mano įsitikinimu tai tiems pomidorams daugiau išeina elektros nei nusipirkti gatavus. Tai ir nedarau.
Papildyta:
Kol kas atsargų ruošiu daug, valgytojų pilna troba. Sava mėsa, daržovės. Paskui gaminant pietus ar vakarienę labai gerai kažką iš rūsio sumesti į puodą, ypač kai tingisi. Visokios uogienės marmalienės sueina prie varškėčių, blynų ar kokį pyragą pertepti, žele pasidaryti.

Gal kas bandėte obuolienę su kondensuotu pienu? Kol kas man pasiteisina tik su kokosais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 20 rugpjūčio 2017 - 12:45
reiks tada pasidziovinti paprastai vietoj čipsu mirksiukas.gif

cukinija man skaniausia ant groteliu trumpai apkepta , na arba orkaitej iš bedos o visos marmaliuzes ne
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Sūnui ir sakau, katinas tave aplenkė, pirmiau marčią į namus atvedė biggrin.gif
Socialinio už tvoros dilgelyną nurovėm, aukščio su lyg tvora, ten agrastui ir šeivamedžiui davėm po antrą šansą, t.y. perkėlėm. Tyngėjo diedas medelį nešt iki ažuolyno, aš tuo labiau.
Lyja, žemė nei cm neįsigėrusi, negi reiks su šalgu prileti? Rodo kitą savaitę lietingą, tai gal pati gamta atstatys pusiausvyrą.
Krokus kitą savaitę sodinsiu, bet gal dar anksti? Neiškasiau tulpių, db gailiuosi. susipainiojau kur kokios ir kur.
Atsakyti
Gražuoliai kiciai smile.gif

Para, lyg tu auginai tulpes tuose plasmasiniuose indeliuose? Ar pasiteisno jie, galvoju juose iškast paskui patogu būtų, tik ištraukei su visu kašiku smile.gif ir nereikia knibinetis po dirvą unsure.gif
Atsakyti
Rytoj galiu ir neišvirti pusryčių,tai atsiprašau trejetai dienų atostogų. ax.gif
Suvažiuoja šeimyna,pilni bus kambariai,galiu ir neprieiti rytais prie kompo. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 08 20, 19:17)
Gražuoliai kiciai smile.gif

Para, lyg tu auginai tulpes tuose plasmasiniuose indeliuose? Ar pasiteisno jie, galvoju juose iškast paskui patogu būtų, tik ištraukei su visu kašiku smile.gif ir nereikia knibinetis po dirvą  unsure.gif

Laba

Man patiko tuose krepšeliuose sodinti. Ypač gerai kur paradinej pusej auga, nes bevystantys lapai nelabai puošia rolleyes.gif Nusipirkau daugiau rolleyes.gif
Atsakyti
Aš jų ir taip nevalgau mirksiukas.gif tai del manes bėdos nera

Kažin tokie ištisiniai lietus b ulviu nesupudys? Mano visi bulvienai nudziuve kapitališkai , o nenukasus dar, na šiaip lyg anksti dar joms ?

česnakus bandziau valyt oi kokie žemėti ir liko tokie, o FB mačiau jurginelio kokie grazus unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Para @ 2017 08 20, 20:08)
Laba

Man patiko tuose krepšeliuose sodinti. Ypač gerai kur paradinej pusej auga, nes bevystantys lapai nelabai puošia  rolleyes.gif Nusipirkau daugiau  rolleyes.gif

tai va ir aš galvoju i juos sukišti, o paskui jau bevystancias kai ištrauki ar dar žememis pripili ant ju?
Atsakyti
Lyžuka, geriausias sandėlis bulvei - žemė. Kas pūva -supus ir liks tik geros. Na, jeigu po vandeniu, tai jau geriau traukti. O šiaip kaip tokiu laiku jas užmigdyti žiemai.?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 08 20, 21:20)
Lyžuka, geriausias sandėlis bulvei - žemė. Kas pūva -supus ir liks tik geros. Na, jeigu po vandeniu, tai jau geriau traukti. O šiaip kaip tokiu laiku jas užmigdyti žiemai.?

Kas ten jas migdys smile.gif kokie keturi kibirai max bus mirksiukas.gif
Atsakyti
Labs, merginos.
Rašot vis apie cukinijų skanėstus, o man kad silkutė ar lašinys geriausias tortas , tai ir iš cukinijų konservuoju šitą. Puiki. wub.gif

2 kg išvalytų cukunijų
paprikos(kiek turi)
5 skiltelės česnako

Viską supjaustyti. Užvirinti litrą vandens su 150 gr cukraus,1 šaukštu druskos,100 gr acto,2 šaukštais aliejaus.1 šaukštu medaus.Sudėjus daržoves nuo užvirimo virti 5 min.,baigiant sudėti smulkintą česnaką,išpilstyti į indelius ir uždaryti.
Atsakyti