QUOTE(IngridaB @ 2019 01 01, 12:00)
Mes pernai fejerverkus Londone žiūrėjome prie Aleksandros rūmų ant kalno,tai gerai matėsi visas Londonas.Bet vistiek pas mus daugiau būna fejerverkų.
Sūnus sakė pas anglus Lapkritį būna daug fejerverkų kažkokia šentė.
Kam sriubytės šiandien?Grįžome,čiur mb pjausto miliūgą,aš kitas daržoves.Sočiai moliūgų,kiek galima iš jų pagaminti,bet jau skūra...........kaip ir cukinijų.
Užbaiginėju šampę,mb skrandis,tai man gerai.
Ingrida,taip lapkrity buna daug fejerverku pavieniu,o kiekvienam mieste degina lauzus,ir buna lapkricio 5d fejerverku naktis rysium su atminimu,kad 1600 kazkuriais metais Gajus Fouksas su draugais ruosesi susprogdint parlamento rumus ,issinuomoje rusi po jais ir ten sutempe daug statiniu su paraku,kad tai iykdyt,bet buvo isduoti,suimti ir parlamentas buvo isgelbetas.ta proga vyksta sventimas,bet jis nera poilsio diena.Man lapkritis nervuoja,nes kasdien kazkas susugalvoja fejeverkus saudyt,drumst ramybe,jie net vaikam parduodami lapkrityje,o tie saudo bobutem po koju.Buvo daug kalbeta apie tai,dabar kazkiek aprime del vaiku,gal nebeparduoda tiek
O Naujuju Metu nakti palyginus su Lietuva,fejerverku santykis butu 1;8 lietuvos naudai.Net nera tradicijos eit i lauka su sampe ir stebet fejerverkus.Jei nesi mieste,kuriame bus grandioziniai organizuoti fejerverkai,tai sedi prie TV ir stebi fejerverkus Londone.Kitaip cia daug kas.Kad prie to priprast per NM,man reikejo gal 4-5 metu.Vis begdavau i lauka ir gryzdavom visi nusimine.