Meri, nėra tokio tikslaus. apibūdinimo , kaip subalansuotos trąšos. Rimtuose ūkiuose, beje ir pas mane, prieš sėją daromas dirvožemio tyrimas. Jis parodo, ko turime daug, ko mažai. Tada nusimatai, kokio derliaus pageidauji. Yra lentelės, kiek kilogramas pvz bulvių išneša iš dirvos azoto, fosforo , kalio. Tada skaičiuoji, kiek tu išneši. na ir galutinėje skaičiuoklėje matome, kad lauke X , turtingame kalio, reikia papildyti n.nn kiekiu kalio, kad gautųsi norimas išnešti kiekis. Praktikoje tas skamba taip : jeigu nori žaisti ir neišnaudoti kiekvienos brangios pavasario minutės, gali berti vienanares trąšas. O jeigu skubu, renkiesi kompleksines, kurios artimiausios savo sudėtimi tavo norams. Tai va toks tas atitikimas ar patikimas.
Acqua Alta, bet tai mikroelementinė trąša su azotu purškimui per lapus. Turėtų veikti greitai, bet dozės tai labai nepadidinsi. Vis tik augalai taip sutverti, kad jų burna - šaknys. Per lapus tik greitoji pagalba.
O ta nuoroda į manų medų, tai man panašu į lipčiaus medų. Nes rašo, kad krinta nuo lapų ant žemės, maitinasi vabaliukai ( amarai). Kaip ir Auda rašė, jis tikrai vertingas. Jau buvau pagalvojusi, kad tai biblijinė mana. Ten krito ne kruopos, o tam tikros , jau neatsimenu kokiios, vabalų rūšies lėliukės, perneštos oro masės per Sacharą. Kadangi žydai tuo metu alkani bėgo iš Egipto, tai galima sakyti, jiems nuskilo.Beje, kaip sakoma, ateities maistas.