Tobula vertinimo sistema turėtų sudaryti kiekvienam darbuotojui galimybes tobulėti įmonei naudinga kryptimi maksimaliai išnaudojant darbuotojo intelektinį ir fizinį potencialą, ir gauti už pakeltą kvalifikaciją adekvatų finansinį ir ne finansinį atlygį.
Deja, gyvenimas greitai kintantis ir netobulas, o gremėzdiškos vertinimo sistemos labai greitai tampa formalumu, kuris nespėja su gyvenimu ir dažniau trukdo, nei padeda tobulėti tiek darbuotojui, tiek ir įmonei. Pradedant nuo pliusiukų darželyje, vėliau pažymių mokykloje, atsiskaitymų universitete, trijų komercinių įmonių skirtingų darbuotojų vertinimo sistemų nei viena man nepasirodė tobula, visiems tinkanti ir visus motyvuojanti.
Man asmeniškai labiausiai prie širdies sistema, kai pats susidėlioji viziją ir tobulėjimo planus pagal šią viziją, aptari juos su vienu ar keliais mentoriais, patikslini pagal pastabas, suderini, po ataskaitinio laikotarpio padarai refleksiją apie planų ir pasiektų rezultatų atitikimą, gauni mentoriaus pastabas ir vėl pradedi nuo planavimo kito laikotarpio. Bet tokia sistema reikalauja didelio įsitraukimo, daug darbo sąnaudų ir geriausiu atveju taikoma aukščiausiuose lygiuose. O visi kiti varomi konvejeriu sudėliojant žymes kokiuose nors langeliuose arba užpildant kokią nors prieš dešimtmetį sudarytą anketą, kuri kartą per pusmetį ar metus aptariama 15-30 minučių pokalbyje su vadovu.
Papildyta:Vakar buvom prie kauno eglutės. Suvalgėm spurgyčių su šokoladu. Nusipirkom brangių karvutės saldainių - MB sužavėjo pardavinėjančios merginos

Kadangi eglutė šiaip sau, karuselės vos judančios, o ir mūsų amžiuje jau neįdomios, tai ir aš pripažinau, kad linksmos ir sąmojingos pardavėjos buvo geriausia dalis