QUOTE(Veluma @ 2017 10 11, 12:09)
Denaxa, as Lietuvoje gyvenu gerai, pinigu, namu ir pan. man pakanka. Bet politika, kur link viskas eina ir tas amzinas normaliu saliu pilieciu poziuris i mus kaip i rusus ar isvis i neaisku ka... Varo i nevilti. Tikrai. Tai vaikus irgi matyt skatinsiu, tik galvoju anskciau isvaziavus lengviau jiems butu. Gal.
Nuskausmino mane, ir veiksmais ir pinigais.
Politika tai taip, niekam tikusi šiai dienai, bet dingti iš LT ne išeitis. Kažkaip manau, kad politika tokia ir yra, kad nebeliko beveik protingų žmonių, kurie galėtų protingai nubalsuoti, o kaip balsuoja pensininkai ir bedarbiai, kurie sudaro daugumą įtariu- ne paslaptis juk. Užtat toks ir gyvenimas. bet reikia turėti vilties, kad kažkas vis tik keisis į gerą, amžinai taip nebus. beje, iš jau paaugusių emigravusių vaikų žinau ne vieną, kai sulaukę pilnametystės grįžta į LT, dažnas ir mokslus tęsia būtent čia. Taip kad... O vaikai, jei norės, visada galės išvažiuoti vėliau. Na, aš Europoje susiduriu būtent su ta, darbine puse reikalo, tai galiu pasakyti, kad gerai tik ten, kur mūsų nėra, ko gero. Nors- verslui ko gero sąlygos geresnės būtų ten.
Mano abi merginos myli Lietuvą ir yra įsitikinusios, kad ir čia galima pasiekti kažko įdėjus pastangų. Abi kategoriškai prieš emigraciją. Aš joms šito į galvas nekišau, pačios "susigalvojo"

Aš pati bučiau nieko prieš, jei vaikai sugalvotų išvažiuoti kažkur gyventi kitur.
Nepasakyčiau, kad žiūri kaip į rusus visur. Tikrai ne. Italijoje pvz. Lietuvą žino, kai pasakai iš kur, susilauki komentaro- oo, lituano! Net mano vardą teisingai perskaito ir ištaria, kai kitur nesugeba nei perskaityti, nei ištarti- užrašau firmose spausdintomis raidėmis arba dokumentą duodu