QUOTE(suvaikejusi @ 2017 02 06, 08:14)
Be to, parduodant nauja brangia preke ir pelnas solidesnis, ar ne ?
Kooperacija gera ideja teoriskai. Praktiskai ji sunkiai imanoma del zmogiskojo faktoriaus. Reikia labai didelio saziningumo, nesavanaudiskumo, geranoriskumo ir t t. Zinau kas kooperavosi apjungiant technika, ne visu santykiai atlaike isbandymus. Dazniausi ir didziausi nesutarimai kilo butent del zemiu. Pradejo vieni su kitais varzytis, perimineti vieni is kitu zemes, kai kurie net su partneriais pradejo konkuruoti. Ir baigesi draugystes, technikos dalijimaisi ir t.t.
Kooperacija gera ideja teoriskai. Praktiskai ji sunkiai imanoma del zmogiskojo faktoriaus. Reikia labai didelio saziningumo, nesavanaudiskumo, geranoriskumo ir t t. Zinau kas kooperavosi apjungiant technika, ne visu santykiai atlaike isbandymus. Dazniausi ir didziausi nesutarimai kilo butent del zemiu. Pradejo vieni su kitais varzytis, perimineti vieni is kitu zemes, kai kurie net su partneriais pradejo konkuruoti. Ir baigesi draugystes, technikos dalijimaisi ir t.t.
Taip, bet jis vienkartinis, o prikiši seno nudrožto vakarietiško barachlo - ir kapsi už servizą, už detales, kapsi, kol subyra, o tada vėl perka seną barachlo ir vėl kapsi, nes ne kiekvienas razumnas susitarti su ta technika savarankiškai - įkinkai visam naudojimo laikotarpiui. Abi sritys savaip patrauklios.
Būtent, lietuvis lietuviui lietuvis, pavydas - nacionalinis bruožas, net materialus interesas neįveikia jo. Savo laiku galėjau aplinkui prisipirkt žemių belekiek - buvo tokių, kas sakė, jei man kas duotų nors 300 lt už hektarą, viską parduočiau, kam man jos reikia. Tik tiek, kad man nebuvo noro ką nors mulkinti ar pelnytis tokia sąskaita, kaip tik sakydavau, žmogau, žemė - tai turtas, amžinas turtas. Spėsi, nešnekėk kvailysčių, nes tikrai atsiras, kas nupirks. Ir aišku, atsirado.