Įkraunama...
Įkraunama...

Tautos išrinktieji

Ar visur, kur ji yra legalizuota, tai yra kažkokia kasdienė norma užsirūkyt ir ar tos šalys nuo to kažkaip kenčia? Kažkaip nemanau. Geriau visus pinigus, skiriamus raganų medžioklei, skirtų prevencijai. Yra ir kur kas baisesnių dalykų, net alkoholis pavojingesnis už žolę.

Nezinau. Nesidomejau sita tema labai, bet kiek turiu keliaujanciu draugu ten kur zoles rukymas legalizuotas, tai jie ir ruke pastoviai. Gali buti, kad zole geriau nei alkoholis, nezinau. Tiesiog nemanau, kad reikia dar vienos svaiginimosi priemones.

As galvoju, kad zoles rukymas nera pats pavojingas kaip toks, bet visgi tai priartejimas prie narkotiku.

Apskritai, as alkoholio vartoju mazai, su maistu atitinkamu, prie progos, o rukymas tiek cigareciu, tiek kaljano man visiskai nepatinka, neprilimpa, neskanu, nesveika ir t.t. Tai mano nuomone ir grista mano pomegiais, patirtimis ir etc. Jei pamatyciau faktu, kad zoles legalizavimas mazina stipriuju narkotiku vartojima, kazkaip kazkur kazkuo padeda, tai gal ir kitaip pradeciau galvoti.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 11 09, 16:53)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72733205" data-time="1604930611"><div><p><strong>Ar visur, kur ji yra legalizuota, tai yra kažkokia kasdienė norma užsirūkyt ir ar tos šalys nuo to kažkaip kenčia? </strong>Kažkaip nemanau. Geriau visus pinigus, skiriamus raganų medžioklei, skirtų prevencijai. Yra ir kur kas baisesnių dalykų, net alkoholis pavojingesnis už žolę.

</p></div></blockquote><p>Nezinau. Nesidomejau sita tema labai, bet kiek turiu keliaujanciu draugu ten kur zoles rukymas legalizuotas, tai jie ir ruke pastoviai. Gali buti, kad zole geriau nei alkoholis, nezinau. Tiesiog nemanau, kad reikia dar vienos svaiginimosi priemones.
</p><p></p><p>As galvoju, kad zoles rukymas nera pats pavojingas kaip toks, bet visgi tai priartejimas prie narkotiku.
</p><p></p><p>Apskritai, as alkoholio vartoju mazai, su maistu atitinkamu, prie progos, o rukymas tiek cigareciu, tiek kaljano man visiskai nepatinka, neprilimpa, neskanu, nesveika ir t.t. Tai mano nuomone ir grista mano pomegiais, patirtimis ir etc. Jei pamatyciau faktu, kad zoles legalizavimas mazina stipriuju narkotiku vartojima, kazkaip kazkur kazkuo padeda, tai gal ir kitaip pradeciau galvoti.
</p>

Na matai, tie tavo keliaujantys draugai juk keliavo, jiems legali žolė greičiausiai neįprasta, o pvz kokiems olandams parūkyt ne taip jau ir įdomu. Daug kas susiveda į tai, kad norisi draudžiamų, retų dalykų. Kitiems va suktinė, kaljanas yra natūralus dalykas, o ne bonkė svaigiųjų.
Kaip ir mums patiems įdiegtas požiūris, kad alkoholis geriau, NES jis legalus, pasąmoningai jį laikom mažiau pavojingu. Bet juk matom, kad draudimai neskatina vartoti mažiau, skatina tik slėptis. Arabijoj jis uždraustas, bet ne faktas, kad jo niekas ten nevartoja. Kaip ir visur kitur yra ir žolė rūkoma, ir kiti dalykai vartojami. Nors aš tai nedėčiau į vieną lentyną visko, neva jei jau žolę bus galima, tai tuoj ir į veną leisimės. Čia milžiniškas skirtumas. Panašiai kaip sakyt, kad jeigu legalizuot vyną, tai visi greit imsim antifrizą prie pietų stalo pilstyt. O tyrimų dėl pavojingumo tai teko ne vieną matyt dėl ivairių medžiagų palyginimo, alkoholis legalus visai be reikalo, jei tuo bandoma pasakyti, kad jis mažiausiai pavojingas.
Pvz Portugalija prieš 20m dekriminalizavo visus narkotikus ir visas lėšas skyrė gydymui, socialinėms paslaugoms, teisinei pagalbai, ir rezultatai kalba už save. Sumažėjo nusikaltimų, vartojimo, narkotikams skiriamų lėšų. O pas juos su "sunkiaisiais" narkotikais buvo labai prasta situacija.
Atsakyti
Klausykit, o ar jie kalba apie įteisinimą? Girdėjau, kad apie dekriminalizavimą, o tai ne tas pats. bet nesigilinau labai.
Atsakyti

Klausykit, o ar jie kalba apie įteisinimą? Girdėjau, kad apie dekriminalizavimą, o tai ne tas pats. bet nesigilinau labai.
Laisves Partija kaip suprantu nekalba apie iteisinima, tik baudziamosios atsakomybes perziurejima. Cia kalba prasidejo nuo vieno LP nario, Vitkausko. Jis kalba apie legalizavima.

P.s. pasikartosiu, kad jo nera seime. :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 09 lapkričio 2020 - 18:39

Na matai, tie tavo keliaujantys draugai juk keliavo, jiems legali žolė greičiausiai neįprasta, o pvz kokiems olandams parūkyt ne taip jau ir įdomu. Daug kas susiveda į tai, kad norisi draudžiamų, retų dalykų. Kitiems va suktinė, kaljanas yra natūralus dalykas, o ne bonkė svaigiųjų.
Kaip ir mums patiems įdiegtas požiūris, kad alkoholis geriau, NES jis legalus, pasąmoningai jį laikom mažiau pavojingu. Bet juk matom, kad draudimai neskatina vartoti mažiau, skatina tik slėptis. Arabijoj jis uždraustas, bet ne faktas, kad jo niekas ten nevartoja. Kaip ir visur kitur yra ir žolė rūkoma, ir kiti dalykai vartojami. Nors aš tai nedėčiau į vieną lentyną visko, neva jei jau žolę bus galima, tai tuoj ir į veną leisimės. Čia milžiniškas skirtumas. Panašiai kaip sakyt, kad jeigu legalizuot vyną, tai visi greit imsim antifrizą prie pietų stalo pilstyt. O tyrimų dėl pavojingumo tai teko ne vieną matyt dėl ivairių medžiagų palyginimo, alkoholis legalus visai be reikalo, jei tuo bandoma pasakyti, kad jis mažiausiai pavojingas.
Pvz Portugalija prieš 20m dekriminalizavo visus narkotikus ir visas lėšas skyrė gydymui, socialinėms paslaugoms, teisinei pagalbai, ir rezultatai kalba už save. Sumažėjo nusikaltimų, vartojimo, narkotikams skiriamų lėšų. O pas juos su "sunkiaisiais" narkotikais buvo labai prasta situacija.

Gal tu ir teisi. Man paciai zole tabu, tai as tokia nuomone ir turiu.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 11 09, 18:38)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72733264" data-time="1604939619"> Klausykit, o ar jie kalba apie įteisinimą? Girdėjau, kad apie dekriminalizavimą, o tai ne tas pats. bet nesigilinau labai.</blockquote> Laisves Partija kaip suprantu nekalba apie iteisinima, tik baudziamosios atsakomybes perziurejima. Cia kalba prasidejo nuo vieno LP nario, Vitkausko. Jis kalba apie legalizavima.
<p>P.s. pasikartosiu, kad jo nera seime. smile.gif</p>

aa, nes galvoju, kas čia kada kaip. Aš už dekriminaliavimą ir prieš legalizavimą (legalizavimą tik kaip vaistus).
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 11 09, 19:38)
Laisves Partija kaip suprantu nekalba apie iteisinima, tik baudziamosios atsakomybes perziurejima. Cia kalba prasidejo nuo vieno LP nario, Vitkausko. Jis kalba apie legalizavima.
<p>P.s. pasikartosiu, kad jo nera seime. smile.gif</p>

Taip, pati Laisvės partija nekalba apie legalizavimą, tik apie dekriminalizavimą. Bet ateity, manau, sieks ir legalizavimo, ko dabar jau Vitkauskas norėtų. Mano nuomone tai nieko blogo, aišku, neturėtų būti pardavinėjama paprastuose prekybcentriuose. Aš būčiau ir už prostitucijos legalizavimą.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 11 09, 17:26)
Na matai, tie tavo keliaujantys draugai juk keliavo, jiems legali žolė greičiausiai neįprasta, o pvz kokiems olandams parūkyt ne taip jau ir įdomu.

Airiojoje ka pazystu, kas ruko tai ir ruko daznai, o kas neruko tai neruko, tai visgi narkotikas. Ziuri tu i tai per rozinius akinius.Tai kenkia, tai nera saldainiukas, kad ir zole pavadinsi, tai visgi narkotikai ir turi nepagaidaujamus efektus, kaip ir visi kiti narkotikai.
Nepritariu sodinimui i kalejima uz suktines turejima, bet legalizuoti irgi nereikia, uztenka jau ir taip tabakas, alkoholis legalizuoti.

Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2020 11 09, 19:01)
Aš būčiau ir už prostitucijos legalizavimą.

ir sakysi vaikam, va viena is galimu gerbtinu profesiju? doh.gif kas pasikeis, manai portitutes ims steikti uabus ir moketi mokescius? doh.gif
padeti geriau reikia prekybos zmonem aukom, o ne legalizuoti sia prekyba... doh.gif
Atsakyti
Ka cia legalizavimas? Mokyklose prievarta lieps pabandyti vaikams zoles, ar ne? KItaip ismes is mokyklos atims is tevu ir perduos auginti gejams. Uz vaiku teisiu ribojima.
Va kaip graziai skamba!

O rimtai, tai zole rukyti yra legalu kur gyvenau, bet kazkaip manes netraukia. Man nera poreikio apkvaisti ir tai manes neveza. Net alkoholyje man svarbu skonis o ne apkvaisimas.

Olandijoje yra tos istaigos kur naudijimas toleruojamas. Bet prekyba - ne.

Toliau, eina kalba apie sveika prota... Kai uz kazkokia zole sodina, o uz prievartavimus ir ziauru suzalojima tik lygtinai, tai NESVEIKA.
Baudziamoji atsakomybe uz mazo kiekio turejima aisku turi buti panaikinta. Bet kokia administracine bauda 10 euru sakysim - galima palikti.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2020 11 09, 19:01)
Taip, pati Laisvės partija nekalba apie legalizavimą, tik apie dekriminalizavimą. Bet ateity, manau, sieks ir legalizavimo, ko dabar jau Vitkauskas norėtų. Mano nuomone tai nieko blogo, aišku, neturėtų būti pardavinėjama paprastuose prekybcentriuose. Aš būčiau ir už prostitucijos legalizavimą.

Man patiko berods Skandinavijoj, baudžia paslaugos pirkėją, o ne teikėją. Jos ir taip jau nuskriaustos, ką ten bebausi, dar labiau žemyn tempia.
Aišku, yra tokių, kur ne už maistą dirba, o dėl gražių brangių šmutkių, bet turbūt nė viena psichologiškai sveika mergina tuo neužsiimtų. Kiek istorijų išlenda, kiek ir pačios anonimiškai pasakoja, tai ne iš gero gyvenimo gi.
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2020 11 09, 19:21)
Airiojoje ka pazystu, kas ruko tai ir ruko daznai, o kas neruko tai neruko, tai visgi narkotikas. Ziuri tu i tai per rozinius akinius.Tai  kenkia, tai nera saldainiukas, kad ir zole pavadinsi, tai visgi narkotikai ir turi nepagaidaujamus efektus, kaip ir visi kiti narkotikai.
Nepritariu sodinimui i kalejima uz suktines turejima, bet legalizuoti irgi nereikia, uztenka jau ir taip tabakas, alkoholis legalizuoti.
Papildyta:

ir sakysi vaikam, va viena is galimu gerbtinu profesiju? doh.gif kas pasikeis, manai portitutes ims steikti uabus ir moketi mokescius? doh.gif
padeti geriau reikia prekybos zmonem aukom, o ne legalizuoti sia prekyba... doh.gif

Aš ta tema labai daug domėjausi, o tu absoliučiai nerauki, ką rašai. Gal net nepradėk nusišnekėti.

Legalizavimas nedraudžia suteikti pagalbą, užtat baudos tik dar labiau tempia į tą liūną.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 11 09, 19:22)
Ka cia legalizavimas? Mokyklose prievarta lieps pabandyti vaikams zoles, ar ne? KItaip ismes is mokyklos atims is tevu ir perduos auginti gejams. Uz vaiku teisiu ribojima.
Va kaip graziai skamba!

O rimtai, tai zole rukyti yra legalu kur gyvenau, bet kazkaip manes netraukia. Man nera poreikio apkvaisti ir tai manes neveza. Net alkoholyje man svarbu skonis o ne apkvaisimas.

Olandijoje yra tos istaigos kur naudijimas toleruojamas. Bet prekyba - ne.

Toliau, eina kalba apie sveika prota... Kai uz kazkokia zole sodina, o uz prievartavimus ir ziauru suzalojima tik lygtinai, tai NESVEIKA.
Baudziamoji atsakomybe uz mazo kiekio turejima aisku turi buti panaikinta. Bet kokia administracine bauda 10 euru sakysim - galima palikti.

Visiškai sutinku.
Čia buvo palyginimas neseniai, tas Jurbarko gaidelis už merginą nesės visai, o va už suktinukę kelis metus net gavo... Jokios logikos.
Is esmės tai - kas norės, tas visada ir ras, ar išgert, ar parūkyt, ar į veną susileist. Esmė ne draudimuose, o tame, ką gali gauti geriau už svaiginimosi teikiamą malonumą.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 11 09, 20:00)
Aš ta tema labai daug domėjausi, o tu absoliučiai nerauki, ką rašai. Gal net nepradėk nusišnekėti.

Legalizavimas nedraudžia suteikti pagalbą, užtat baudos tik dar labiau tempia į tą liūną.
Papildyta:

Visiškai sutinku.
Čia buvo palyginimas neseniai, tas Jurbarko gaidelis už merginą nesės visai, o va už suktinukę kelis metus net gavo... Jokios logikos.
Is esmės tai - kas norės, tas visada ir ras, ar išgert, ar parūkyt, ar į veną susileist. Esmė ne draudimuose, o tame, ką gali gauti geriau už svaiginimosi teikiamą malonumą.

labai daug bandei, geriau sakyk smile.gif as irgi domejausi ir tai,ka sako mokslas, o ne mylimuke.

Na va sakau rozines svajones tu bent zinai kaip realiai veikia, tiksliau neveikia pagalba narkomanam LIetuvoje.

taip, tik praleidziama detale esmine tas jurbarkietis buvo nepilnametis, del to jam ir susvelninta bausme, jis ir uz suktine nebutu sedes. Bet siaip taip baisus neadekvatumas teisesaugoje.

matau,kad labai prastai domejaisi...nes sneki vejus, draudimai viena is mazinimo priemone, kuri irodyta moksliskai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 09 lapkričio 2020 - 20:07
QUOTE(lutuke123 @ 2020 11 09, 20:06)
labai daug bandei, geriau sakyk smile.gif  as irgi domejausi ir tai,ka sako mokslas, o ne mylimuke.

Na va sakau rozines svajones tu bent zinai kaip realiai veikia, tiksliau neveikia pagalba narkomanam LIetuvoje.

taip, tik praleidziama detale esmine tas jurbarkietis buvo nepilnametis, del to jam ir susvelninta bausme, jis ir uz suktine nebutu sedes. Bet siaip taip baisus neadekvatumas teisesaugoje.

matau,kad labai prastai domejaisi...nes sneki vejus, draudimai viena is mazinimo priemone, kuri irodyta moksliskai.

Tai žinoma, ir dabar su suktine rankoj rašau, jeigu jau tau taip norisi brunette.gif
Jei būtum bent kiek mokslu domėjusis, tai pati pirma rėktum už alkoholio draudimą, ne už kanapių.
Atsakyti