QUOTE(Maja Di @ 2020 11 18, 22:36)
Ir koks tas ribojimas? Mačiau, kaip kažkoks užsienietis norėjo nusipirkti butelį ir pardavėja nesugebėjo paaiškinti kodėl jam neparduoda, taip ir liko nesupratęs, kodėl yra padėta, bet nusipirkti negali

. Tai lai kavoja, prie kasų tos cigaretės visai vaizdo neprideda, lai pardavinėja tiek cigaretes, tiek alkoholį specializuotose parduotuvėse, nematau problemos. Bet ne draudimais. Aš pati neatsimenu kada alkoholį Lietuvoj esu pirkus, kai Latvijon važiuojam pailsėt, grįžtant užsiperkam, vyną užsisakau iš Portugalijos internetu. Lai "džiaugias" veryga, kad užsieny lietuviai išleidžia pinigus (kam permokėt?) ir įsivaizduoja, kad geriama mažiau

.
Sakai bambaliniam labiausiai po 20 val to alkoholio reikia? Tada jie jau nusmigę būna.
Tau rimtai tai naujiena? jau kiek kartu rasiau, nezinau ar tu trolini ar rimtai informacija nedaeina? sie ribojimai yra ES rekomendacijos, gaires visom salim, mazinti alkoholizmo zala. Jos yra moklso pagristos ir veikiancios. Cia ne Verygos gi sugalvota

Kiek viena salis bendras gaires prisitaiko pagal savo sali, problemos masta ir tautos kultura.
esmines rekomendacijos:
didinti mokescius alko gerimam,
riboti pardavimo laikus,
didinti amziu,
riboti reklamas,
mazinti leistina alko kieki vairuotojam.
Jei manim netiki pati galu gale imk ir susirask, visi dokumentai , visi paaiskinimai yra ES parlamento dokumentuose, PSO rekomendacijose, nes jomis naudojasi ne tik ES salys.
Sios valandos yra Airijoje, jau senai, nei nezinau, kada isigaliojo, nes man neaktualu, tik , kai dirbau parduotuvei kuri laika, reikejo zinoti.
For off-licences (including supermarkets), alcohol can be sold at these hours:
Monday to Saturday from 10:30am to 10:00pm
Sunday and St Patricks Day from 12:30pm to 10:00 pm
kaip ir kiti iv ribojimai
https://www.citizens...nd_the_law.html
Man tavo pasipiktinimas, narkotiku pardavimo ribojimu, tikrai kelia nuostaba. Kitos prekes, kad neparduodamos kiaura para netrukdo?
Alkoholis kaip narkotikas kunui kenkia kaip vidutinio stiprumo narkotikai, t.y. ne taip baisiai kaip kokainas, heroinas, bet poveikiu visuomeneje, deja, prilygsta pavojingiausiem. Taigi, tavo argumentas, kad zmogus niekam nekenkia yra neteisingas. Na siek tiek apsiviesk, mokslu pasidomek, nes liudna kai zmones, atrodo ne chroniai va sitaip dejuoja. ir tokie mzones , kaip tu patraukia i alkoholizma daugiausia jaunu zmoniu.
ir galiu garantuoti 99 proc., kad jusu naujoji mylima valdzia nepanaikins tu apribojimu.