Įkraunama...
Įkraunama...

Tautos išrinktieji

QUOTE(Montekrista.back @ 2020 12 11, 14:32)
Antra, Švediją ir LT lyginti galima. Bet tam, aišku, reiktų daugiau žinių, nei turi tu.

pasakė gramatikos žinovė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 12 11, 15:21)
Kuo toliau, tuo durnesni tavo pasiteisinimai. Klaidos ne dėl per greito mąstymo, o dėl NEmąstymo biggrin.gif Gi labai gyreisi, kad puikiai rašai, ar jau Juodos avys tau nebepadeda? biggrin.gif
Kokia tu miškinė, visai nesidomi pasauliu? Indijoj skurdo lygis labai didelis, ir daug žmonių ten taip gyvena, ir gyventojų tankis labai didelis.

tik melagiui nuolat atrodo, kad kiti meluoja, teisinasi, vartosi. Normalūs žmonės tiesiog parašo taip kaip yra.
Ir skurde žmonės yra žmonės, turi artimuosius, bendruomenes ir pan. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 12 11, 16:56)
Jo jo, tu viskuo domėjaisi, su visais dirbusi ir žinai viską. Žinom tavo dainelę.

Lygiai kaip ir tu biggrin.gif sėdi iš viso bedarbė, bet visur kišiesi, į visas diskusijas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mementoo @ 2020 12 11, 17:06)
Kaip higieniškai ir dezinfekciškai būtų galima užkardyti:
Pasiutligę
Raupus
Tymus

pirmiausia tai reiktų sužinoti kiek jų būtų ar nebūtų paplitę, jei higieniškos sąlygos būtų nuo pradžių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2020 12 13, 14:03)
Tolesnė mano patirtis su priėmino skyriumi. Šiandien važiavau perrišimui. Pasirodo reikia talonėlį atsispausdinti kai eini prie kabineto. Vakar manęs niekas nekvietė ir planšetė nedegė, kadangi nebuvau atsispausdinus talonėlio biggrin.gif . Šiandien vėl žmonių nulis, tik vyriškis laukia už durų kol išveža jo ligonį. Tada užsidega mano numeriukas. Pradeda mane perrišinėti, gydytojas iš gretimo kabineto ateina pažiūrėt (tas pats dirba kur ir vakar), matyt girdėjo, kad įėjau (durimis kabinetai sujungti, pas jį irgi nėra pacientų, prisimena kaip man operaciją darė, nors ji visai neįsimintina būtų kitu metu, kai žmonių būdavo ilgos eilės. Žodžiu, nesuprantu kur dėjosi visi ligoniniai, konsultacinėj poliklinikoj eilių irgi nėra. Negi niekas nebeserga, o gal eidavo be jokio reikalo dažnai, gal bobutės kai neturėdavo su kuo pasikalbėti pas gydytojus eidavo ax.gif . Gal tikrai teisinga būtų įvesti kažkokį minimalų mokestį už apsilankymą pas gydytoją, tada nebūtų bereikalingo gydytojų gaišinimo, eitų tada kai tikrai reikia. Užtat važiuoju namo pro bažnyčią, matyt mišios baigėsi, žmonių masė prie jos, daugiau nei parduotuvėj, matyt atėjo pasimelsti kad nesusirgtų. Visi renginiai uždrausti, o bažnyčios susibūrimus organizuoja... blink.gif

tik nepamiršk to atvejo kaip po to medikai priekaištauja: kur tu anksčiau buvai, toks užleistas atvejis rolleyes.gif
tai gali įsivaizduoti dabar kiek tų užleistų atvejų bus
Atsakyti

Tolesnė mano patirtis su priėmino skyriumi. Šiandien važiavau perrišimui. Pasirodo reikia talonėlį atsispausdinti kai eini prie kabineto. Vakar manęs niekas nekvietė ir planšetė nedegė, kadangi nebuvau atsispausdinus talonėlio biggrin.gif. Šiandien vėl žmonių nulis, tik vyriškis laukia už durų kol išveža jo ligonį. Tada užsidega mano numeriukas. Pradeda mane perrišinėti, gydytojas iš gretimo kabineto ateina pažiūrėt (tas pats dirba kur ir vakar), matyt girdėjo, kad įėjau (durimis kabinetai sujungti, pas jį irgi nėra pacientų, prisimena kaip man operaciją darė, nors ji visai neįsimintina būtų kitu metu, kai žmonių būdavo ilgos eilės. Žodžiu, nesuprantu kur dėjosi visi ligoniniai, konsultacinėj poliklinikoj eilių irgi nėra. Negi niekas nebeserga, o gal eidavo be jokio reikalo dažnai, gal bobutės kai neturėdavo su kuo pasikalbėti pas gydytojus eidavo ax.gif. Gal tikrai teisinga būtų įvesti kažkokį minimalų mokestį už apsilankymą pas gydytoją, tada nebūtų bereikalingo gydytojų gaišinimo, eitų tada kai tikrai reikia. Užtat važiuoju namo pro bažnyčią, matyt mišios baigėsi, žmonių masė prie jos, daugiau nei parduotuvėj, matyt atėjo pasimelsti kad nesusirgtų. Visi renginiai uždrausti, o bažnyčios susibūrimus organizuoja... blink.gif

Zinau ne viena senuka LT, kurie bijo eiti pas gydytojus. Vasara nejo, nes isivaizdavo, kad uzdaryta, dabar bijo nosi is namu iskist. O dar nepamirsk, kad seni zmones su viesu transportu vazineja...tai jau vien del to I poliklinikas jiems dabar nusigauti mazai sansu.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 12 13, 20:30)
Zinau ne viena senuka LT, kurie bijo eiti pas gydytojus. Vasara nejo, nes isivaizdavo, kad uzdaryta, dabar bijo nosi is namu iskist. O dar nepamirsk, kad seni zmones su viesu transportu vazineja...tai jau vien del to I poliklinikas jiems dabar nusigauti mazai sansu.

Svedijoje mirtingumas praktiskai nepasikeites, nors ten COVID auku nemazai ir turetu atsispindeti.
Uztai Lietuvoje mirtingumas isauges kelis kartus daugiau nei tos pritemptos mirtys nuo viruso (Kaip UK mokslininkai nustate, tai 2/3 COVID mrciu tai zmones kurie neisgivene butu 6-12 men bet kuriuo atveju.

Tai reiskia mes turime daugybe tu karantininiu auku, del esuteiktos diagnostikos ir pagalbos, beii mirciu kurias sukeles stresas ir problemos.

Uk tokiu mirciu buvo tiek pat kie ir nuo viruso
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2020 12 13, 16:58)
įdomu, iš kur žinot  biggrin.gif

Aš tai savo akimis mačiau. Ne pramogaut ėjau, darbo reikalais užsukusi buvau į akropolį, tai ratus ilgai sukau, kad auto pasistatyt. Ne šiaip sau ieškojau parkingo vietos, o BET KOKIO laisvo plotelio, nes užimta viskas - neįgaliųjų, elektromobilių, bet kokie laisvi lopinėliai. Vakar ėjau siuntos atsiimt į CUP, tai irgi žmonių... Ir prie maisto, tempia vežimais.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2020 12 13, 17:57)
pasakė gramatikos žinovė smile.gif
Papildyta:

tik melagiui nuolat atrodo, kad kiti meluoja, teisinasi, vartosi. Normalūs žmonės tiesiog parašo taip kaip yra.
Ir skurde žmonės yra žmonės, turi artimuosius, bendruomenes ir pan. ax.gif
Papildyta:

Lygiai kaip ir tu biggrin.gif sėdi iš viso bedarbė, bet visur kišiesi, į visas diskusijas biggrin.gif
Papildyta:

pirmiausia tai reiktų sužinoti kiek jų būtų ar nebūtų paplitę, jei higieniškos sąlygos būtų nuo pradžių smile.gif

Nu tu tai tikrai ne gramatikos žinovė smile.gif

O kas sakė, kad skurstantys žmonės nėra žmonės?

Ir kodėl bedarbiai negali diskutuoti?
Bet tau, žiūriu, skaudi bedarbystės tema? Ar vėl darbo neturi? Papildai nepaėjo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 13 gruodžio 2020 - 22:05
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 12 13, 21:30)
</p>

O aš nežinau nei vieno senuko, kuris vaikų neturi ir vaikai jo nenuveža pas gydytojus kai reikia. Kiti senukai ir patys vairuoja. Be to šeimos gydytojai dažniausiai šalia. O į bažnyčias sugeba viešu transportu nuvažiuot, nebijo nosies iš namų iškišt? Sakau, šiandien prie bažnyčios žmonių masę mačiau, ir pagrinde pagyvenę žmonės.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2020 12 13, 22:35)
O aš nežinau nei vieno senuko, kuris vaikų neturi ir vaikai jo nenuveža pas gydytojus kai reikia.

Gal didesniuose miestuose taip ir yra.Bet pas mus, vienišų, pagyvenusių žmonių yra daug.Kad ir mano kaimynė, mamos draugė.Vyras seniai miręs, dukra mirusi, sūnus UK,pati nevairuoja.Internetu nesinaudoja.Na, ir ką jai daryti?Žinoma, aš ją pašefuoju,nuvežu kur reikia,atvežu maisto.
Nuo trečiadienio įvedamas rimtas karantinas, gal kiek pristabdys ligos plitimą.Nes susirgimų skaičiai nebe vaikiški.
Atsakyti
Aš tai nesuprantu. Rašo, kad draudžiamas judėjimas išskyrus darbą/gydytojus/laidotuves. Kitam punkte atseit jau galima pasivaikščiot į atviras erdves, kur nėra žmonių. Bet kur jų dabar nėra? Miškai net pilni. Ir ar čia jau skaitos būtinas išėjimas iš namų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 12 14, 10:07)
Aš tai nesuprantu. Rašo, kad draudžiamas judėjimas išskyrus darbą/gydytojus/laidotuves. Kitam punkte atseit jau galima pasivaikščiot į atviras erdves, kur nėra žmonių. Bet kur jų dabar nėra? Miškai net pilni. Ir ar čia jau skaitos būtinas išėjimas iš namų?  g.gif

Man tai įdomu kas kontroliuos visus judančius ax.gif . Kiek policininkų tam reiks? Kiek bobučių mirs iš sielvarto, nes jų namai per kalėdas bus tušti.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 12 14, 09:07)
Aš tai nesuprantu. Rašo, kad draudžiamas judėjimas išskyrus darbą/gydytojus/laidotuves. Kitam punkte atseit jau galima pasivaikščiot į atviras erdves, kur nėra žmonių. Bet kur jų dabar nėra? Miškai net pilni. Ir ar čia jau skaitos būtinas išėjimas iš namų?  g.gif

Jus ten susigrude i sudmiescius, jau neisivaizduojat, kad gali buti normalesne aplinka. Sakysim 50km nuo Vilniaus miskuose kaip Sibire, baisu kad neuzpultu kokie vilkai. Baisu, kad nesugetu automobilis nes neaisku galima susalti. Net mieste kur gyvenu, salia misko, tai vaziuojant viena kryptimi arciau kirsti per miska 2km tai jei sutinki kazka pasivaiksciojant tai ne kiekviena karta buna, o tas miskas prie pat miesto ribos
Atsakyti

O aš nežinau nei vieno senuko, kuris vaikų neturi ir vaikai jo nenuveža pas gydytojus kai reikia. Kiti senukai ir patys vairuoja. Be to šeimos gydytojai dažniausiai šalia. O į bažnyčias sugeba viešu transportu nuvažiuot, nebijo nosies iš namų iškišt? Sakau, šiandien prie bažnyčios žmonių masę mačiau, ir pagrinde pagyvenę žmonės.

Normaliomis salygomis gali vaikai nuvezti, bet dabar vaikai gali apkresti senelius. Plius, pas gydytojus einama dazniausiai darbo metu. Gerai, kai vaikai gyvena tame paciame mieste ir turi lankstu darbo grafika ir gali sau leisti darbo metu vezti senelius pas gydytojus. Jei as savo mociute darbo metu vezciau (Vilniuje), tikrai 2 val darbo butu out. :) 

Ko tu taip pyksti ant tu baznyciu? :) Mano mociute pvz neina i baznycia, nes nera durna.

Atsakyti

Gal didesniuose miestuose taip ir yra.Bet pas mus, vienišų, pagyvenusių žmonių yra daug.Kad ir mano kaimynė, mamos draugė.Vyras seniai miręs, dukra mirusi, sūnus UK,pati nevairuoja.Internetu nesinaudoja.Na, ir ką jai daryti?Žinoma, aš ją pašefuoju,nuvežu kur reikia,atvežu maisto. Nuo trečiadienio įvedamas rimtas karantinas, gal kiek pristabdys ligos plitimą.Nes susirgimų skaičiai nebe vaikiški.
Butent. Mano viena giminaite mazam mieste du senukus kaimynus apiperka, nes vaikai kituose miestuose, senukai nevairuoja. :)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 14 gruodžio 2020 - 09:42