Įkraunama...
Įkraunama...

Tautos išrinktieji

QUOTE(mjforever @ 2020 12 24, 18:50)
ne visi vaikščiojo, pasigavo - kitiems atnešė. Nuo koronos mirusieji dažniausiai buvo atskirti, o ir palaidoti kitaip. Sakyčiau, trumpam pritildyti šventiniai žiburiai yra ne per daug pagarbos taip gausiai išeinantiems.

Slaugos ligoniniu, senelių namų gyventojams, sutinku, galėjo atnešti prieš jų valią. O kiti? Ar jie negalėjo pasakyti, kad pas juos nevaikščiotų draugai, giminaičiai? Kaip bebūtų, tas pagerbimas juokingaii skamba. Kažkada kalbėjom apie sausio 13-os aukas, ir tai kažkam atrodė, kad jos nėra vertos pagarbos, atseit atsitiktinai žuvo iš masės žmonių, bet jie tai kovojo prieš priešą, kad jie lygiai tokie pat didvyriai, kaip kiti dalyvavę. O čia? Dydvyriai, kad davė gydytojams darbo? Sutinku, kad būtų pagerbiami medikai, kurie mirė, kovodami su liga, bet ligoniai.... Prieš ką jie kovojo? Susikuriam stabus, kad galėtume jiems melstis ir tiek.
Ir dar, įdomus fenomenas, kaip nė vienais metais, susilaukėm kvietimų į svečius arba pasisiūlymų atvažiuoti. Tik vieni draugai vakar porai valandų užsuko nepranešę. Visiem kitiem atsakiau, kad klausau valdžios, kurią pati rinkau. Žmonės priešinasi draudimams.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2020 12 25, 23:16)
Tik vieni draugai vakar porai valandų užsuko nepranešę.

Jie turejo raktus?
Nes turetu buti: "Ot vorot - povort".

Jau labai skeptiskai ziuriu i visa ta psichoze virusiniu, bet tycia rizikuot be reikalo tai kvaila.
Neileisciau tokiu "draugu" ir butu etikete ne visai adekvaciu nuo to momento.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2020 12 25, 23:16)
Kažkada kalbėjom apie sausio 13-os aukas, ir tai kažkam atrodė, kad jos nėra vertos pagarbos, atseit atsitiktinai žuvo iš masės žmonių, bet jie tai kovojo prieš priešą, kad jie lygiai tokie pat didvyriai, kaip kiti dalyvavę. O čia? Dydvyriai, kad davė gydytojams darbo? Sutinku, kad būtų pagerbiami medikai, kurie mirė, kovodami su liga, bet ligoniai.... Prieš ką jie kovojo? Susikuriam stabus, kad galėtume jiems melstis ir tiek.

Labai neetiškas palyginimas unsure.gif

Bet su Šv. Kalėdom visus ir visas, kam ši šventė svarbi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paštininkė: 25 gruodžio 2020 - 23:45
QUOTE(Maja Di @ 2020 12 26, 01:16)

Ir dar, įdomus fenomenas, kaip nė vienais metais, susilaukėm kvietimų į svečius arba pasisiūlymų atvažiuoti. Tik vieni draugai vakar porai valandų užsuko nepranešę. Visiem kitiem atsakiau, kad klausau valdžios, kurią pati rinkau. Žmonės priešinasi draudimams.

bet tai nepagalvoja, kad Tavo šeimai gali baudą užtraukti biggrin.gif aš asmeniškai vengiu dabar lankyti vien tik dėl to, kad neužkrėsčiau ko nors. Mane tai sąžinė užėstų, ką nors užkrėtus. O kitų va ne.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2020 12 26, 00:16)

"Pasakyk, kas tavo draugas, pasakysiu, kas tu esi":
1) Kai toks užsikrėtimų skaičius, valkiotis pas "draugus" ar juos priiminėti - mažų mažiausiai neatsakinga;
2) Kūčios ir pirma Kalėdų diena tradiciškai yra šeimos šventės, su viena išimtimi, kad į jas būdavo pakviečiamas vienas-kitas vienišas pažįstamas, kaimynas ar elgeta. Kai vaikai buvo nedideli, mes dar pasikviesdavome jų draugus, jei jų tėvai per Kūčias ar pirmą Kalėdų dieną dirbdavo, bet tai ir viskas;
3) Šiais visuotinės telefonizacijos laikais dar esama žmonių, kurie nepranešę į svečius braunasi?
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2020 12 26, 11:00)
"Pasakyk, kas tavo draugas, pasakysiu, kas tu esi":
1) Kai toks užsikrėtimų skaičius, valkiotis pas "draugus" ar juos priiminėti - mažų mažiausiai neatsakinga;
2) Kūčios ir pirma Kalėdų diena tradiciškai yra šeimos šventės, su viena išimtimi, kad į jas būdavo pakviečiamas vienas-kitas vienišas pažįstamas, kaimynas ar elgeta. Kai vaikai buvo nedideli, mes dar pasikviesdavome jų draugus, jei jų tėvai per Kūčias ar pirmą Kalėdų dieną dirbdavo, bet tai ir viskas;
3) Šiais visuotinės telefonizacijos laikais dar esama žmonių, kurie nepranešę į svečius braunasi?

Ne visi gi praktikuojantys katalikai, kad laikytųsi visų katalikiškų papročių. Šventė ir tiek, savaime suprantama paskambino, paklausė ar namuose esam, dovanėles atvežė. Ar pas jus visi draugai tik su pakvietimu važiuoja? Iš mūsų draugų beveik visiems nepatinka ta masinė psichozė. Ne visi ir valdžios nurodymų klauso. Beje, tie kur atvažiavo, persirgę ta korone, jie nepavojingi ax.gif .
Atsakyti
Sveikinimai Svenciu proga. Lai VILTIS ir MEILE, Mus Visus lydi. Neleiskime uzlieti savo sirdis abejingumui ir beviltiskumui. Viskas Musu Visu rankose.

Siaip Kucios, Sv. Kaledos yra tikinciuju sventes... O tiem kam nera ko svesti ir nera ko liudeti, eilines dienos, kurias gali praleisti, tarkim, savo asmeninei savisvietai.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2020 12 26, 11:05)
Ne visi gi praktikuojantys katalikai, kad laikytųsi visų katalikiškų papročių. Šventė ir tiek, savaime suprantama paskambino, paklausė ar namuose esam, dovanėles atvežė. Ar pas jus visi draugai tik su pakvietimu važiuoja? Iš mūsų draugų beveik visiems nepatinka ta masinė psichozė. Ne visi ir valdžios nurodymų klauso. Beje, tie kur atvažiavo, persirgę ta korone, jie nepavojingi ax.gif .

Nu durniai jūsų draugai, kitaip nepasakysi.
Pas mane tai visi giminės ir draugai suvokia taisyklių svarbą ir neslampinėja vieni pas kitus. Ir tikrai jau niekas neatvažiuoja be įspėjimo net paprastu metu, nes elementariai gali nerasti namie, o ir ne visada norisi tuos svečius priimt.
Dovanėlėm apsikeitėm be kontakto, paliekant už durų. Užtat mieste mačiau daugybę atvejų, prie namų ar parduotuviu, kada žmonės susitinka su dovanų maišais, giminės ar draugai kokie, glėbesčiuojasi, bučiuojasi unsure.gif

Mes per Kūčias darėm zoom meet'ą - visi vienu metu susitarėm vakarieniauti, plėšėm iš anksto apsikeistas dovanas, įdomi tokia patirtis ir visai smagu buvo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 26 gruodžio 2020 - 12:30
Turim tokius draugus, kurie sakė, kad visai džiaugiasi, kai kažkas užsuka nepranešęs, nes atseit va toks spontaniškumas gaunasi (jie pačiame cente Vln gyvena). Bet man kažkaip taip nesigauna jau dabar smile.gif Čia ne apie koronos laikotarpį kalbu, bet šiaip, nu vis tiek pasiteirauji žmogaus ar yra, ar neužsiėmęs.

Turiu ir aš prasirgusią draugę, ketinam su ja eiti pasivaikščioti. Bet tokiu laikotarpiu nesukčiau dabar pas nieką neįspėjusi smile.gif

Man čia kažkuri priminėt su pirma Kalėdų diena, kai "reikia su šeima būti" pas tėvus grįžimą, kaip mane nervindavo tas jų toks nusistatymas, kad per Kūčios (ok, visiškai sutinku) ir pirma Kalėdų diena yra skirta šeimai tik: viskas baigdavosi tuo, kad mama pati labai nuobodžiaudavo, skambinėdavo visiems, taip aiškiai matydavosi, kad nori ji tų svečių, tik laiko stabdį nuspaudusi iš paskutiniųjų smile.gif O mes su sese irgi norėdavom draugus aplankyti ar pasikviesti. Smagu dabar, kai galima kurti savo tradiciją ir pvz pirmą Kalėdų dieną eiti į mišką arba į miestą. Na ok, šiemet liko miškas ir TV smile.gif

Mes aplankėm vienišą draugą, kuris gyvena ten, kur nėra registruotas (gana atokiai) ir gaunasi praktiškai izoliacijai pasmerktas.
Tėtis sunkiai vienas pats, gyvena toli nuo vln, kai tik bus įmanoma-važiuosim. Kas mėnesį aš arba sesuo aplankom, dabar jau ilgesnis tarpas.
Ai, nžn, laukiu skiepų ir taip atsargiai, po kažkiek bendraujam va vis tik gaunasi su kažkuo.
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2020 12 26, 12:26)
Man čia kažkuri priminėt su pirma Kalėdų diena, kai "reikia su šeima būti" pas tėvus grįžimą, kaip mane nervindavo tas jų toks nusistatymas, kad per Kūčios (ok, visiškai sutinku) ir pirma Kalėdų diena yra skirta šeimai tik: viskas baigdavosi tuo, kad mama pati labai nuobodžiaudavo, skambinėdavo visiems, taip aiškiai matydavosi, kad nori ji tų svečių, tik laiko stabdį nuspaudusi iš paskutiniųjų smile.gif O mes su sese irgi norėdavom draugus aplankyti ar pasikviesti. Smagu dabar, kai galima kurti savo tradiciją ir pvz pirmą Kalėdų dieną eiti į mišką arba į miestą. Na ok, šiemet liko miškas ir TV smile.gif

Aš prieš 10 metų irgi plėšiausi, ką čia dabar su tais giminėm, dabar tai norisi visai. Nes per Kūčią aplėkt paskubom visus nei šis nei tas per pusę Lt. O antrą dieną ir draugai galima arba namie kartu pabūt.
Vakar tai išėjom naktį po senamiestį, dekoracijų pažiūrėt, žmonių nėr, spengianti tyla visur, įdomiai.
Atsakyti
Mes darėm telefoninį skambutį konferencinį su keliais giminėmis, tėčiu, 5 žmonės, kai kurie nemoka internetu naudotis, tai jiems ir tie balsai šalia skambantys buvo kažkas labai gero ir šilto rolleyes.gif
Jau per Velykas taip darėm.
O su keletu kurie moka, tai per zoom buvom susijungę ir taurę virtualiai kėlėm-jo, labai įdomu, kai gali parodyti kaip tu kalėdinį sausainį valgai, o jis tau rodo savo dovanas smile.gif Aišku, niekas neatstos gyvo bendravimo, ką jau čia, bet nieko baisaus.
Aš gavau šiemet kelias dovanas netikėtai iš draugų, kurie gyvena toliau-į paštomatą ėjau praktiškai kasdien, nes tai mano kas užsakyta atvyko, tai iš draugų. Fainai.

Mylimuke, mes vakar nuėjom 6 kilometrus tokiais takais, buvo net snigti pradėję, fainai.
O į miestą aha irgi planuoju kokiu tyliu laiku nueiti pasivaikščioti, kur jau link nakties arčiau. Aha, žinau tą jausmą kur aprašei...
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2020 12 26, 12:05)
1. Ne visi gi praktikuojantys katalikai, kad laikytųsi visų katalikiškų papročių. Šventė ir tiek, savaime suprantama paskambino, paklausė ar namuose esam, dovanėles atvežė. 2. Ar pas jus visi draugai tik su pakvietimu važiuoja? Iš mūsų draugų beveik visiems nepatinka ta masinė psichozė. Ne visi ir valdžios nurodymų klauso. Beje, tie kur atvažiavo, persirgę ta korone, jie nepavojingi ax.gif .

1. Praktikuojančių katalikų tarp mūsų draugų ir pažįstamų absoliuti mažuma, tiesiog visi laikosi tradicijų.
2. Ne su pakvietimu, bet susitarus. Vyro buvęs suoldraugis mėgdavo "staigmenas" daryti, nepranešęs per vyro gimtadienį atvažiuodamas, bet ir tas liovėsi, kai vieną kartą jo namuose nerado, nes mes gimtadienius švenčiame ne tą pačią dieną, o artimiausią savaitgalį.

QUOTE(Kristi_na @ 2020 12 26, 13:26)
Man čia kažkuri priminėt su pirma Kalėdų diena, kai "reikia su šeima būti" pas tėvus grįžimą, kaip mane nervindavo tas jų toks nusistatymas, kad per Kūčios (ok, visiškai sutinku) ir pirma Kalėdų diena yra skirta šeimai tik: viskas baigdavosi tuo, kad mama pati labai nuobodžiaudavo, skambinėdavo visiems, taip aiškiai matydavosi, kad nori ji tų svečių, tik laiko stabdį nuspaudusi iš paskutiniųjų smile.gif

Kodėl tik su šeima, yra ir platesnė giminė. Per vieną dieną tikrai nepavykdavo su visais susitikti, o kur dar vaikų antrų pusių šeimos... O draugams, kažin, ar labai įdomu būtų giminių susiėjimuose
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 12 26, 12:47)
Sveikinimai Svenciu proga. Lai VILTIS ir MEILE, Mus Visus lydi. Neleiskime uzlieti savo sirdis abejingumui ir beviltiskumui. Viskas Musu Visu rankose.
Siaip Kucios, Sv. Kaledos yra tikinciuju sventes... O tiem kam nera ko svesti ir nera ko liudeti, eilines dienos, kurias gali praleisti, tarkim, savo asmeninei savisvietai.

Koks procentas Lietuvoje tikinčiųjų ir koks procentas Kūčias ir Kalėdas švenčia? Turbūt neabejojate, kad pastarųjų kelis kartus daugiau. Mokykloje sūnaus geriausias draugas buvo popo sūnus, ne kartą esame jį kvietę Kūčių ir Kalėdų švęsti, sunų irgi išleisdavom pas juos stačiatikių Kalėdų švęsti
Atsakyti