QUOTE(cambala @ 2021 04 07, 10:36)
Gal reikia originaliom raidem

QUOTE(Ašaka @ 2021 04 07, 06:04)
1. Lietuvoje, kurioje pastaruoju metu per parą užsikrėtimų skaičius yra ~750 žmonių, laisvai judėti buvo galima savivaldybių ribose, ir niekuomet nebuvo ribojama, jei važiuojama dėl svarbių priežasčių, pvz., pas gydytojus - valdžia bloga, apribojimai žiaurūs. O Airijoje, kur gyventojų >2 kartus daugiau, nei Lietuvoje, ir užsikrėtimų skaičius per parą jau mėnuo yra ~500 žmonių, ir tik nuo kitos savaitės bus leidžiama be priežasties nutolti nuo namų 5 km - čia viskas OK?
2. The Irish Times irgi, matyt, fantazuoja: "People can be fined 100 for travel rule breaches and 80 for not wearing face mask". Šaltinis: https://www.irishtim...tions-1.4418334
Gal visgi reikėtų domėtis šalyje, kurioje gyveni, taikomomis taisyklėmis?
2. The Irish Times irgi, matyt, fantazuoja: "People can be fined 100 for travel rule breaches and 80 for not wearing face mask". Šaltinis: https://www.irishtim...tions-1.4418334
Gal visgi reikėtų domėtis šalyje, kurioje gyveni, taikomomis taisyklėmis?
As nezinau jau kiek kartu aiskinu ir jum nedasyla niekaip, kas ten galveleje darosi niekaip nesuprantu. Tame ir esme kad Lietuvoje draudimas isvykti is savo savivaldybes APSIPIRKTI MAISTO, jei gyvenciau Lietuvoje man kas karta reiktu vaziuoti EXTRA 20 km, kad apsipirkti, sunku tai suprasti???? nejau taip sudetinga, koks raketu mokslas ar kas???? man visas karantinas ne OK, man tai absurdu absurdas, pasauline afera, issidirbinejimai is zmoniu, bet man svarbiausia bent jau logiski draudimai, 5km aplink namus, pasivaiksicojimam, pabegiojimam, visiskai pakankamai. na ir policija tikria nestabde pestute vaiskciojanciu ar su dviraciais vaziuojanciu ir nematavo km nuo namu

esminis zodis can

Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 04 07, 07:25)
Man nesuvokiama,, kaip galima Airija zavetis. Is bedos ten gyventi, tai OK, bet jei yra geriau tai reikia is ten valinti...
Lietuva turi dabar ta pliusa, kad retai gyvenama, cia zmones nesugrusti, kaip daugelyje saliu
Lietuva turi dabar ta pliusa, kad retai gyvenama, cia zmones nesugrusti, kaip daugelyje saliu
Gal bent atvaziuok karta, kad kazka sneketi apie sali?

Lietuva turejo pliusu del savo gamtos, naturalumo, misku, bet tokie skeriai uzpuole sali, kad tuoj neliks nei to privalumo... bet atmosfera salyje tokia prasta, kad neigamta to nebeatsveria

Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 04 07, 08:15)
Airijos privalumas tas, palyginus su LT, kad Lietuvoje kai kurie vyrai prasigeria. Ka zinom apie seimynini gyvenima i LT ji negali grizti del sios priezasties. Nes viskas bus kaip jau karta buvo
nesnekek uz kitus, Net jei buciau viena, nebegrisciau i Lietuva , del vaiku pirmiausia, svietimo sistemos, dabartine padetis parode ant kiek zmogus yra nulis, ant kiek nesiskaitoma su zmonem. jau mano draughai, kurie niekad neplanavo isvykti is Lietuvos dabar jau kuria planus ir renkasi sali, sako vsikas atsibodo tos nesmaones, Tu vaiku kai neturi, tai ir nejauti visu tu baisybiu absurdu nuo vaiku teisiu savivaliavimo iki dabar testavimu mokylose, gasdinimu nuolatiniu, egzaminu keitimo tvarkos kasmet ir t.t.
o ir ka dirbt grizus, pas kokius darbdavius? uz kokias algas? ne dekui, gyvenu kaip zmogus, ko man lysti i ta skyle atgal?
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2021 04 07, 08:34)
Ji gi niekur iš namų neina, visas jos gyvenimas per monitoriaus ekraną - kam jai tas taisykles žinot? 

tu gal apsipresk, ar as keliauju kas savaitgali ar is namu neisnu, tokia blaskaisi labai ziuriu

Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 04 07, 09:14)
Ne. Kazkaip jauciama riba, kada sustot gerti. Nes zmones turejo islaikyti darbus, save kontroliuoti. Lietuvoje, kur kaip Rusijoje ilgai buvo baudziava ir ponai bizunu kontroliavo, ta savikontrole maziau isvystyta. Todel geriama be jokiu ribu ir ta aplinka itraukia visus maziau atsparius
Na visko cia tikrai yra, ir jau kas nori gerti tikrai randa kur ir kaip. Yra gi ir cia lietuviu pilna, kai kurie per karantina baigia nusigerti, net mire neperseniausiai gana jauna pora, itariama, kad nnuo pilstuko, net neisivaizduoju kam ir is kur tokiu nesmaoniu gauti, kai parduotuveje ne kazin ka kainuoja, gana pigu gi , pagal algas ar net pasalpas.
visa europa prasigerusi. Tiek, kad seniau cia gerdavo daugiausia pubuose, o dabar jau metus namuose

QUOTE(lutuke123 @ 2021 04 07, 12:28)
Na visko cia tikrai yra, ir jau kas nori gerti tikrai randa kur ir kaip.
Kas nori randa gerti ir Norvegijoje. Bet visumoje Lietuvoje vyrai labiau prasigere... Na nueik i koki miesteli Airijoje. Bus ten pijoku, bet ne masiskai. Ne taip kad negeriantis jau kazkas ypatingo.
sakysima mano kaimynas visada girtas, atvaziuoja pas ji sunus su seima daznai tai duoda velniu tai bijo. Stengiasi negerti, jei zino, kad sunus atvaziuos.
Aš tai nesuprantu, kur reikia gyventi, kad SAVO SAVIVALDYBĖJE nerasti maisto parduotuvės?

QUOTE(IDOMUCIA @ 2021 04 07, 12:33)
Kas nori randa gerti ir Norvegijoje. Bet visumoje Lietuvoje vyrai labiau prasigere... Na nueik i koki miesteli Airijoje. Bus ten pijoku, bet ne masiskai. Ne taip kad negeriantis jau kazkas ypatingo.
sakysima mano kaimynas visada girtas, atvaziuoja pas ji sunus su seima daznai tai duoda velniu tai bijo. Stengiasi negerti, jei zino, kad sunus atvaziuos.
Na pagal statistika skaiciai tikrai nebaisiai skiriasi isgeriamo kiekio. Bet taip cia nematau slitinejanciu ir gerianciu is bambaliu alu dienos metu. Cia iprasta labiau gerti po darbu, ne darbo metu, savaitgaliais, seniau pubuose, naktiniusoe klubose, dabar mazu namuose geria. Bet tikrai yra tu gerianciu, zinau kelis lietuvius, kurie pila kas diena. Salis tikrai nepades nuo noro isgerti, jei tas noras bus

QUOTE(lutuke123 @ 2021 04 07, 11:28)
, Tu vaiku kai neturi, tai ir nejauti visu tu baisybiu absurdu nuo vaiku teisiu savivaliavimo iki dabar testavimu mokylose, gasdinimu nuolatiniu, egzaminu keitimo tvarkos kasmet ir t.t.
Turiu vaikų ir viskas mums čia gerai, būūūūū, kaip baisu

QUOTE(Montekrista.back @ 2021 04 07, 12:40)
Aš tai nesuprantu, kur reikia gyventi, kad SAVO SAVIVALDYBĖJE nerasti maisto parduotuvės? 

Nes nebarska esi tai ir nesupranti tokiu elementariu dalyku

Sirinskiene savo situacija buvo detaliai aprasiusi su atstumais, jei norisi pavzydziu, Nu bet ant tiek buti atitrukus nuo pasaulio....

QUOTE(lutuke123 @ 2021 04 07, 11:28)
tu gal apsipresk, ar as keliauju kas savaitgali ar is namu neisnu, tokia blaskaisi labai ziuriu 

Tai kaip ten pas tave yra, neturi jaukių namų ir galvelėj sumaištis, kad vis keliauji?

QUOTE(Montekrista.back @ 2021 04 07, 12:43)
nu kur tau nebus gerai, kai net nesiorientuoji, kaip kai kurie zmones net turi bedu maisto nuvaziuoti pasipirkti. Viena drauge pradejo versla pries 3 men, pries karantina, aisku, gavo uzsidaryti, jokios kompensacijos negavo, nes tipo per trumpai veike verslas, pinigu kruva tyen sukiso, viska prarado, dabbar gavo 100 e pasalpa i menesi, ir net apsipirkti negalejo salia nuvaziuoti...

Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2021 04 07, 12:49)
Tai kaip ten pas tave yra, neturi jaukių namų ir galvelėj sumaištis, kad vis keliauji? 

tu manes neklaus, kas tavo gliukose vyksta

jus neteletabes, teletabiai siaip geri padarelliai, nors ir buki, jus minionai

QUOTE(mylimuke! @ 2021 04 07, 11:49)

QUOTE(lutuke123 @ 2021 04 07, 11:47)
Nes nebarska esi tai ir nesupranti tokiu elementariu dalyku
KAIME ant savivaldybes ribos, yra parduotuves savoj savivaldybeje tik jos daug toliau buna, musu taveju ekstra 10 km i viena puse, mano drauges atveju 3km iki kitos savivaldybes parduotuves, ir 30km savo. Na, aisku, ir kiame yra parduotuviu, tik ten nelabai yra ka pirkti is normalios kokybes prekiu. Ir ne tik maisto, rasiau pazystamai reikejo duju sildymui, artimiausia tokia degaline savoj savovaldybei labai toli ir t.t. Tai kaip tokisu dalykus nustumti i antra plana pries pasivaiskciojima
Pavalgyti zmonem reikia, sildytis, paskui galvoti apie pasivaiksciojimus. ir kaip gali neuztekti 5km pasivaikscioti, pabegioti, nu spinduliu bek tai ir 100km gausis, jei noras yra....
Sirinskiene savo situacija buvo detaliai aprasiusi su atstumais, jei norisi pavzydziu, Nu bet ant tiek buti atitrukus nuo pasaulio....

Galiu tave nuraminti-niekas iš bado nenumirė kol negalėjo nukeliauti į kitą savivaldybę

Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2021 04 07, 11:47)

aa, ti apie tetą, kuri bastėsi ne ten, kur reikia