Įkraunama...
Įkraunama...

*** Mūsų katytės ir katinėliai ***

užuojauta, Colomba😕

o mes ryt Ipuką pirmą kartą paliksim parai vieną, važiuojam turistaut į Biržus🙂įdomu, kas lauks grįžus😀

Atsakyti
Kas susidūrę su gyvūnų prieglaudom, gal žinosit.
Juoduliukas, panašu, deja, nebegrįš, nors mama dar pasidairo vakarais. Žodžiu, norim mamytei kačioko. Nebūtinai mažo, gal net geriau suaugusio.
Guglinau šiandien, viena prieglauda net kažkur netoli manęs yra.
Bet pasakykite jūs man. Ar teisybė, kad po to skambinėja, lankosi namuose, ar net neduoda, nes ala kažkokia palangė netinka? Girdėjau tokį atsiliepimą apie vieną prieglaudą...
Gal ir suprantama kad rūpinasi, gi nepažįsta kam atiduoda, bet visai nenorime kad po to reikėtų kažkokių ataskaitų, ar kad lankytųsi ir stebėtų kaip kokius asocialius asmenis.

Višišikai pašibaišėjau tarnaite. Šakė eik, pravėdinši odigą lauke. Tame lauke ŽIEMA, 11 laipšnių!!! Patyš ir vėdinkit, nežinau ką, neš odigų net neturit. Ir dar šmirda višokiom alyvom. Fuuuuuuuuuu.

Kaip kokš bomžas turėjau belštiš į rūšį, neš labai šalta ir šmirdėjo. Negaliu ačigaut. Žemiau pateikiu vaiždiniuš įrodymuš, kaip mane kankino, net į rūšį neleido.


Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Night13: 24 gegužės 2020 - 11:45

Pusnės vargai  :D 

Night, tu su Diinka susisiek. Pas ją globoje yra iš ko rinktis. Tiesa, ji Kauno rajone bazuojasi, bet taigi rastume būdų parsivežti, jei jau nutartumėt imti, ne Amerikoj gyvena.  :mirksiukas: 

Atsakyti

Night, kurį laiką savanoriavau vienoje Vilniaus prieglaudoje ir net pati esu nedovanojusi gyvūno dėl vienos ar kitos priežasties. Kiek esu susidūrusi, be didelio reikalo į namus niekas nepuldinėja, be tikrai gali pasikabinti ir pasiteirauti (pati skambindavau ir klausdavau, paprastai kitą dieną po dovanojimo ir dar po kokios svaitės - kaip sekasi adaptuotis) , ir paprastai, prieglaudų darbuotojai jau būna įgudę atpažinti išsisukinėjimus ir pan, tad iškart susirūpina, nori aplankyti, jei pajunta ką negero.

Bendra nuostata dovanojant gyvūną iš prieglaudos - kad jam būtų sudarytos kokybiškos gyvenimo sąlygos - kokybiškas maistas (ne spalvot sausiukai ir sojų 'mėsos" konservai iš prekybcentrių ir ne žmonių maisto likučiai)  -  kai kurie iš norėtojų būna nepatenkinto tokiu reikalavimu, jokių "tegu susimedžioja pats", privaloma pasižadėti sterilizuoti, jei gyvūnas mažas, privaloma suvokti, kad gyvūną reikia gydyti, jei jis suserga, prižiūrėti, t.y. neleisti valkatauti, užtikrinti saugias sąlygas. Iš esmės tie reikalavimai elementarūs, visos čia mes nes nemanom, kad gali būti kitaip, bet žmonių yra oi, kaip tokių dalykų nesuprantančių.. Tai ir atsiliepimų prirašo visokių, nes bais pikta, kad va ėmė ir negavo ko nori ir kaip nori...

Kaip elgiasi kokia nors konkreti prieglauda, nepasakysiu, bet iš esmės, kuo daugiau su jomis kontakto, tuo didesnis susiformuoja pasitikėjimas nauju gyvūno šeimininku ir tuo mažiau nesusipratimų. 

Prieglaudos tiems gyvūnams atiduoda daug jėgų ir lėšų, atlaiko krūvas puldinėjimų ir įžeidinėjimų, tai normalu, kad nori žinoti, kaip gyvūnas gyvena (elementari atsakomybė) ir normalu, kad paskambinus ir išgirdus, pavyzdžiui,  atsakymą  "katinas dabar mano, nebe jūsų, nelįskit į akis", kyla konfliktas :)

Žodž, nežinau, kas iš to, ką prirašiau pravers - tiesiog  tuo klausimu visad yra ką pasakyti :) Beje, Colomba ir Diinka dar daugiau kompetencijos čia turi  :rolleyes: 

Atsakyti

Night, taip, teiraujuosi ir skambinu naujiems šeimininkams, nes man rūpi tolimesnis gyvūno gyvenimas ir likimas. Ir labai norėčiau, kad šita praktika būtų taikoma dar labiau, kaip vakarų Europoje, kur gyvūnams atsakingai renkami šeimininkai. 

Dėl palangės neatitikimo, tai taip nėra. Bet jeigu pvz, šalia yra gatvė, o pasakytų, kad leis į lauką, normali prieglauda neduotų. Aš esu dėl to nedavusi. Mane išvadino kvaiša, juk jei ir suvažinėtų "Katinas turėtų kelis metus laisvės". 

Aš iš būsimų šeimininkų tikiuosi ne tik meilės gyvūnui, bet ir atsakingo požiūrio į auginimą: kokybiškas maistas, priežiūra, rūpinimasis, gydymas, kastracija ir t.t. 

Atsakyti
Mes Princą paėmėm prieš ketverius metus iš prieglaudos, kurios filialas buvo prie Vilniaus Akropolio - toks namukas iš kitos pusės (gana žinoma prieglauda, bet jau pamiršau, kaip vadinasi ir nežinau, ar dar ten yra). Niekas neskambino ir neklausinėjo. Paimdami pasakėm, kad namuose jau yra kita katė.

Erlutės buvusi šeimininkė kitą dieną po atidavimo pasiteiravo, kaip sekasi katytei. Buvo visai malonu.
Bet jeigu eitu į namus, man nepatiktų, tikriausiai neįsileisčiau. smile.gif

Patenkintos išraiškos:
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Mano abu katinai globinukai.Zunda iš Diinkos,o Molis iš mano miesto globos namelių.Kaip Zunda laikosi, tai jau visos matote.

Molio šeimininkei karts nuo karto pasiunčiu foto kaip jis gyvena.

Beje, aš už tai,kad tikrina.Nes kartais būna gyvūnai patenka į tokius namus, kad tik oi gali pasakyti.7cb300c16f61.jpg

Vargeli tu mano, ir aš turiu čia gulėti???Kodėl tokia maža kėdė???Kodėl tik du pledukai???Žiūrėkit, tetos kaip mane skriaudžia.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 24 gegužės 2020 - 16:07
Na jei ten paskambina kartą, ok (nors tiesą sakant, mama net nekelia nežinomiems nr.), turbūt ir pačios vėliau norėtume nuotraukų nusiųsti, bet tame ir esmė, jei norima kažkokių nuolatinių ataskaitų, tai tikrai paprasčiau pasiimti iš žmonių.
Atsakyti

Night, jei žmonės atsakingi už gyvuliuką domisi,nematau nieko blogo.Jokių ataskaitų prieglaudos nereikalauja.Ten irgi dirba jautrūs žmonės.Jiems patiems būna malonu žinoti,kad buvęs globotinis gyvena kaip inkstas taukuose.

Ne paslaptis,kad ir globinukai kartai būna paimami pažaidimui, vaikų užgaidoms patenkinti,ir vėl išmetami į tą pačią gatvę.

Atsakyti

Pusnyna labai graži  :wub: 

Night, visai suprantu tavo nuogastavimus dėl prieglaudu, nes istorijų internete rast galima visokių, bet iš vienos pusės kai atiduoda katinus -nori įsitikiti, kad jiems nieko blogo nenutiks. Nelabai tikiu, kad yra prieglaudų, pastoviai tikrinančių - ten gi tiek gyvūnų praeina, kokių žmoniškų resursų reikėtų visus sutikrinti. 

Atsakyti
QUOTE(gielux @ 2020 05 24, 23:25)
<p>Pusnyna labai graži  wub.gif </p><p>Night, visai suprantu tavo nuogastavimus dėl prieglaudu, nes istorijų internete rast galima visokių, bet iš vienos pusės kai atiduoda katinus -nori įsitikiti, kad jiems nieko blogo nenutiks. Nelabai tikiu, kad yra prieglaudų, pastoviai tikrinančių - ten gi tiek gyvūnų praeina, kokių žmoniškų resursų reikėtų visus sutikrinti. </p>

Mes su mama asocialios bendravimo prasme. Aš dar dar, mama išvis...

Dėl tos palangės man viena kaip ir draugė, exdarbuotoja prieglaudos pasakojo. Nors ji dirbo su šunim, ne katėm (ten ir darbuotojų būna, ne tik savanorių). Tai gal nevisą istoriją žino, bet anot jos, lengviau vaiką iš vaikų namų pasiimt, nei gyvūną iš ten. Nu tai ačiū, žinosiu kur nesikreipt, nes, na, deja deja, bet ypač kaimuose tų kačiukų, būna, niekas net neskaičiuoja...
Visai mintis nušiaušti prie Akro. Evangelic, veikia ta prieglauda.

Ačiū už komplimentus Pusnytei. Nu man ji irgi kaip kiekvienai vištai jos viščiukai gražiausi, tai jau toookia graži, toookia graži. biggrin.gif Noris nubučiuot, tai vargšė įsitempia ir kenčia mano meilumo priepuolius. biggrin.gif

Beje, šian išsigandau, kad mano mielybė jos didenybė langą iškuls. Pamatė kažkurių kaimynų (spėju, rusų mėlynąjį) katiną, jis lyg ir serenadą bandė dainuot (nors net nžn., gal ten ji, bet pagal dydį greičiau jis), o manoji princesė siaubingai supyko, iškoliojo turbūt visais keiksmais, kuriuos mokėjo, net kai anas pabėgo dar labai piktai koliojos, grynai, kaip laukinis žvėriukas. Net į langą trenkė su letenėle.
Atsakyti

Bet tikrai kokia kovinė katė ta Pusnė.

Mano Zundytė užpulta elgiasi kaip tikra ledi.Kai tik horizonte pasirodo kaimynų katinas mušeika ji bėga į kiemą.Kieme šunys atlieka savo darbą,išveja atėjūną.O tada ir šunis galima letenomis apmojuoti,profilaktikai,taip sakant.

Atsakyti