Įkraunama...
Įkraunama...

Breketai 67 tema

Mergaitės, šiandien LSMU ortodontijos klinika talonėlius paleido, registruokitės kam reikia ir laukė.

Aš sūnų užrašiau pas Prof. Smailienę. Ar lankotės kas pas ją? Kokie atsiliepimai? Neturėjusi niekada ortodontinių reikalų, be va su vienu sūneliu prireikė, netelpa dantukai lanke, vampyriukas tikras iltys į priekį išsikišę, neįsivaizduoju ką čia mums darys. Keliausime pas ją pirmam vizitui kovo 12d.

Atsakyti

Mes pas Smailienę lankomės 7 metai. Labai maloni gydytoja. Dabar dukrai 14 m. Bet jinai pati tik kartais ateina pažiūrėti ir pakonsultuot, o šiaip tai rezidentai visa darba atlieka. Per tuos 7 metus tai kokie 5 jau pasikeitė.

Dukrai dantys netilpo viršuje, per siauras žandikaulis tai ir gomurį plėtė su plokštelėm ir išorinio tempimo aparatą nešiojo (dantis stūmė atgal). priekyje dantys labai gražiai atsistatė, t.y. išdygo ir tilpo. Bet sakandis vistiek nėra geras, buvo kryžminis. dabar tik vienam šone truputį prasikeičia, todėl siūlo dėtis breketus, nes su plokštelėm jau nieko neis padaryti.  Padarė nuotraukas, antspaudus ir kovo 19 d. pateiks tolimesnį gydymo planą. Minėjo, kad gali reikėt 4 dantis šalint. Tas labai stabdo. Kalbėjau su viena mergina, tai jai po dantų šalinimo 5 metus breketus reikėjo nešioti. 

Atsakyti

Vaje kiek reikalų reiškias ir mums laukia. Apsilankėme mes pas Prof. Smailienę KMUK, nežinau kokie įspūdžiai, maloni, šypsosi, bet tik tiek, susakė kažką sesutei ir išlėkė į paskaitas. Kažkaip man nelabai. Paskyrė birželio 4 visas nuotraukas rentgeną pasidaryti, kaina apie 1500 už visą gydymą. Kaip supratau dirbs rezidentai. Tuomet nesuvokiu koks privalumas KMUK? Juk ne pigiau tikrai, dirba rezidentai ir tt. Pasiskambinau į Janužio kliniką, ten metaliniai breketai 500 vienam žandikauliui, tai su gydymu tiek panašiai kiek KMK ir gausis. Rekomendavo man Ievą Buškienę ortodontę, ji ten dabar dirba, anksčiau dirbo KMUK, gal kas lankėtės pas ją? Mums Smailienė ir paake, kad reiks ko gero rauti 4 dantis, noriu dar vienos bent nuomonės, nes biaisiai kažkaip skamba tas rovimas. Ir nustebau, kad KMUK dar yra kažkokia eilė 2019 m, dėjimui matyt jau čia breketų. Na žodžiu kokie privalumai gydymosi KMUK?

 

 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oksana1976: 16 kovo 2018 - 09:56
QUOTE(Vitam7 @ 2018 03 16, 07:34)
<p>Mes pas Smailienę lankomės 7 metai. Labai maloni gydytoja. Dabar dukrai 14 m. Bet jinai pati tik kartais ateina pažiūrėti ir pakonsultuot, o šiaip tai rezidentai visa darba atlieka. Per tuos 7 metus tai kokie 5 jau pasikeitė.
</p><p>Dukrai dantys netilpo viršuje, per siauras žandikaulis tai ir gomurį plėtė su plokštelėm ir išorinio tempimo aparatą nešiojo (dantis stūmė atgal). priekyje dantys labai gražiai atsistatė, t.y. išdygo ir tilpo. Bet sakandis vistiek nėra geras, buvo kryžminis. dabar tik vienam šone truputį prasikeičia, todėl siūlo dėtis breketus, nes su plokštelėm jau nieko neis padaryti.  Padarė nuotraukas, antspaudus ir kovo 19 d. pateiks tolimesnį gydymo planą. Minėjo, kad gali reikėt 4 dantis šalint. Tas labai stabdo. Kalbėjau su viena mergina, tai jai po dantų šalinimo 5 metus breketus reikėjo nešioti. </p>

Butinai nueikit pasikonsultuoti pas dar kelis gydytojus pries rovima, gal kitas sugebes sustatyti be rovimu. Kokius breketus siulo? Skaiciau, kad su Damon beligaturiniais labiau galima sutalpinti, nei su paprastais metaliniais. Jokiu budu neraukit, priestai nepasikonsultave su keliais ortodontais.
Atsakyti

Dar nieko nežinau tiksliai, viskas paaiškės berželio mėnesį, kai padarys nuotraukas analizę visą ir tt. Ačiū už nuomones, nes kai niekad nesusidūrusi, sunku kažką pačiai vienai pasirinkti. Bet jei atvirai, labai dažnai abar tuos dantis rauna, reikia ar nereikia. Kiek bepaklausau aplinkui, ypač 8-us. 

Atsakyti

Na, va, be breketų jau - bet prieš klijuojant vielą neįspėjo, kad pradėsiu švepluoti... Žliumbti norisi, šitiek prasikankinau su tais breketais, jau galvojau, kad pagaliau galėsiu normaliai gyventi, o dabar va, kad nori...

Kad bent įspėjusi būtų gydytoja dėl to šveplavimo - tikrai tada būčiau nesutikusi dėl vielos dėjimo, retencinio aparato užtektų. Staigmena!

Atsakyti
QUOTE(ežeruosna @ 2018 03 28, 21:01)
<p>Na, va, be breketų jau - bet prieš klijuojant vielą neįspėjo, kad pradėsiu švepluoti... Žliumbti norisi, šitiek prasikankinau su tais breketais, jau galvojau, kad pagaliau galėsiu normaliai gyventi, o dabar va, kad nori...
</p><p></p><p>Kad bent įspėjusi būtų gydytoja dėl to šveplavimo - tikrai tada būčiau nesutikusi dėl vielos dėjimo, retencinio aparato užtektų. Staigmena!
</p>

Na gal laikinas tas sveplavimas, gal tik liezuviui reikia priprast 4u.gif
Atsakyti
Keista, man netrukde kalbejimui, tik siaip erzina. Manau tik laikinai, kad ji visai plonyte, neturetu trukdyt kalbejimui.
Atsakyti

Pati viela gal ir plonytė, bet ją gi tais klijais dosniai apkloja (turbūt, kad maisto neprilįstu), tai gaunasi po tokį nemažą kalnelį ant kiekvieno danties ir neišeina normaliai "s" raidės ištarti (visos kitos raidės gerai, bet ta "s" lietuvių kalboje trečia pagal dažnumą...

Jei per porą savaičių nesiliaus šveplavimas, sakysiu, kad tą vielą nuimtų - kažkaip kitaip reikės tą dantų judėjimą spręsti, kapomis gal, nežinau. Dantys neturi trukdyti gyventi.

Atsakyti

Sveikos :) O aš norėjau paklausti ar kuriai teko gydantis su breketais pas vieną, nueiti pasikonsultuoti į kitą kliniką pas kitą specialistą? Kaip reagavo kitas ortodontas, normaliai priėmė? Kažkaip užtruko mano gydymas, norisi kitą nuomonę išgirsti...

Atsakyti
Sveikos, gal kam teko lankytis Kaune DPC klinikoje, ortodontė Bernotienė?
Atsakyti

Sveiki, jei pas mane viršuje 2 dantys kreivi, ar būtina dėtis breketus tiek viršuj tiek apačioje? Vat jei reikėtų tik viršuje, dar sutikčiau, bet kažkaip visiems deda tiek ten tiek ten. 

Atsakyti