O. Priminėt salotas. Geras.
šioms salotoms naudojau saulėgrąžų berods. Alyvuogių turbūt netiktų, nes ne vieno klimato man tie augalai, ir sugadintų moliūgo skonį, ypač jei pasitaikytų kartus. Kokie nors linų sėmenų turbūt visai tiktų, gautųsi savotiško skonio, bet man tiesiog gaila būtų tiek gero aliejaus sunaudot marinavimui.
I jei atsakant į KGB, tai kepimui beveik visada naudoju eilinį saulėgražų ar rapsų, perku kažkodėl prekę lietuvišką-Obelių, kartais, kai norisi specifinio skonio, paimu kokosų. Ant alyvuogių nekepu, perku jį tik extra virgin, nebent pataikau kokį kartų, tai kai kada pakepu. Šiaip alyvuogių aliejus lėčiau ir mažiau kaista, tai jei reik geros apkepusios luobelės, tai su juo nesigaus.
Kažkada buvau paskaitoj apie aliejų, tai salė, kad geras alyvuogių aliejus turi būt malonaus kartumo. Bet deja, supermarketuose toko nerasit, ir ten greičiausiai kartus dėl senų alyvuogių, dėl sumaišytų rūšių, ar ne tokios technologijos.
Visokių ten neįprastų aliejų perku retai, nes kažkodėl pasensta spintelėj