Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

kieeeek? :bigsmile:

Nežinau...   :hmm:  To šilko tai turbūt kokie trys pilni matkiai yra, bet jis vienas tai labai jau ryžžžžžkiai žydras, o tos pridėtinės medvilnės tai nėra daug, bet jaučiu, kad padryžavimui tai dar vienam megztiniui užtektų.  :unsure:​ 

Atsakyti

Ristina,o bandei kada mėsą į sojų produktą pakeist? Pastebėjo? :)

Teip :D be šansų apgaut. Valgo ir patinka. Bet su bulvėm  :D Vaikai - nevalgo. Tie užuodžia soją per kilometrą :oh:

Gaminu "plovą": kruopų mišinys "dieduko" ar "močiutės" + sojų kūbeliai + daug daržovių (svogūnai, šaldytos daržovės).

Atsakyti

Nežinau...   :hmm:  To šilko tai turbūt kokie trys pilni matkiai yra, bet jis vienas tai labai jau ryžžžžžkiai žydras, o tos pridėtinės medvilnės tai nėra daug, bet jaučiu, kad padryžavimui tai dar vienam megztiniui užtektų.  :unsure: 

Nu padryžavimui tai reiškia reik ieškot su kuo

Atsakyti

reiks isbandyt plovui apvalius ryzius, nes kazkaip paskutiniu metu tik plikytus naudoku, ai dar kartais juodus.

As pavyzdziui labai dideles dalies mesu negaliu valgyt del pschiniu (nu psichologinisiais liezuvis nesivercia anuos vadint :D ) pabangavimu. Is pauksciu galiu valgyt tik vistiena, ai kadangi kiauliena man jau kelinti metai paprasciausiai nebeskani, tai dar kalakutienos kotletai einami. O siaip kai stoviu pardej, ziuriu i kalakutienos file ir pradedu galvot ka galeciau pagamint, mane pradeda pykint... su visokiom antum, triusiais tas pats...

Bulviu valgom mazai, va kruopu raciona katuko deka praplest bandysiu, nes einamos kol kas grikiu ir ryziu, man paciai perlines dar labai skanu...

Atsakyti

Iš šio sąrašo aš asmeniškai sugriešyju tik sūreliais ir juoda duona.

Vaikai dar mėgsta pusryčius, nors labiau Luknė.

Man visad kyla klausimas ar tie pakaitalai sveikiau....??? Nu kai, dėl kokio cukrinio diabeto tai suprantu, bet jei šiaip...?  :hmm:

Sintetiniai - nesveikiau, dėl to vartojam natūralius  :4u:  Stevija - visiškai sveikas, natūralus, augalinis saldiklis  :4u: Kaip ir agavos ar klevų sirupas :) 

Sūrelius gaminu pati namuose  :) 

Atsakyti

Dar saldumo gaunu iš vaisių, bet čia gliukozė, o ne rafinuotas cukrus.

Fruktozė. Ir storina taip pat, kaip rafinuotas cukrus  :) 

Kai lieknėjau su trenerės sudarytu mitybos planu, ji man leisdavo tik po pusę vaisiaus rytais, į košę, derinyje su lėtais angliavandeniais atseit mažiausiai eina į lašinius... :hmm:​  Dar iškart po jėgos treniruotės leisdavo suvalgyti, irgi ne daugiau kaip pusę...

Atsakyti

Bulves jau beveik išmečiau iš meniu, reikia dažniau apie košes pagalvot, bet vėl gi žinau pagrindines, tris kruopas (ryžius, grikius ir perlines) kurios tiktų pietum/vakarienei, o ne pusryčiam, o ką daugiau...  :hmm:

Vakare valgomos kruopos eina tiesiai į lašinius  :) 

Jas, o ypač paprastus, t y ne laukinius, ryžius, tai jau pirmiausia reiktų nukelti į pusryčius lieknėjant...

Atsakyti

as kazkaip labai skeptiskai i tuos sudaromus meniu ziuriu, nes buvusiam darbe lieknejanti ir pagal sudaryta meniu berods 5 kartus per diena kolege valgydavo tokias porcijas, kokiu as valgydama du kartus i diena nesuvalgydavau, tai pagalvojau tada, kad tokios dietos laikydamasi as mirciau nuo persivalgymo :D

Atsakyti

Mano šeimoj - jokie mitybos perversmai neįmanomi :D

Maniškiai irgi nelabai palaiko visokias sveikuoliškas idėjas. Bet aš esu iš tų, kurios arba valgo, ką nori, arba atrodo, kaip nori... Tai aš sau dažnai gaminuosi atskirai. Kad ir kaip nemėgčiau stovėti prie puodų  :) 

Jie kerta keptas bulves, picas, makaronus vakarienėms. Aš - baltymus su daržovėm arba tik daržoves... :) 

Atsakyti

Nu padryžavimui tai reiškia reik ieškot su kuo

Galiu ir tą kandžių spalvos medvilnę perleisti, reikia tik pasverti, ar ten megztukinis kiekis liko...

Dar turiu ciklameninės medvilnės, kuria mielai atsikratyčiau, dar chaki ir džinso spalvos tvidinės medvilnės...

Atsakyti

Lęšių niekas neužskaitė... 

Lęšiai, pupelės, avinžirniai kaip tik tinka vakarienei, nes tai augaliniai baltymai  :)  Gal reikia paeksperimentuot su receptais? Nes tiek daug visko galima iš jų pagaminti, nejau nei vienas variantas šeimai nepatiko?  :hmm:​ 

Atsakyti

ai su tuo cukrum as taip giliai neknisu ;)

kai buvom beprotiski saldziamegiai tai laba dziaugiuosi kad nenoriu saldainiu, sokolado ar  pyrago su tortu. bet   kartais noriu ir valgau . pomidoru  padazai kad ir namie gaminti, bet zinau, kad cukraus dejau ir nemazai .

vaisiu valgau ir  nedejuoju, kad ten cukru yra . vat dabar kasdieniai  pietus buna naturalus jogurtas,  saldytos braskes ir chia seklos. o braskes pernai met trintos kai dar nebuvo persaldu, cukraus deta. siemet persaldu  bet jei bus naujas derlius tai likuti vistiek trinsiu, tik cukraus maziau desiu .

kasryt valgau aviziniu dribsniu  kose su selenom ir semenu aliejum ( kolkas vis dar neatsibosta ji man )

vakarienei  kaip kada kas. bet kai pries dvi savaites nakti sukilo spaudimas iki 180/120 , ir visa kita diena  kazkas daresi blogai...  nuo tada kazkaip mesos  man neprireike darbo dienomis. vakarais  utekdavo salotu su jogurtu, ar kiausinio su spinatais .  be tai ir buvo kazkoks  vienos dienos priepuolis , nesuprantamai is kur atejes, nes spaudimas tai visad  normalus ar i zemesniaja puse budavo.. ismasciau, kad  gal isploviau kali is organizmo, tai geriu ir kali ir magni  dabar . vattoks shokas irgi kartais  koki persivertima gali  padaryt.  bet man gerai dabar, nes  vyras vilniuje dirba, gamint vakarieniu , ar isidejimui kasdien nereikia. sunaus racionas   labai jau  prastas palikes, bulkos, picos ir kitoks sh... tai ramiau sau galiu tik salotas susimakaluot su jogurtu .

savaitgaliai sode , tai jau   ir   pietus su vyru  mesiski, ar zuviski .

bulviu neatsisakiau ir neatsisakysiu turbut ,  bet kokiu pavidalu, jos man yra geris, nes kalio saltinis, kurio reikia  sirdziai . o visa kita ....

tetis mano  jau 89 :) kasdien po du kart per diena ta klauskite daktaro ziuri. ir vis  jam ten tas daktaras liepia tai ta valgyt tai ana, tai to vengt , tai ano. tyliai  pakikenu. bet avizines kruopas ir siandien nesiau . Iki irgi ju yra apatineje  lentynoje :)

Atsakyti