Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

QUOTE(Kulkė @ 2018 03 27, 08:25)
Žiūrėk man, nepalik vaikų alkanų  biggrin.gif

Kur velniai nešios?

Ugu, mačiau, gulbė sukinėjasi  bigsmile.gif  O vakar važiuodama mačiau tą naują audi, eina sau kokia graži mašina ir ta nauja policijos atributika visai netrukdo  biggrin.gif  Net nužiūrėjau pravažiuodama, nors šiaip kitos mašinos mano dėmesio visai neatitraukia nuo kelio.

laugh.gif

Po miestą malsiuos, tuo pačiu reiks prasukt ir padėklų naujų nusipirkti. Iki sodo niekaip nenusikapstau.

Oho, aš dar nemačiau.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2018 03 27, 09:52)
Po miestą malsiuos, tuo pačiu reiks prasukt ir padėklų naujų nusipirkti. Iki sodo niekaip nenusikapstau.

Senukuose geri padėklai, visad tokie ištižę būdavo, šiemet tokie tvirti sakyčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulkė: 27 kovo 2018 - 09:52
QUOTE(Kulkė @ 2018 03 27, 10:52)
Senukuose geri padėklai, visad tokie ištižę būdavo, šiemet tokie tvirti sakyčiau.

Ai, jau nusipirkau ŽS, tvirtesnius. Paskui iš sodo parsitempsiu, jei bėda prispirs. Obettačiau, tikiuosi iki to laiko orai bus geri ir visi daigai keliaus kur jiems ir priklauso gyvent.

Dėl kiemo papliurpsiu. Su augalais kaip ir viskas tvarkoje, auga dermėj. Ale aš pati toje dermėje dar visai negerai jaučiuosi. Vėl pasikeitė tolimesni kaimynai, pasistatė gražią rąstinę triobą, bet taip atsitiko, kad jų pasisėdėjimų ir pusiau ūkinė veikla tiesiai man prieš akis. Savo įpročio dažnokai įsitaisyti ant virtuvės laiptelių nežadu atsisakyt, vadinas teks sukonstruot dalinę tvorelę. Kaip ir baika ją ten padaryti, ale va labai neramina stulpų įbetonavimas. Reiks prašyt diedo, bet gi jam mano tujos dzingu-lingu ir akuratnai reikalo nesutvarkys. Pati daugiau nei metrą kažin ar išsigręšiu. Žodžiu, mieste tupiu ir nervinuos, gal vietoj bus viskas paprasta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2018 03 27, 10:54)
pati daugiau nei metrą kažin ar išsigręšiu.

tai tvorelei tiek turbūt užteks? Metras betono oho kokį stulpą išlaikys. Bet tai negi tu pati ir betoną maišysi?...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2018 03 27, 11:59)
tai tvorelei tiek turbūt užteks? Metras betono oho kokį stulpą išlaikys. Bet tai negi tu pati ir betoną maišysi?...

Jei tik dėl 'išlaikymo', užtektų 30-40cm. Dėl įšalo Kauno raj reiktų iki 120cm. Kituose rajonuose kitokie skaičiai mirksiukas.gif O maišymas paprastas. Tokiems praktiškai nieko nelaikantiems stulpams galiu sausuoju būdu, ty miltus supilt į duobę ir ant viršaus pilt vandenį, pabadant ilgu virbu. Užsieny drąsiai taip daro. Vyriškis maišytų senoviniu būdu ir pridrėbtų pakeliui wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2018 03 27, 11:08)
Jei tik dėl 'išlaikymo', užtektų 30-40cm. Dėl įšalo Kauno raj reiktų iki 120cm.

pas mus šalčiau, bet va galvoju, ar 120 cm tvorai yr gręžta g.gif Vamzdynas tai tikrai giliau įkastas. O dėl tvoros stulpelių abejoju, ar varginosi kas tiek gręžt. Bet stovi ta tvora puikiausiai, pasvirę tik du stulpeliai, kur tėvas pernai įvažiavo.
Čia geras su tuo sausuoju būdu smile.gif reiks ir man žinot ateičiai, jei kur nedaug prireiks. Maniškis tai irgi maišyklę trauktų ir kaži kiek aplink betonu apdrabstytų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 27 kovo 2018 - 11:55
QUOTE(saintlina @ 2018 03 27, 12:53)
pas mus šalčiau, bet va galvoju, ar 120 cm tvorai yr gręžta g.gif  Vamzdynas tai tikrai giliau įkastas. O dėl tvoros stulpelių abejoju, ar varginosi kas tiek gręžt. Bet stovi ta tvora puikiausiai, pasvirę tik du stulpeliai, kur tėvas pernai įvažiavo.
Čia geras su tuo sausuoju būdu smile.gif reiks ir man žinot ateičiai, jei kur nedaug prireiks. Maniškis tai irgi maišyklę trauktų ir kaži kiek aplink betonu apdrabstytų.

Lentelė. Tiesiog čia jau vyriškio sritis ir įkalė į galvą tuos 1,2m biggrin.gif
Atsakyti
Laba
QUOTE(Kulkė @ 2018 03 27, 06:47)
Ar ruošiat svogūnų sodinukus kažkaip prieš sodinimą? Per tv mačiau margancovkėj mirko, internetuose siūlo druskingam vandenyje pamirkyt prieš sodinant g.gif

As mirkau kalio permanganate.
Siemet pripirkau tu sodinuku gyva velnia, kazi kur tiek sukisiu. Ir dar pasejau kelias seklas tu dideliu. Dar bobutisku daugiagalviu turiu, itupdysiu siek tiek. Ju laiska smulkesni ir ilgiau zali.

Pasejau zemuogiu, silageliu, flioksu kazkokiu zemu pilnaviduriu, gazaniju, didziuju zioveiniu. Kazi, ar nors kelios uzaugs. Sugebu nuknacyt. Sudygsta graziai, o veliau per daug laistau gal.

Sian vel kepuruka issitraukiau, baisulinis vejas.
Kadangi koja remintuoju, galvoju, gal pavyks medziu genejima suorganizuot. Kai kur sabakstynas baisua ories langus.

Ai, gal ka zino del viesuju istaigu kompostiniu irengimo. Tiesiai pries langus didziausia kruva auga darzelio teritorijoj unsure.gif Noreciau, kad sutvarkytu. Bet taip nepatinka ieskot "kaltu".
Atsakyti
Jei darželis iki šiol neturėjo žaliųjų atliekų konteinerio, nepasirašė su Švara sutarties dėl jo, tai ir toliau augs toji krūva. Be pabaksnojimo pirštu kažin ar įmanoma prasisukt.
Atsakyti
Nu va, su žemėm pažaidžiau, namus aptvarkiau, per porą rajonų perėjau, apsipirkau, valgyt prikliukinau, dar kartą namus apsitvarkiau ir visą dieną laisva lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2018 03 27, 14:43)
Jei darželis iki šiol neturėjo žaliųjų atliekų konteinerio, nepasirašė su Švara sutarties dėl jo, tai ir toliau augs toji krūva. Be pabaksnojimo pirštu kažin ar įmanoma prasisukt.

Supratau. Uzsuksiu gal ryt, bandysiu pakalbet.
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2018 03 27, 15:03)
Nu va, su žemėm pažaidžiau, namus aptvarkiau, per porą rajonų perėjau, apsipirkau, valgyt prikliukinau, dar kartą namus apsitvarkiau ir visą dieną laisva  lotuliukas.gif

nu super - tiek laisvo laiko thumbup.gif
Atsakyti