Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

QUOTE(Kulkė @ 2018 08 19, 21:27)
ale anai persirengimo kambary rengiantis iš spintelės nukniso  ax.gif

Niu kaip, telefonas dar bent kažkiek vertingas, ale kai čia pernai rašė - atvarė lietuvis-emigrantas ir šalia baseino tapkes nukniso. A tos berods turginės, ne kokios prabangios. Keistų žmonių ant svieto pasitaiko.
Tiesa, aš tai rimtai saugotoja dirbu ir per tiek metų nei į baseiną, nei į jūrą nebuvau įlindus, kai su vyriškiu važiuoju. Išskirtiniai atvejai būna, kai dviese su dukra ir prieš instruktuoju ką ir kaip daryt. Ar LT, ar užsieny.

A kaip jums Panemunės pilys? Patiko? bigsmile.gif Į Raudonę žadėjau rudeniop nulėkt, gražus parkas būna, kai lapai nusispalvina wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 19 rugpjūčio 2018 - 20:48
QUOTE(Gaudvilė @ 2018 08 19, 21:33)
Keistų žmonių ant svieto pasitaiko.

A kaip jums Panemunės pilys? Patiko?  bigsmile.gif Į Raudonę žadėjau rudeniop nulėkt, gražus parkas būna, kai lapai nusispalvina  wub.gif

Ui, čia tai tikrai smile.gif

Patiko, tik nepatiko sukomercinimas. Pusė pilies, pusė restorano doh.gif Apie raudondvario dvarą net nekalbu, iš vis krikštynos vyko, labiausiai patiko Raudonės pilis wub.gif Tie bokštai kokie gražūs ir parkas wub.gif

A, gi, aš kaip visada sau ištikima. Užstraksėjau į Panemunės pilies bokštą, nulipau ir jaučiu p*zdauskas, mano kojų raumenys gavo šoką, kai pradėjo traukt virš kelių, tirpt, maniau sėsiu kur stoviu, čiut iki auto nuklibinkščiavau doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulkė: 19 rugpjūčio 2018 - 20:50
QUOTE(Kulkė @ 2018 08 19, 21:44)
A, gi, aš kaip visada sau ištikima. Užstraksėjau į Panemunės pilies bokštą, nulipau ir jaučiu p*zdauskas, mano kojų raumenys gavo šoką, kai pradėjo traukt virš kelių, tirpt, maniau sėsiu kur stoviu, čiut iki auto nuklibinkščiavau doh.gif lotuliukas.gif

Trūksta vitaminų? unsure.gif

Pakruojo dvaro antras aukštas viešbučiu paverstas, ale į akis nekrenta.

Laba, vėl karšta diena laukia wacko.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Saintlin, gero ir saugaus kelio pajūrin 4u.gif PAvydas bambą graužia biggrin.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2018 08 20, 09:42)
Trūksta vitaminų?  unsure.gif

Pakruojo dvaro antras aukštas viešbučiu paverstas, ale į akis nekrenta.

Laba, vėl karšta diena laukia wacko.gif

Aktyvios veiklos trūksta biggrin.gif

Mes su mergele kalbėjom, kad dvarai kaip dvarai, net gi gerai, kad yra galimybė turintiems galimybę jį išsinuomoti, yra atviri žmonėms. Vistiek, vieta kaip bebūtų ne zabegalkė kokia. Bet pilis blink.gif Tada arba visą leisk privatizuoti, arba neleisk visai. Autentika sumaišyta su komercija yr mažų mažiausiai kičas. Čia mano tokia nuomonėlė ax.gif

Ania? Sakai bus karšta? Taigis tikrai 28 į pliusą žada. Reiks eit snukutį padegint, kad dailesnis būtau savaitgalį biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulkė: 20 rugpjūčio 2018 - 08:53
QUOTE(Kulkė @ 2018 08 20, 09:50)
Saintlin, gero ir saugaus kelio pajūrin  4u.gif

Aktyvios veiklos trūksta  biggrin.gif

Mes su mergele kalbėjom, kad dvarai kaip dvarai, net gi gerai, kad yra galimybė turintiems galimybę jį išsinuomoti, yra atviri žmonėms. Vistiek, vieta kaip bebūtų ne zabegalkė kokia. Bet pilis  blink.gif  Tada arba visą leisk privatizuoti, arba neleisk visai. Autentika sumaišyta su komercija yr mažų mažiausiai kičas. Čia mano tokia nuomonėlė  ax.gif

Ania? Sakai bus karšta? Taigis tikrai 28 į pliusą žada. Reiks eit snukutį padegint, kad dailesnis būtau savaitgalį  biggrin.gif

drinks_cheers.gif

Aaaaa biggrin.gif

Matai, bent mano subjektyvia nuomone, labai slidus reikalas. Nebuvus aš ten viduj ir apie kičą pasisakyt negaliu, ale nuo mažens kovoju su vidiniu 'taip ir nekitaip turi būti'. Tai labai dažnai veliuosi į ginčus pati su savim wacko.gif. Na, tarkim pilis. Realiai turėtų būt be langų ( stiklo), lietaus latakų ir lietvamzdžių, be radiatorių, vėdinimo sistemų ir taip toliau. Bet iš kitos pusės, dvaruose gyveno po kelis šimtmečius ir visas inovacijas taikė drąsiai. Keliaudavo po užsienius ir parsiveždavo visokių įdomybių. Pas mus, čia tik mano nuomonė, dar per daug tamsūs žmonės ir turi dar bent kelios kartos perimt užsieniuose patirtį. Kad ir vakar paskaičiau komentarus po vienų architektų pristarytu individualaus namo projektu. Kokiems 95% priminė senelio tvartą. Baisu, kai taip žmonės visai nesidomi ir įžiūri tik kaimo pagalbinius pastatus ax.gif

Aha, nuo ryto jautėsi lauke ateinantis karštis. Ale kaip gražu buvo stebėt, kai jaunikaitis rinkosi kambarinius kvietkus, o po kiek laiko atėjus antra pusė tyliai klausia: - nu, kur tu juos dėsi. Anas greit pasakė į kuriuos kambarius ir kur tiksliai bus pastatyti. Gražu wub.gif
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif
Kulke,ale tavo fotkės ,kad sugundė ton pilin važiuot wub.gif
Mes vakar Zarasuos Formulės2 lenktynėse buvom.Uiiiiiiiiij negaliu apsakyt jausmo ,užvaldžiusio kūno.Ir plaukai stojos ,ir šiurpas lakstė kūnu,ir saldu darės.Ir rodės,kad visa iš vidaus sprogsiu.Kokia galinga energija ten tvyrojo wub.gif Vaikai su diedu irgi euforijoj bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2018 08 20, 13:53)
Matai, bent mano subjektyvia nuomone, labai slidus reikalas. Nebuvus aš ten viduj ir apie kičą pasisakyt negaliu, ale nuo mažens kovoju su vidiniu 'taip ir nekitaip turi būti'. Tai labai dažnai veliuosi į ginčus pati su savim wacko.gif. Na, tarkim pilis. Realiai turėtų būt be langų ( stiklo), lietaus latakų ir lietvamzdžių, be radiatorių, vėdinimo sistemų ir taip toliau. Bet iš kitos pusės, dvaruose gyveno po kelis šimtmečius ir visas inovacijas taikė drąsiai. Keliaudavo po užsienius ir parsiveždavo visokių įdomybių. Pas mus, čia tik mano nuomonė, dar per daug tamsūs žmonės ir turi dar bent kelios kartos perimt užsieniuose patirtį. Kad ir vakar paskaičiau komentarus po vienų architektų pristarytu individualaus namo projektu. Kokiems 95% priminė senelio tvartą. Baisu, kai taip žmonės visai nesidomi ir įžiūri tik kaimo pagalbinius pastatus  ax.gif

Aha, nuo ryto jautėsi lauke ateinantis karštis. Ale kaip gražu buvo stebėt, kai jaunikaitis rinkosi kambarinius kvietkus, o po kiek laiko atėjus antra pusė tyliai klausia: - nu, kur tu juos dėsi. Anas greit pasakė į kuriuos kambarius ir kur tiksliai bus pastatyti. Gražu  wub.gif

O vat čia žinai iš kurio kampo žiūrėsim. Jei tai šiuolaikinė pilis, tada jo - struktūra dengtos ir dažytos sienos netgi pats tas. Bet jeigu pilis yra kažkelinto tai amžiaus ir atspindimas to meto gyvenimas, tai tada ir užkonservuok tai. Bijau dabar labai nusikalbėti, bet lyg Panemunės pily yr paveikslai lietuvių iš kažkur 1500m g.gif nu tai, plia, ta pilies restoraninė struktūrinė dalis labai o labai ten tinka ax.gif Suprantu, apsistoti pilyje esančiame viešbutyje yr labai malonu, bet kaip paveldinis objektas ta pilis jau nebelabai turi prasmės.

Aš tikriausiai dūšioj esu visiška kaimietė, bet Rumšiškių trobose jaučiausi kaip namie. Man ten tokia gera aura. Net ir pilis lankydama tiesiog girdžiu to meto ponių suknelių pasijonių šnarėjimą per grindinį biggrin.gif Matyt todėl ir užkliūna ten daromas verslas.

Pasisekė moteriškei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2018 08 20, 15:10)
O vat čia žinai iš kurio kampo žiūrėsim. Jei tai šiuolaikinė pilis, tada jo - struktūra dengtos ir dažytos sienos netgi pats tas. Bet jeigu pilis yra kažkelinto tai amžiaus ir atspindimas to meto gyvenimas, tai tada ir užkonservuok tai. Bijau dabar labai nusikalbėti, bet lyg Panemunės pily yr paveikslai lietuvių iš kažkur 1500m g.gif nu tai, plia, ta pilies restoraninė struktūrinė dalis labai o labai ten tinka  ax.gif  Suprantu, apsistoti pilyje esančiame viešbutyje yr labai malonu, bet kaip paveldinis objektas ta pilis jau nebelabai turi prasmės.

Aš tikriausiai dūšioj esu visiška kaimietė, bet Rumšiškių trobose jaučiausi kaip namie. Man ten tokia gera aura.

Tikrai nesiginčysiu, nes to restorano nemačius net mirksiukas.gif
Galiu parašyti, kokius teko pavyzdžius matyt užsieny. Tarkim Škotijoje esančios, tikros, viduramžių pilys. Žmonės ten iki šiol gyvena. Nedidelės plotu, ale aukštos su sraigtiniais laiptais. Na, nėra ten ginklų menės, kailių niekur nesimato, tačiau TV, internetą turi, šiuolaikiniai buitiniai prietaisai, pagaliau pati elektra, elektros lemputės, vandens, kanalizacijos sistema, šildymas. Viskas yra. Aišku, TV, kompai spintose 'paslėpti', buitiniai prietaisai ne viduramžių stiliaus, bet ir ne šiuolaikinio dizaino.
Vokietijoje vienas turtingas žmogus taip pasakė, kad namai turi tarnauti žmogui/žmonėms, bet ne žmogus namui. Valstybė neskyrė lėšų renovacijai ir kasdieninei priežiūrai, todėl tasai vokietis sutarė nupirkti, investuoti. Kičo ten pas jį tikrai nėra, bet ir autentiškų baldų nėra, iš daug vėlesnio laikotarpio. Kadangi ten ir gyvena, tai ir namas-dvarelis prižiūrimas. Tikrai labai gražiai gyvena.
Va, kas liečia mūsų paveldą - daug protu nesuvokiamų reikalavimų. Kiek praeito šimtmecio dvarelių ar Smetonos laikais pastatytų namų nyksta akyse.
Sutinku, senovinės trobos tikrai mistinę šilumą spinduliuoja, bet ar tikrai galėtum gyvent ant aslos, kartu su naminiais gyvūnais, be tualeto, elektros, vandentiekio, interneto? Savaitę, dvi? biggrin.gif Kažin, ar labai smagu bus kaskart drabužius angliniu lygintuvu prosyt Ar nuo maisto ir kartu gyvenančių gyvūlių (žiemą) kvapu persigėrusiais drabužiais vaikščiot?

Be to, viduramžiais daug daugiau blogybių buvo, nei šiuolaikinis žmogus gali įsivaizduoti. Gulėtų šalia tos damos vyriškis, kur gal metus ar daugiau drabužių nebuvo nusivilkęs, o vietoj šuns mešką vedžiotųsi biggrin.gif Situaciją labai pakeitė Bona, ale iki tol - baisu pagalvoti. Mes kartais padiskutuojam, ar norėtume laiku nukeliaut į viduramžius. Tai va, nelabai. Pirma, neaišku, kuriam sluoksniui gali priklausyti, antra, TV matomi vaizdeliai per daug gražiai pateikia. Be to, moterim ten išvis baisuma wacko.gif

Ai, na tarkim Pakruojo dvaro viešbučio kambarius galima internete pamatyt. Pasakyk, ar ten kičas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 20 rugpjūčio 2018 - 14:47
QUOTE(Gaudvilė @ 2018 08 20, 15:43)
Tikrai nesiginčysiu, nes to restorano nemačius net  mirksiukas.gif
Galiu parašyti, kokius teko pavyzdžius matyt užsieny. Tarkim Škotijoje esančios, tikros, viduramžių pilys. Žmonės ten iki šiol gyvena. Nedidelės plotu, ale aukštos su sraigtiniais laiptais. Na, nėra ten ginklų menės, kailių niekur nesimato, tačiau TV, internetą turi, šiuolaikiniai buitiniai prietaisai, pagaliau pati elektra, elektros lemputės, vandens, kanalizacijos sistema, šildymas. Viskas yra. Aišku, TV, kompai spintose 'paslėpti', buitiniai prietaisai ne viduramžių stiliaus, bet ir ne šiuolaikinio dizaino.
Vokietijoje vienas turtingas žmogus taip pasakė, kad namai turi tarnauti žmogui/žmonėms, bet ne žmogus namui. Valstybė neskyrė lėšų renovacijai ir kasdieninei priežiūrai, todėl tasai vokietis sutarė nupirkti, investuoti. Kičo ten pas jį tikrai nėra, bet ir autentiškų baldų nėra, iš daug vėlesnio laikotarpio. Kadangi ten ir gyvena, tai ir namas-dvarelis prižiūrimas. Tikrai labai gražiai gyvena.
Va, kas liečia mūsų paveldą - daug protu nesuvokiamų reikalavimų. Kiek praeito šimtmecio dvarelių ar Smetonos laikais pastatytų namų nyksta akyse.
Sutinku, senovinės trobos tikrai mistinę šilumą spinduliuoja, bet ar tikrai galėtum gyvent ant aslos, kartu su naminiais gyvūnais, be tualeto, elektros, vandentiekio, interneto? Savaitę, dvi?  biggrin.gif Kažin, ar labai smagu bus kaskart drabužius angliniu lygintuvu prosyt Ar nuo maisto ir kartu gyvenančių gyvūlių (žiemą) kvapu persigėrusiais drabužiais vaikščiot?

Be to, viduramžiais daug daugiau blogybių buvo, nei šiuolaikinis žmogus gali įsivaizduoti. Gulėtų šalia tos damos vyriškis, kur gal metus ar daugiau drabužių nebuvo nusivilkęs, o vietoj šuns mešką vedžiotųsi biggrin.gif Situaciją labai pakeitė Bona, ale iki tol - baisu pagalvoti. Mes kartais padiskutuojam, ar norėtume laiku nukeliaut į viduramžius. Tai va, nelabai. Pirma, neaišku, kuriam sluoksniui gali priklausyti, antra, TV matomi vaizdeliai per daug gražiai pateikia. Be to, moterim ten išvis baisuma wacko.gif

Ai, na tarkim Pakruojo dvaro viešbučio kambarius galima internete pamatyt. Pasakyk, ar ten kičas  mirksiukas.gif

Va va va, žmonės gyvena. Palikuonys, nauji savininkai ar dar kas. Aš gi ne prieš, bebambu, kad ir Anglijos karalienė turi internetą, nors dalis jos rūmų yra paskirta turistams. Nes ji yra gyvenama ir šiais mūsų laikais. Ir kuria istoriją ateičiai. Bet va mūsų pilys, kurios negyvenamos jau amžiais, mano nuomone, ten esanti eksopozicija ir turi likti tuose laikuose, nuo kurių ji nebenaudojama ar kaip čia išsireikšti. Bet čia jau krypstam į lankas.

O ką aš žinau, gal aš ir gyvenau praeituose gyvenimuose taip biggrin.gif Gal todėl ten man taip gera biggrin.gif
Atsakyti
Saintlin, prisitukink, kaip kelionė? Kaip ciuckis iškentė? bigsmile.gif
Atsakyti
Laba, gal šian pavyks pailsėti nuo karščio bigsmile.gif

Kviečiu kavos, kad ir kur bebūtumėt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2018 08 21, 08:48)

Kviečiu kavos, kad ir kur bebūtumėt  mirksiukas.gif

Miegojau tokiu laiku dar, bet dabar jau galiu prisėst sekundei su kava ir toliau lėkt biggrin.gif

Hai biggrin.gif
Atsakyti