Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

QUOTE(saintlina @ 2017 12 23, 20:20)
tiek to, kaip nors išgyvensiu tokią netektį biggrin.gif

progą delikateso paragaut praradai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Kulkė @ 2017 12 23, 21:13)
Aš Kaukę žiūriu ir apie karštą vyną svajoju  biggrin.gif Nieko labai neveikiau, tik žuvį kepimui pasiruošiau, silkę ir dabar užkaičiau kompotą virt. Ryt pyragiukus iškepsiu, žuvį dviejų rūšių ir kisielių. A, dar grybus marinuotus. Mama atsiveš savo patiekalų. O Kalėdoms kepsiu įdarytas mocarela, špinatais ir dž.pomidorais vištienos krūtinėles apraizgytas pančeta. Jokių mėsų, cielų paukščių nekepsiu. Atsibosta dėstyt po to iš indelio į indelį. A, dar mergelė baltos mišrainės padarys  biggrin.gif

eik tu kakum su savo šykarnais pavadinimais..Ieškojau,ką ta pančeta reiškia hmm.gif visko prisgalvojau,bet tik ne šitai ,ką perskaičiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2017 12 23, 21:13)
Aš Kaukę žiūriu ir apie karštą vyną svajoju  biggrin.gif
Jokių mėsų, cielų paukščių nekepsiu.
A, dar mergelė baltos mišrainės padarys  biggrin.gif

aš irgi su Kauke smile.gif Atėjo sūnelis man kompo patvarkyt, pažiūrėjo dvi dainas (Kotryną ir Paulių), sako - kokios čia nesąmonės, net neina suprast, kokia anglų kalba jie čia dainuoja biggrin.gif

Aš irgi galvojau, kad jokių mėsų kalnų nepirksiu ir nebus. Bet gi paskambino mamikė, tai jos vien paklausius persirijus pasijutau doh.gif

Oi, mergelės be baltos mišrainės jokios šventės nesupras biggrin.gif Nors mano vyresnėlis irgi šitą mišrainę labai mėgsta. Užtat mažiukas - nė į burną.

Ui, Jonis etery bigsmile.gif Žiūrom Lubį bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2017 12 23, 22:12)
Ieškojau,ką ta pančeta reiškia hmm.gif

beveik pančiaka, ania? lotuliukas.gif Dzūkiškai pančiakos - kojinės lotuliukas.gif
ale iš tiesų tai labai skanu vištiena šitom pančiakom apsukta. Kepiau keliskart, tik be įdaro. Su įdaru dar geriau bus, niam niam..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 23 gruodžio 2017 - 21:25
QUOTE(saintlina @ 2017 12 23, 22:15)

beveik pančiaka, ania? lotuliukas.gif Dzūkiškai pančiakos - kojinės lotuliukas.gif
ale iš tiesų tai labai skanu vištiena šitom pančiakom apsukta. Kepiau keliskart, tik be įdaro. Su įdaru dar geriau bus, niam niam..

iš pradžių taip ir perskaičiau.Ir man be galo skanu..ypač vasarą ant žarijų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2017 12 23, 21:12)
eik tu kakum su savo šykarnais pavadinimais..Ieškojau,ką ta pančeta reiškia hmm.gif visko prisgalvojau,bet tik ne šitai ,ką perskaičiau biggrin.gif

Čia Oliverio mokykla biggrin.gif Pas jį pančeta daugumos patiekalų skonio pagrindas ar kaip čia išsireikšti smile.gif

QUOTE(saintlina @ 2017 12 23, 21:15)

Aš irgi galvojau, kad jokių mėsų kalnų nepirksiu ir nebus. Bet gi paskambino mamikė, tai jos vien paklausius persirijus pasijutau doh.gif 

Oi, mergelės be baltos mišrainės jokios šventės nesupras biggrin.gif Nors mano vyresnėlis irgi šitą mišrainę labai mėgsta. Užtat mažiukas - nė į burną.

Ui, Jonis etery  bigsmile.gif  Žiūrom Lubį  bigsmile.gif

Kaip tik su mergele apšnekėjom, sako jis man- gi amžiais sakai, kad nieko neruoši. Tai, sakau, aš dabar galima sakyti nieko ir neruošiu, bet kai vaikai užaugs, anūkų turėsiu, tada jau tikrai ruošiuos, lauksiu ir džiaugsiuos. Taip, kad tavo mamikę aš suprantu.

Mažiukas dar per jaunas vyrukas šitam suopračiui biggrin.gif

Lubiui korta vis 'paeina' biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2017 12 23, 22:30)

Lubiui korta vis 'paeina'  biggrin.gif

ir nesakyk biggrin.gif aš jau nesugalvoju, kokias dvi dainas jis galėtų finale dainuot lotuliukas.gif Tomą Andersą ir dar kokią? Purvinį? Vis kažkokias nesąmones gaudavo biggrin.gif
Atsakyti
a mes Šuriko nuotykius žiūrim wub.gif

Baltą mišrainę pirmadienį susipjaustysiu greit kol antinas kepsis. Daugiau kaip ir nebus ką veikt virtuvėj. Ryt taip pat smulkmė. Lyginant su vaikyste, visai neliko nervatriopkės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 12 23, 22:36)
Lyginant su vaikyste, visai neliko nervatriopkės  biggrin.gif

tai vaikystėj gi buvom mokomi, kad jau Kalėdų dieną tai jau šiukštu jokio darbelio negalima dirbti. Viskas turi būt iš anksto paruošta. Ar jūsų nemokė taip?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2017 12 23, 21:40)
tai vaikystėj gi buvom mokomi, kad jau Kalėdų dieną tai jau šiukštu jokio darbelio negalima dirbti. Viskas turi būt iš anksto paruošta. Ar jūsų nemokė taip?

a vat šviežiai supjaustyta mišrainė yra milijoną kartų skanesnė ir sveikesnė, nei šaldytuve pastovėjusi.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 23 gruodžio 2017 - 22:22
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 12 23, 23:13)
a vat šviežiai supjaustyta mišrainė yra milijoną kartų skanesnė ir sveikesnė, nei šaldytuve pastovėjusi.

kalbos nėr biggrin.gif aš ir norėjau pasakyt, kad vaikystėj kadangi taip mokė, taip ir nervatriopkės buvo daugiau. Dabar kitas požiūris, nėr jokio siaubo ir TĄ dieną ką reik pasidaryt, tai ir nervų jokių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 23 gruodžio 2017 - 22:24
QUOTE(saintlina @ 2017 12 23, 22:20)
kalbos nėr biggrin.gif aš ir norėjau pasakyt, kad vaikystėj kadangi taip buvo, taip ir nervatriopkės buvo daugiau. Dabar kitas požiūris, nėr jokio siaubo ir TĄ dieną ką reik pasidaryt, tai ir nervų jokių.

mama pervargdavo vien kūčių stalui begamindama. Tik atsisėdus vos negriūdavo ant šono miegoti visa pikta. Ir kam tas vargas, jei mes su sese nieko iš tų patiekalų negalėdavom valgyti. Ai, dar pernai anyta bandė piršteliu pabaksnot, bet kad nelabai jau mes visi girdim temas apie maistą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 12 23, 23:30)
mama pervargdavo vien kūčių stalui begamindama. Tik atsisėdus vos negriūdavo ant šono miegoti visa pikta. Ir kam tas vargas

tai va. Jokios šventės nebelieka.
Atsakyti
Labas Kūčių rytą bigsmile.gif
Atsakyti