Įkraunama...
Įkraunama...

Socialinis(savivaldybės) būstas

QUOTE(Inteligencija @ 2017 12 09, 16:26)
<p>Sveikos, </p><p></p><p>As trumpai. Mano zinios tokios, kad parasiau laiska i Soc apsaugos ir darbo ministerija. Paaiskinau situacija ir paprasiau, kad padetu suzinoti, ar taryba buvo supazindinta su visais mano dokumentais. Speju, buvo atliktas vidinis patikrinimas. Pasirodo, neva, per klaida savivaldybes tarybai nebuvo pristatyti visi mano dokumentai... Paskambino savivaldybes darbuotoja, ir atsiprase, kad nepadave komisijai mano neigalumo  dokumentu. Isakyma, del buto atemimo anuliavo, bute gyventi leido ir toliau. Nuo 2018 sausio 01 d.1 VRP bus 122,- eur </p><p>Nuo Ministrui laisko issiuntimo iki isakymo del issikraustymo anuliavimo uztruko lygiai 5 d.d. Auksciau esanti sistema veikia. Ir operatyviai ir zmogiskajai naudai. Esu labai dekinga Soc apsaugos ir darbo ministrui Ministrui L.K. </p><p>Merginos, moterys, mamos, jei kils kokiu klausimu, nesklandumu, nesusipratimu, klaidu ir tt, nesiceremoninkite su savivaldybes darbuotojais, ieskokite teisingumo auksciau. Kuo daugiau ministerija zinos apie savivaldybiu sistemas, tuo labiau nebus nuskriaustas paprastas zmogelis...</p><p></p>

Jetaus, kaip džiaugiuosi su jumis kartu. Ale kiek nervų ištampė, tegu dabar Kalėdų proga kompensuoja jums vaistus... Klaidą padarė, kuri kažkam vos nekainavo visos likusios sveikatos... verysad.gif
O jūs iš kur?
Atsakyti

As is Traku. Bet manau, taip atsainiai gali dirbti ir kitos savivaldybes. Noriu, kad mano pavyzdziu sektu ir kiti asmenys, kurie sulaukia grasinimu del iskeldinimo. Noriu buti pavyzdys ir padrasinimas kitoms seimoms. Nors linkiu, kad ne viena seima to neisgyventu, ka teko isgyventi man.

Po sio ivykio, si buta pamilau dar labiau. Sestadieni issideliosiu daiktus is deziu, tasiu ir maisu atgal i spinta.. Sekmadieni pasipuosiu eglute ir lauksiu svenciu  :newyear:​ 

Atsakyti
Aš savo namuose buvau sumąsčiusi šį bei tą pasiremontuoti, pasikeisti duris, plyteles virtuvėje, bet po jūsų situacijos išmečiau viską iš galvos, nes paskaičiavus, tai man būtų likę gyventi apie 1,5 metų. Tik dabar pastebėjau, kad padidėjo VRP iki 122€, tai pajamos jau nebeviršys normų, tikiuosi dar liksiu kokiems 4 metams, kol jaunesnioji dukra baigs mokyklą... O toliau tai ir vėl nežinomybė, jei liksiu viena bute, pajamos mano viršys normą, jei dviese su dukra, tai irgi viršys... O ar leis nuomotis rinkos kaina, tai didelis klaustukas. Tapetus pasikeisiu, daugiau nieko neinvestuosiu.
Atsakyti
Sakykite o deklaruojant pajamas kad priduoti dėl soc būsto ,rodomos nuo sausio pirmos iki sausio 1 ?ar ne sakykim balandį tvarkaisi tai nuo balandžio iki balandžio?
Atsakyti

Pajamos yra deklaruojamos uz 2017 metus, tai yra nuo 2017-01-01 iki 2017-12-31. 

Pazymos issiemimo menesis jokios reiksmes neturi.

Sakykite o deklaruojant pajamas kad priduoti dėl soc būsto ,rodomos nuo sausio pirmos iki sausio 1 ?ar ne sakykim balandį tvarkaisi tai nuo balandžio iki balandžio?

Atsakyti
QUOTE(Inteligencija @ 2017 02 17, 22:13)
Kolkas dar niekaip. Renku pazymas.  Menesio begyje vesiu i savivaldybe.
Gal yra kas tokioje, kaip mano situacijoje, kai virsyja metines pajamas? Ka zada savivaldybe?
Vienur skaitau, kad iskeldina is busto.. Kitur raso, kad leidzia nuomotis pabrangine nuoma  unsure.gif

Mums liepe atlaisvinti busta, niekam niekas neidomu, gruodzio 12 gavom lai6ka sausio 8 dienai liepta atlaisvinti
Atsakyti

O siaubeli  :oh: 

Dėl kokių priežasčių liepė atlaisvint būstą?

Atsakyti

Sveikos merginos, skaitau Jūsų postus ir niekaip negaliu suprasti, kodėl liepia atlaisvinti būtus. ?

Juk jei turi socialinį būstą ir viršiji jau pajamas, iš jo niekas neiškrausto, o tada jau nuomojiesi rinkos kaina. 

Jums reikia pasikeisti būsto statusą jei viršijate pajamas. Iš socialinio į savivaldybės statusą. Tada jau nuoma būtų 2,5 karto didesnė, nei socialinio būsto, bet ne iš karto. Yra vadinamos šakutės nuo 1,2 iki 3,5 koef. Tai ir pritaiko ta koeficientą. Pirmus metus nuoma pabrangsta pvz. 35x1,2 koef=42 eurai. Po metų kaina keičiasi ji tampa dar didesnė. Bet išsikelti tikrai tokio įstatymo nėra. 

Atsakyti
Ar yra išsipirkusių? Gal ką girdėjot? Kaip kainos?
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2018 07 17, 17:40)
Mums liepe atlaisvinti busta, niekam niekas neidomu, gruodzio 12 gavom lai6ka sausio 8 dienai liepta atlaisvinti

Kodėl liepė atlaisvinti, dėl didesnių pajamų?
Atsakyti