Įkraunama...
Įkraunama...

Socialinis(savivaldybės) būstas

Manau, turėtumėt teisę kreiptis į teismą.
Akivaizdu, kad einant pas valdininkus, pirmiausia reikia pasikaustyti įstatymais ir jais kalbėti. Atsisakius pagrįsti kažkokį reikalavimą, prašymą/pretenziją/raštą visuomet reik siųsti registruotu laišku, kur jie privalės paaiškinti savo sprendimą
Atsakyti
QUOTE(Inteligencija @ 2017 03 15, 08:34)
Tai va, skambinau i Socialines apsaugos ir darbo ministerija.
Papasakojau savo situacija. Sake, kad savivaldybes darbuotoja pasielge nekompetetingai.
Virsyjus pajamos visi turi teise rasyti prasyma, del busto nuomos pratesimo.
Jei pajamos virsyja, tai pirmus metus socialinio busto nuoma brangsta 10%, jei ir antrus metus pajamos didesnes, tuomet savivaldybe busta nuomoja rinkos kaina.


Kaip jums baigesi viskas?
Atsakyti
Pakeliu temą 4u.gif
Atsakyti

Sveikos, 

Kolkas nesibaige niekaip. Sedziu, kaip ant adatu. Kasdiena tikrinu pasto dezute, laukiu vis atsakymo. :hmm: 

O tada, auksciau minejau, kad be jokiu tarybos sprendimu man liepe atlaisvinti busta.

As parasiau toki prasyma su skundo gaidele. Uzsiregistravau pas Mere priemimui ir nukeliavau su visais rastais pas ja. Isdesciau viska, kad dristu abejoti tokios darbuotojos kompetencija siam darbui, kad nesidomi istatymu pataisomis, kad istatymas numato teise man rasyti prasyma soc. busto nuomos pratesimui, kad noreciau, kad savivaldybes taryba sprestu ar man pratesti nuomos sutarti ar atlaisvinti busta ir tt.

Mere pasake, kad be tarybos sprendimu nieks negali iskeldinti is busto. Pasiule parasyti atskira prasyma tarybai, kad sprestu, del tolimesnes busto nuomos ir tt.

Vienu zodziu, pagal mane, posedis buvo 08.03 o ir tarybos komisijoje yra irasyta tos motereles pavarde, kuri man liepe be tarybos sprendimo atlaisvinti busta  :bash:  Tai kaip suprantu, jau neuzilgo tureciau gauti laiska su aprendimo atsakymu. Mintys visokios. Viena diena liudna, kita diena kuriu planus, ieskau butu, mastau apie banko paskola savam bustui. 

Ziuriu, SM kaip atsinaujino  :victory2:  Reik iprasti naudotis  :ax:​ 

Atsakyti
QUOTE(Inteligencija @ 2017 08 11, 09:52)
<p>Sveikos, </p><p></p><p>Kolkas nesibaige niekaip. Sedziu, kaip ant adatu. Kasdiena tikrinu pasto dezute, laukiu vis atsakymo. hmm.gif </p><p></p><p>O tada, auksciau minejau, kad be jokiu tarybos sprendimu man liepe atlaisvinti busta.
</p><p>As parasiau toki prasyma su skundo gaidele. Uzsiregistravau pas Mere priemimui ir nukeliavau su visais rastais pas ja. Isdesciau viska, kad dristu abejoti tokios darbuotojos kompetencija siam darbui, kad nesidomi istatymu pataisomis, kad istatymas numato teise man rasyti prasyma soc. busto nuomos pratesimui, kad noreciau, kad savivaldybes taryba sprestu ar man pratesti nuomos sutarti ar atlaisvinti busta ir tt.
</p><p>Mere pasake, kad be tarybos sprendimu nieks negali iskeldinti is busto. Pasiule parasyti atskira prasyma tarybai, kad sprestu, del tolimesnes busto nuomos ir tt.</p><p>Vienu zodziu, pagal mane, posedis buvo 08.03 o ir tarybos komisijoje yra irasyta tos motereles pavarde, kuri man liepe be tarybos sprendimo atlaisvinti busta  bash.gif  Tai kaip suprantu, jau neuzilgo tureciau gauti laiska su aprendimo atsakymu. Mintys visokios. Viena diena liudna, kita diena kuriu planus, ieskau butu, mastau apie banko paskola savam bustui. </p><p></p><p>Ziuriu, SM kaip atsinaujino  victory.gif  Reik iprasti naudotis  ax.gif​ </p>

Linkiu Jums sėkmės,o būsto paskola gerai, tik gal dabar neskubėkite su ja , kainos sukilusios.
Atsakyti

Sveikos merginos. Gal zinot kaip pvz su buto tvarkimu. Pvz duris kitas isidet ar kiek kompensuos

Atsakyti

Labas, 

As kai gavau busta, jis buvo kapitaliai suremontuotas. Tai kaip ir keisti ten nieko ne tik kad nereikia, bet ir negalima. Taip sutartyje buvo parasyta. 

Jei kazkas sugenda, suluzta, tuomet taisau uz savo pinigus. Nieks nieko negrazina. Nes busta savivaldybe perdave tvarkinga, o as esu atsakinga uz tvarkos palaikyma. 

Esu keitusi dusui kranus, klozeto vandens pompa. Nesenei sugedo rozete. Skambinau i savivaldybe, klausiau ar bent elektrika gali atsiusti. Sake tokiu paslaugu neteikia. Gyvenu as ir tvarkausi pati.

O jus gyvenate savivaldybes ar socialiniame buste?

Atsakyti

Sveikos, 

 Kas stebejote mano istorija, noriu pranesti, kad atejo pabaiga.

Siandien buvo savivaldybeje posedis. Taryba nusprende iskeldinti mane is soc busto virsijus 20 proc metinems pajamoms, nesuteikiant to pacio busto nuomotis rinkos kaina. 

Dabar lauksiu laisko, ten pranes, kada atlaisvinti busta. Minejo, kad lyg iki naujuju metu turiu issikelti.

Neatsizvelge i prasymus, rastus, maldavimus ir i mano neigalumo lygi  :unsure:  :cray: 

Sake, ar tu sveikas, ar neigalus, ar turi vaiku- istatymas visiems vienodas...

Atsakyti
QUOTE(Inteligencija @ 2017 10 05, 17:59)
<p>Sveikos, </p><p> Kas stebejote mano istorija, noriu pranesti, kad atejo pabaiga.</p><p>Siandien buvo savivaldybeje posedis. Taryba nusprende iskeldinti mane is soc busto virsijus 20 proc metinems pajamoms, nesuteikiant to pacio busto nuomotis rinkos kaina. </p><p>Dabar lauksiu laisko, ten pranes, kada atlaisvinti busta. Minejo, kad lyg iki naujuju metu turiu issikelti.</p><p>Neatsizvelge i prasymus, rastus, maldavimus ir i mano neigalumo lygi  unsure.gif  cray.gif </p><p>Sake, ar tu sveikas, ar neigalus, ar turi vaiku- istatymas visiems vienodas...</p>

Negaliu patikėti, svoločių svoločiai cry.gif
Jaučiu man ateina tas pats, dukra viena jau pilnametė, mano atlyginimas didėja, o kad viskas brangsta ir mano pragyvenimo lygis tas pats.......

Beje kitas klausimas - ar jūs mokate žemės mokestį??? Jis yra paskaičiuojamas tik 1 kartą metuose, suma nedidelė, bet... kam man mokėti , kai neturėčiau.
Rašiau užklausimą į mokesčių inspekciją, tai atrašė


"DĖL PAKLAUSIMO ŽEMĖS MOKESČIO APSKAIČIAVIMO IR MOKĖJIMO KLAUSIMAIS


Atsakydama į Jūsų paklausimą, Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, kad pagal Lietuvos Respublikos žemės mokesčio įstatymo 3 straipsnio 1 dalį, mokestį moka žemės savininkas – fizinis asmuo ir juridinis asmuo.
Pažymime, kad žemės mokestį apskaičiuoja centrinis mokesčių administratorius ir užpildytas žemės mokesčio apskaičiavimo deklaracijas mokesčio mokėtojams pateikia iki lapkričio 1 dienos. Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) suformuotos žemės mokesčio deklaracijos Jums nėra.
Jei savo nuosavybėje žemės neturite, tai žemės mokesčio mokėti nereikia.



Savarankiškai aktualią informaciją VMI administruojamų mokesčių klausimais, seminarų dalijamąją medžiagą, paaiškinimus ir komentarus galite rasti adresu www.vmi.lt. Pasikonsultuoti su VMI specialistais Jus dominančiais mokesčių klausimais galite paskambinę telefonu 1882 arba +370 5 255 3190. Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus.

Laima Muralienė, el. p. laima.muraliene@vmi.lt, tel. (8 5) 2668 212"

Taip, kad savivaldybė pelnosi..
Atsakyti
QUOTE(Inteligencija @ 2017 10 05, 17:59)
<p>Sveikos, </p><p> Kas stebejote mano istorija, noriu pranesti, kad atejo pabaiga.</p><p>Siandien buvo savivaldybeje posedis. Taryba nusprende iskeldinti mane is soc busto virsijus 20 proc metinems pajamoms, nesuteikiant to pacio busto nuomotis rinkos kaina. </p><p>Dabar lauksiu laisko, ten pranes, kada atlaisvinti busta. Minejo, kad lyg iki naujuju metu turiu issikelti.</p><p>Neatsizvelge i prasymus, rastus, maldavimus ir i mano neigalumo lygi  unsure.gif  cray.gif </p><p>Sake, ar tu sveikas, ar neigalus, ar turi vaiku- istatymas visiems vienodas...</p>

Pagalvojau, gal jūs rašykit laišką seimui, taip pat į ministeriją, kam pavaldi savivaldybė... nu taip negalima..
Taip pat mes visi turėtume rengti peticiją, kad keistų tas leistinas pajamas, nes logiška, kad auga minimalūs atlygiai, o visokios pašalpos, išmokos ir kt. ne
Atsakyti

As jau ir nezinau ka man daryti. Gavau laiska, kad busta iki 2018 sausio 1 dienos turiu atlaisvinti. 

Galva nedirba, nei kaip skusti, nei ka skusti.. reiks gal i ministerija konsultacijai pasiskambinti.

Dar vienas neaisku niuansa maciau. Busto atemimo isakyme buvo parasyta, kad prideti dokumentai 1 vnt. prasymas del busto nuomos rinkos kaina. Taciau pas mane prie prasymo buvo prideta apie 6 vnt dokumentu ( prasymas, neigalumo pazymejimas, darbingumo lygio nustatymo pazyma, gyd. pazymos 2vnt apie mano susirgimus). Jauciu, net neziurejo i mano papildomus dokumentus, nors turejo..

Atsakyti

Sveikos, 

As trumpai. Mano zinios tokios, kad parasiau laiska i Soc apsaugos ir darbo ministerija. Paaiskinau situacija ir paprasiau, kad padetu suzinoti, ar taryba buvo supazindinta su visais mano dokumentais. Speju, buvo atliktas vidinis patikrinimas. Pasirodo, neva, per klaida savivaldybes tarybai nebuvo pristatyti visi mano dokumentai... Paskambino savivaldybes darbuotoja, ir atsiprase, kad nepadave komisijai mano neigalumo  dokumentu. Isakyma, del buto atemimo anuliavo, bute gyventi leido ir toliau. Nuo 2018 sausio 01 d.1 VRP bus 122,- eur 

Nuo Ministrui laisko issiuntimo iki isakymo del issikraustymo anuliavimo uztruko lygiai 5 d.d. Auksciau esanti sistema veikia. Ir operatyviai ir zmogiskajai naudai. Esu labai dekinga Soc apsaugos ir darbo ministrui Ministrui L.K. 

Merginos, moterys, mamos, jei kils kokiu klausimu, nesklandumu, nesusipratimu, klaidu ir tt, nesiceremoninkite su savivaldybes darbuotojais, ieskokite teisingumo auksciau. Kuo daugiau ministerija zinos apie savivaldybiu sistemas, tuo labiau nebus nuskriaustas paprastas zmogelis...

Atsakyti