Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

gal kas esate auginę Agata rūšies pomidorus
kokie atsiliepimai?
Atsakyti
Labai labai seniai, kaip ankstyvą lauke. Paskui jį pakeitė Betaliux, paskui Promyk, paskui Tolstyj Džek, dar buvo debesis eksperimentų ieškant "paties pačiausio", o paskui apskritai atsisakiau lauko pomidorų.
Trumpai - labai ankstyvas, bet yra alternatyvų.

QUOTE(daibava @ 2019 05 16, 12:27)
gal kas esate auginę Agata rūšies pomidorus
kokie atsiliepimai?

Atsakyti

gal kas esate auginę Agata rūšies pomidorus
kokie atsiliepimai?

Mano užrašuose pažymėta štai kas: pailgi, raudoni, kekėm, mėsingi, aukštis apie 1 m, mažai sėklų, gerai sunoksta ir nuskinti žali, gerai laikosi, gana atsparūs marui, klasikinio pomidorų skonio. Visgi aš iš lauko ankstyvų rinkčiausi Sibirskij skorospelyj.

Atsakyti

Visiškas letargas čia, o aš vistiek pasigirsiu, net jei niekas neskaitys  :D. Turiu dryžuotų visokio dydžio pomidoriukų veislių, ir laukui, ir šiltnamiui: 

šiltnamy auga iš Vokietijos atkeliavęs hibridas Tiger. Gana liaunas augalas ir pomidoriukai nebus dideli, kekėse Priedas  TigerF1kopija1.jpg   246,74KB   0 Parsiųsta kartų

Wagner blue green - kadangi rašė, jog bus neaukštas - auga lauke, nors tikrai galingas krūmas, puikiai tiktų šiltnamy. Turi būti prinokęs iš viršaus mėlynas, prapjovus - žalias

Priedas  Wagner_blue_green1gkopija1.jpg   146,88KB   0 Parsiųsta kartų

Kaip be populiaraus Zebriuko, kuris bus žalias. Krūmas reziduoja lauke, vidutinio dydžio, gali augti ir žemesniam šiltnamy ar jo pakrašty, vaisiai ne maži, nors dar pilnai nesuaugo.

Priedas  Green_zebra1 - Kopija.JPG   143,52KB   0 Parsiųsta kartų

Kažkodėl tos žaliosios dešrelės gavosi apvalios (Green sausage)

Priedas  Green_Sausage1kopija1.jpg   147,66KB   0 Parsiųsta kartų

Dar esu labai patenkinta Nijolės parinkta Zorza Torunska. Nors šiemet vėlavau su sėja, nes keitėm šiltnamio polietileno dangą, bet augintas lauke iš karto išsiskyrė vaisių dydžiu. Laukiu, kad sunoks pirmas, jei jo neaplenks šiltnamy auginamas Severnoje sijanije

Priedas  Zorza_Torunska1-2gkopija1.jpg   210,06KB   0 Parsiųsta kartų

Šiltnamy tikrais medžiais išaugo San Mazo ir Mičiko lemūrai. Turiu San Mazo kekės nuotrauką. Pomidoriukų nuo 10 iki 20 vnt. kekėj

Priedas  San_Mazo1kopija1.jpg   333,38KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
QUOTE(Athenarin @ 2019 07 02, 16:12)
Visiškas letargas čia, o aš vistiek pasigirsiu, net jei niekas neskaitys  biggrin.gif


kas nors perskaitė smile.gif labai gražūs pomidorai thumbup.gif

kaip nekeista, pomidorai puikiai mezga šiemet. O buvau tikra, kad tokiam karšty žiedų užuomazgom bus kapiec smile.gif
Atsakyti

Ačiū už nuomonę, bet gal galit kas nors įkelti ir visokių pomidorų veislių nuotraukų? Tikriausiai turit ir sunokusių? Šaunūs buvo laikai, kai čia lankydavosi daug mergaičių ir buvo galima keistis sėklomis.

Dar vienas nepaminėtas gražuolis - Dancing with smurfs

Priedas  Dancing_with_smurfs1kopija1.jpg   157,09KB   0 Parsiųsta kartų

O čia mano šiemetinis atradimas - lauko pomidorai Madonna Rafaelia. Nauja raudonų pomidorų veislė. Neaukšti, bet pilni

Priedas  Madonna_Rafaelia1kopija1.jpg   358,29KB   0 Parsiųsta kartų

 

Atsakyti
Sveikos. Aš irgi pasiilgstu laikų, kai visos dalindavosi info ir sėklomis.
Beto šiemet sumušti ankstyvumo rekordai. Pradėjome valgyti birželio 15. Dar niekada taip nebuvo. Kiek pamenu ankstyviausi yra buvę per jonines ir tai man buvo kažkoks stebuklas.

Pas mane šiemet visi labai gerai mezgė. Ypač Corazon'as. Tik nuoraukoje nesugebėjau parodyti, už lapų sulindę. Toje nuotraukoje, kur mažesnė.

Priedas  IMG_1074.JPG   1,82MB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_1075.JPG   1,49MB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_1072.JPG   186,62KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydinti_gele: 07 liepos 2019 - 10:06
Sveikos merginos 4u.gif Aš vis užeinu čia ir labai apsidžiaugiau radus naujienų. Kur visos forumietės persimetė? Į Facebook"ą?
Mano pomidorai auga gerai, veda gerai, bet vaisiai neprinoksta. Tiesa, pradėjo, bet ne rausti, o gelsti - geltona rūšis. Jau po kelis kasdien nusiskinu.
Atsakyti
Įdomu tikrai, kur visos persimetė. Aš tai į Facebooką nepersimečiau. Gal labiau persimečiau į niekur smile.gif)
Bendrai paėmus, matosi, kad supermama miršta pamažu. Kitos temos irgi darosi vis mažiau aktyvios.
Atsakyti

zydinti_gele, o pirmoj nuotraukoj tokie dryžuoti kokia veislė? O kokie pirmiausia pradėti valgyti?

Atsakyti
QUOTE(Athenarin @ 2019 07 08, 08:38)
<p><a  class="" href="https://www.supermama.lt/forumas/user/291416-zydintigele/" title=""><span>zydinti_gele, o pirmoj nuotraukoj tokie dryžuoti kokia veislė? O kokie pirmiausia pradėti valgyti?</span></a></p>


Dryžikai ten Zebra Rita. Labai gražiai atrodo krūmai, gana derlingi ir labai skanūs/saldūs (žali). Gal vieni iš saldžiausių turimų pomidorų ir visų graibstomi jeigu ant stalo pasirodo su kitais. Tik turi vieną blogą savybę - oda plona ir minkštutė. Kai prasideda prasti orai arba artėja ruduo, ant krūmų pradeda trūkinėti. O jeigu greitai nenuskinam, tai apipuola musytės ir supūdo. Nu kam dar aktualu, tai kai oda minkštutė, tai labai netransportabilūs. Sudėti su kitais - patys pirmieji išsitraiško. Bet man tai neaktualu, niekur aš jų nevežioju. Skinam ir valgom vietoje.

Pirmieji buvo kažkokie avietiniai... Prisimaišė pas mane tos veislės jau ir per keletą metų nebeatrenku. Gal ten kokie Chulauri Adžarii. Bet aš jau taip nebeinu iš proto, kaip seniau dėl tų veislių. Auginu 7 veisles ir tiek. Seniau augindavau 25 smile.gif Taip ir užsirašau jeigu nežinau "raudoni, dideli avietiniai smile.gif))"

Visada pradedavau valgyti nuo Toro, bet šiais metais gavosi, kad labai neturėjau laiko. Ir kol užsisakiau, kol atėjo sėklos jau visi kiti buvo paaugę tuo tarpu juos tik sėjau. Tai teko jiems paskui vytis kitus. Prisivyti tai prisivijo, bet jau nebuvo pirmi prinokę.
Atsakyti

Aš irgi tikiuosi, kad tas noras turėti daug visokių veislių kada nors praeis, bet kol kas - šiltnamy 30 veisliu iš 35 daigų  :blink: 

Tik nepatenkinta aš savo nauju šiltnamiu iš Averto su nano danga - pomidorai patysę ir mezga prastai, o ir pradeda nokti kartu su lauko. Šiemet lauko pomidorai labai gražūs, patiko jiems birželio karščiai, jau Ola Polka lauke pirmą nuskynėm.

Atsakyti