Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

Sveikos,

Ar auginate Dwarf tipo pomidorus? Kada juos sėjate, nes skaičiau, kad reikia anksčiau juos pasėti? Gavau dovanų prie atsiųstų sėklų, tai galvoju porą pabandyti. Kur pas jus jie geriau auga - lauke ar šiltnamy?

 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linosa: 18 vasario 2019 - 19:20
Nemanau, kad nykštukinių pomidorų vegetacija tiek skirtųsi, kad juos dėl to anksčiau sėti reiktų. Greičiausiai, taip kalbama su mintim, kad augalas augs vazone ant palangės - tada sėti galima kad ir sausį. Bet augs dėl vaizdo - visom prasmėm.
Man tai šiltamy vietos gaila ne tai kad nykštukams - ir normaliems determinantams.
Kadaise lauke auginau tokią Raudonkepuraitę, Krainij Sever, dar kažkokius... Jie gal ir nėra nykštukai tikrąja prasme, bet ekstra žemaūgiai. Jei labai norisi - žaisti galima, bet nei skoniu, nei derliumi neįsiminė - švelniai tariant.
QUOTE(linosa @ 2019 02 18, 19:18)
<p>Sveikos,</p>
<p>Ar auginate Dwarf tipo pomidorus? Kada juos sėjate, nes skaičiau, kad reikia anksčiau juos pasėti? Gavau dovanų prie atsiųstų sėklų, tai galvoju porą pabandyti. Kur pas jus jie geriau auga - lauke ar šiltnamy?</p>
<p> </p>

Atsakyti
QUOTE(Athenarin @ 2019 02 17, 17:09)
O dėl hibridų, tai kam juos augint - nuėjai į prekybcentrį ir nusipirkai. Turėjau Spartą, vėlyvas hibridas, nieko ji nesilaiko, nors priklausomai nuo oro, gali nuskinti šiltnamy rugsėjo pabaigoj-spalio pradžioj, bet tuoj ir valgyk.


ui neee, prekybcentrių pomidorai niekada nebus tokie kaip namie auginti. Spartos neauginau, bet eiliniai kietesni (aprašyme - transportabilūs) hibridai nuskinti ir laikomi dėžutėse puikiausiai išsilaiko iki Kalėdų. Aišku, skonis jau ne toks kaip kaip rugsėjį ar spalį, bet visai valgomi būna smile.gif
Atsakyti

Kadaise lauke auginau tokią Raudonkepuraitę, Krainij Sever, dar kažkokius... Jie gal ir nėra nykštukai tikrąja prasme, bet ekstra žemaūgiai. Jei labai norisi - žaisti galima, bet nei skoniu, nei derliumi neįsiminė - švelniai tariant.

Aš praeitą vasarą kibire lauke auginau Floridą - žemaūgį balkoninį pomidorą. Nesakau, kad skonis super, bet man toks tiktų į keliones - kažkoks sūrstelėjęs, tikrai derlingas, nors pakankamai nedaug dėmesio skyriau, retokai laisčiau, kartais rasdavau nuleipusiais lapais, nes augo įsauly. Kur nors lauke, priderinus prie gėlių ar šiaip kieme, visai neblogai atrodytų, juo labiau, kad derėjo ilgai, iš tolo raudonavo. 

Priedas  Florida1taisyt.jpg   154,93KB   1 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Sveikos.
Gal teko auginti svyranciuosius pomidorus? Planuoju balkone augint, tokie tinka pakabinimui, tai vardan vietos taupymo.
Radau tokia veisle, auga krumais
‘Tumblig Tom Red’
Atsakyti
Auginau svyrančius 'Tumbling Tom Red' ir 'Tumbling Tom Yellow'. Labai patiko. Kabinau ant šakų. Didesniuose vazonuose gausiau dera.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2019 02 15, 22:17)
kišu į kiaušinio lukštą su žemėmis.

Dvi puseles padarote iš vieno kiaušinio?
Atsakyti
QUOTE(Pina111 @ 2019 03 10, 13:16)
Dvi puseles padarote iš vieno kiaušinio?

Pradžioje dariau taip. Dabar , kad tilptų daugiau žemės, prieš išpildama kiaušinio turinį nudaužiu kokį trečdalį ar ketvirtį. Truputį sunkiau, bet gaunasi , peiliu daužiant lukštą.
Jau per kalėdas šiemet pasikaupiau, nes daug kiaušinių kepiniams visokiems.
Atsakyti
Sveikos,ar гранатовая капля pomidorai verti demesio?

QUOTE(amba41 @ 2019 03 10, 16:33)
Pradžioje dariau taip.

Aciu 4u.gif
Atsakyti

Sveikos gyvos  :bye: 

grįžtu po daugel metų  :geda:  žodžiu po daug eksperimentų ir nenusisekusių metų (visas šiltanmis apsirgo, nieko neišgelbejau pernai - šiemte bus ligų studijavimo metai) ateinu patarimo jūsų. 

Patarkit pora aukštų veislių mėsinių pomidorų - dideliu teužauginu kelis ant krūmo, sunkiai susidraugauju, tad gal vidutiniai būtų sėkmingesnis variantas. Turiu žemaūgius kelis, vyšniukų porą veislių ir laisvą pirmą eilę prie šiltnamio lango aukštiesiems :) kadangi dabar ligų bijau kaip tas velnias kryžiaus, mastau apie kokius hibridus  :mastau: na kad būtų bent koks atsparumas... 

ačiū iš anksto už idėjas ir patarimus  :4u: 

einu ieškot info apie profilaktinius ir gydomuosius purškaliojimus...

ai, o už info apie žemaūgių genėjimą būčiau irgi super dėkinga, nes ir tų pernai nesuvaldžiau :oh:   :4u: 

Atsakyti

Gal seniai pomidorus auginat šiltnamy, o žemės nei karto nekeitėt. Tuo galima paaiškinti nedidelius derlius, iš dalies gal ir ligas. Kad ir kaip norėtume ekologiškų pomidorų, bet aš vistiek už saikingą chemijos panaudojimą, ypač kai pasitaiko drėgni metai, o kaimynai netoliese augina bulves ir pomidorus. Lyg tyčia žemesni pomidorai atsparesni ligoms, o aukštaūgiai hibridai, nors ir išgirti, ir parduotuvės jais užverstos, ne ką labiau atsparūs, nei veisliniai. Pramoniniai šiltnamiai purškiami ir ne kartą, nežiūrint, kad ten augina hibridus. jei jų taip norit, galiu rekomenduot Corazon, Colibri, Giuljetta, Nugget. Pirmasis man visgi labiau primena veislinį, nes ir imant iš jų sėklas, pomidorai nei ūgiu, nei vaisių spalva, forma, skoniu nesiskiria nuo pirminio varianto. Visgi patarčiau auginti veislinius universalius pomidorus: Aladino lempą, Babuškin sekret, Black Krim, Black from Tula, Blue pear, Čiornyj slon, Dean's white tiger, De barao visų spalvų, Dikaja roza, Ivana Kupala, Jabločnyj Lipecki, Kardinal Mazarini, Korol rannich, Kosmonavt Volkov, Malachitovaja škatulka, Madonna Rafaelia, Malinovoe vikonte, Malinovyj Ožarovski, Percevidnyj polosatyj, Purple cherokee, Rozovyje ščiočki, Rozovyj flamingo, Šapka monomacha, Taiko, Tigerella, Viagra, Zorza Torunska ir dar visokių. visokių ir pagal spalvą, ir pagal dydį.

Atsakyti
sveikos,kas jau senai sia tema skaito,gal parasytu ,ar yra kur temoje kalba apie pomidoru sodinima maisuose,noreciau pabandyti
Atsakyti