Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų auginimas

QUOTE(zydinti_gele @ 2017 04 13, 21:06)
Oi, aš daug kartų taip dariau. Ir gal pernai rodosi teko nugnybti ne tik skilčlapius, bet ir pirmuosius lapus. Tikrai nieko blogo. Lyginant su užpernai ir ypač pernai tai iki šiol Vilniuje yra geresnis pavasaris. Visiška tragedija buvo pernai, kai buvo labai šalta ir visiškai nebuvo jokios saulės ištisas dienas.

taip, taip, skilčialapius nugnybau. Oi, dėkui, nusiraminau smile.gif
Atsakyti
Iš ryto buvo minus 5. Apie 10 pomidorų auga šiltnamyje. Iš vakaro užklojau kartoninėmis dėžėmis ir agro, šildytuvo nejungiau. Na ką, visi gyvi linksmi ir sveiki, kol kas smile.gif Bet laukia šaltų naktų maratonas, nervai matyt neatlaikys, teks mažesnius išsikasti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 14 balandžio 2017 - 06:42
QUOTE(Dumsė @ 2017 04 14, 06:41)
Iš ryto buvo minus 5. Apie 10 pomidorų auga šiltnamyje. Iš vakaro užklojau kartoninėmis dėžėmis ir agro, šildytuvo nejungiau.  Na ką, visi gyvi linksmi ir sveiki, kol kas  smile.gif Bet laukia šaltų naktų maratonas,  nervai matyt neatlaikys, teks  mažesnius išsikasti  smile.gif



Aš užpernai dariau eksperimentą. Kadangi visada auga rezerve nemažai daigų, tai vieną palikdavau šiltnamyje per visas šaltas naktis ir šaltas dienas ir niekada nedengiau. Tai kelis kartus radau po šalnos nuleipusį, bet dieną vėl būdavo prisikeldavo. Bet gal po dviejų savaičių neišlaikė, augalas suskurdo ir numiro. Na tai supratau, kad tikrai pomidorai gali daug atlaikyti, bet viskam yra ribos. Reikia tik susigaudyti, kada jau tos ribos peržengiamos.
Kaip dabar tai sunku vertinti. Na tikrai matosi, kad bus naktį po -5. Bet užtai dieną saulė. Dienos ilgumas jau yra geras... Tas daug ką atperka. Greičiausiai nemirs tavo pomidorai ir neišrauti. Nors kažkiek įsivaizduoju ant nervų groja.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 04 14, 17:27)
Na tikrai matosi, kad bus naktį po -5. Bet užtai dieną saulė. Dienos ilgumas jau yra geras... Tas daug ką atperka. Greičiausiai nemirs tavo pomidorai ir neišrauti. Nors kažkiek įsivaizduoju ant nervų groja.

Labai groja, naktį pradeda mintys visokios lįsti, keliuosi karšto vandens nešti ir t.t. Dar perkėliau į didelius vazonus trejetą mažesnių daigų, bet vis tik apie 7 augalus liks . Dideli jie, nebesinori judinti. Kai kasiau, tai tiek šaknelių naujų prisiauginę, gražu žiūrėti Gal dėl to, kad bėriau po šaukštelį bakterijų Sijanie 2 , gal nuo jų žemė labai puri pasidarė smile.gif
Atsakyti
Su šventėm visas, su Velykom!
Gonziko dryžius kol kas atlaikė šalčių negandas ir nė kiek nesiskundžia- nepamėlo, nepagelto apatiniai lapai. Čia jis nuotraukoje :

vartotojo įkelta nuotrauka

Vienas pomidoriukas Krasnaja Zvezda vis tk neatlaikė šios nakties ir nušalo. Bet tai priklauso nuo to, kurioje šiltnamio vietoje yra daigai, gal buvo prasčiau uždengtas. Dar keleta daigų irgi atlaikė. Kiti vargsta kambario tamsoje, žvelgiant į prognozę, net neaišku, kada bus palanku išsodinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 17 balandžio 2017 - 15:19
Pas mus sniego iki čiurnų dar vis iki dabar nuo vakar ryto. Gerai, kad ne iki kelių biggrin.gif biggrin.gif Visi stogai balti. Kas per Velykų pokštas? O su prognoze irgi reikaliukai ne kokie. Bet bent jau saulės žada. Vis pagalvoju, kaip ten Dumsės pomidorai gyvena šiltnamyje smile.gif? Gaila, kad ne visi ištvėrė. O šalčiai dar be baisiausi buvo. Baisumas dar tik prieš akis.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 04 17, 15:32)
Pas mus sniego iki čiurnų dar vis iki dabar nuo vakar ryto. Gerai, kad ne iki kelių  biggrin.gif  biggrin.gif Visi stogai balti. Kas per Velykų pokštas? O su prognoze irgi reikaliukai ne kokie. Bet bent jau saulės žada. Vis pagalvoju, kaip ten Dumsės pomidorai gyvena šiltnamyje smile.gif? Gaila, kad ne visi ištvėrė. O šalčiai dar be baisiausi buvo. Baisumas dar tik prieš akis.

Pas mus šiandien iš ryto -5 o sniego tik papudruota. Galvojau, kad nerasiu nė vieno gyvo, o čia tik vienas neištvėrė, tai visai neblogai kol kas. Galvoju, gal atsėti, nors perteklinių daigų daug yra. Lauko pomidoriukus - Kibicus ir Kmicius tik dabar sudaiginau, manau, laiko užteks jiems išaugti iki birželio išsodinimo ? smile.gif Pažiūrėjau prognozę, tai išsodinimas į šilntamį gal nuo kokios 28 d. ir įmanomas bus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 17 balandžio 2017 - 15:59
Pas mus vis dar velykinis sniegas nesugeba ištirpti. Čia kaip visada... Belaukiant pavasario ir joninės ateina biggrin.gif Pas mane vienas Corazon'as sugebėjo verandoj nušalt. Per arti kažko buvo... durų ar lango. Nu laukiam laukiam, kada jau čia bus galima sodint visus į šiltnamį.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2017 04 19, 20:33)
Pas mus vis dar velykinis sniegas nesugeba ištirpti. Čia kaip visada... Belaukiant pavasario ir joninės ateina biggrin.gif Pas mane vienas Corazon'as  sugebėjo verandoj nušalt. Per arti kažko buvo... durų ar lango. Nu laukiam laukiam, kada jau čia bus galima sodint visus į šiltnamį.

biggrin.gif biggrin.gif Veranda nešildoma? Pas mane šiltnamyje kiekvieną naktį po vieną praradimą . Bet Gonziko dryžius ir Alyje Sveči laikosi, netgi be pakitimų kol kas. O kambarys nukrautas dėžėmis. Išsodinti kai kuriuos jau mirtinai būtina. Oras tiesiog varo neviltį, neatsimenu toko šalto balandžio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 20 balandžio 2017 - 05:03
esu naujoke,prasausi i jusu bury 4u.gif
siemet pirmi metai bus prie zemes darbu ir pomidoru.
Buvau pradejus pratint juos prie siltnamio,bet pries pranesant salnas inesiau i nama,sedejo jie ten siltai,nuo sio ryto vel isnesti i siltnamy,dabar ten ''pirtis'' rodo 33 laipsnius.Tad nezinau ar taip gerai,namuose buvo 20 ,aisku vakare atves,bet ar neperdaug fdabar jiem tos silumos ten diena?,Vakarop zadu vel parsityst i namus ax.gif
Atsakyti
As zinokit savo pomidorus nutarabanijau dar gerokai iki velyku i siltnami. nes jau namie uzkniso tas apkrovimas.Nesioti pirmyn atgal ne mano kantrybei. gerumas mano siltnamio kad viena siena palei ukini. Palikau as juos palei siena nepersodintus, tiesiog indeliuose . apdejau siaudais ir uzdengiau dviguba agro. vakar tik isdrysau paziureti ar gyvi- nu ir nieko. gyvi- tik nepaaugo, bet ir nenustipo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muxius: 20 balandžio 2017 - 14:11
QUOTE(Dumsė @ 2017 04 20, 05:02)
biggrin.gif  biggrin.gif  Veranda nešildoma?  Pas mane  šiltnamyje kiekvieną naktį po vieną praradimą . Bet Gonziko dryžius ir Alyje Sveči laikosi, netgi  be pakitimų kol kas. O kambarys nukrautas dėžėmis. Išsodinti  kai kuriuos jau mirtinai būtina. Oras  tiesiog varo neviltį, neatsimenu toko šalto balandžio.



Vo matai, koks tas Gonziko dryžikas užsigrūdinęs. O Alyje Sveči tai jau būtų visai blogai jeigu nusibaigtų biggrin.gif
Aha, nešildoma veranda. Naktį šiek tiek duris į kambarį praveriu, bet nedaug, kad šaltis neitų per daug.
Jo, tikrai sutinku, kad kai kurie maniškiai irgi mirtinai prašosi sodinami į šiltanmį. Matau jau lyg ir nuo 26 d. naktimis nebus šalnų. Gal tuomet ir sodinsiu.
Aš tai tampau pirmyn atgal, bet jau užkniso, nes visi jau sėdi trilitriniuose vazonuose ir žiauriai sunku tampyti.
Atsakyti