Žolia, tos bananinės bulvės gal bus Bintje. Labai populiari Europoje veislė.
Nirzga, turiu šiemet kelis hektarus Lauros, tik dar neprasikasę.
Bangele, virti skirtingas veisles viename puode - nu nežinau.. Vienos suverda greičiau, kitos dar kietos. Man turi būti vienos veislės.
Beje, pas mus bulvės labai mėgstamos kepimui su mėsa. Imu tokį didelį stiklinį indą, patepu aliejumi, dugną kloju išilgai perpjautomis bulvėmis apvaliąja puse žemyn ( čia kad per plokštumą paklotos prie dugno neprikibtų). Tada į tarpus pjaustau cukinijos, paprikų, morkų, kartais kokį baklažaną. Žodžiu, ko yra iš sandėlio parnešta. Nes kai daug turi, tai namie badas.

)Pabarstau druska, pipirais, kmynais. Viršuje kloju vištų sparnelius arba kalakutų sparnus. Vėl barstau druska pipirais ir kmynais. Tada į orkaitę. Ai , tiesa, kai kepu didelius kalakutų sparnus, tada jau viską uždarau į kepimo rankovę. Galima vietoje vištienos imti kiaulienos kepsnius. Svarbu kad būtų kažkas riebesnio, tada bulvės ir daržovės apskrunda, skanumėlis.
Didelės cukinijos, net kieta žieve labai ilgai laikosi. Jei nuskini neprinokusias, minkšta žievele, žiemą gali kepti jų kepsniukus. Jei jau žievė nė kirviu neinimama , tinka sriuboms , kepsniams ir troškiniams. Ypač trintoms sriuboms. Beje, kubelius galima šaldyti.
Cukinijos dar mezga, dalis kalakutams palesioti, dalis konservams ir dabar valgyti. Agurkų dar pilna.Arbūzai visi nupuvo vidury vasaros nuo drėgmės, šiemet nebus anei vieno. Šiltnamyje melionų pilna.
Pomidorai nemezga jau antra savaitė, nes šaltos naktys.
Beje, gerųjų paprikų neturėsiu sėklai. Patvarkė kalakučiukai, kai pabėgo ir sulindo į šiltnamį. Jiems skanėstas ko gero. Nurijo ir lapus ir žiedus.
Burokėlius visus darau su actu (nedaug) trupučiu cukraus ir druskos. Salotoms pjaustau per tokį tinklelį, dedamą ant stiklainio, tada į puodą, rūgšties, cukraus, druskos, užverdu, putas nugraibau ir į stiklainius. Jeigu bus šaltibarščiams - tarkuoju per stambią tarką. Dar labai skanu mažus burokėlius cielus konservuoti arba ketvirtukais. Tada arba obuolių sultyse, arba su tuo pačiu marinatu.
Beje, vienoje perdirbimo parodoje mačiau lenkai pristatinėjo konservuotus burokėlių krepšelius. Na, tokie kaip keksiukų sijonėliai, tik storesni. Jaučiu, gražiai atrodytų pridėti salotų.