QUOTE(bangelee @ 2020 01 15, 10:54)
Tai ir aš visada iš savo daržo naudoju, patinka ir salierai, ir pastarnokai,čili kalendros sėklos, ir visi kiti.Iš pirktinių tai pipirai,lauro lapai, cinamonas.O kai radau recepte chmeli suneli, tai specialiai ieškojau, bet IKI, Maximoj prie prieskonių neradau. Lidle buvau, bet neatsiminiau pasižiūrėt. Nežinau, gal , kai nusipirksiu, pabandysiu, man visai tas prieskonis nepatiks.Bet dabar tai mano paieškos objektas
Pastarnokas su slieru man maistas

ne priekonis ... Tinka sriuboms , pakepti prie mėsos su kitomis daržovėmis. Puikiai pakeičia bulves, jei nesinori daug kramolo valgyti ...
Džiovinu : morkų lapus, salierų lapus, raudonėlį , čiobrelį , svogūnų laiškus, svogūnus ( galvutes ) česnakus, gelsvę , rukolą , citrinžolę, šalavijią ( nepadauginti ) , krapus ( žiedynus ) , pertažoles, baziliką , serenčiuko žiedus ( oranžinai tik tinka , nepadauginti ... geriausiai paprasti ne dekoratyviniai ), mairūną , kalendrą , porus - lapus ir kotus , paprikas, čilius, pomidorus , pačias morkas ... Gal dar kokią žolę pamiršau ? truputi mėtos tinka . Viską džiovinu vasarą kieme džiovyklėj , sudžiovinus malu iš karto ir maišau . Pagrindas morkų ir salierų lapai . Proporcijos pagal naglazovą . Trioboj džiovinti porą , česnaką ar svogūną nerizikuočiau ... Kvapas.