Niurzga, taigi bus papuošimams tie geltoni oboliukai. Arba pabandyk kažkokį kompotą virdama dėti. Jei darysi panakotą, tai pavirk dar tą kompotuką ir turėsi minkštesnių ant viršaus, o sirupą su želatina, ir turėsi pasluoksniavimui žele.
Bangele, tikrai nebijok eksperimentuoti. Ragauk gamindama ir tiek žinių. Visus konservavimo receptus kooreguoju. Pvz man nepatinka bedieviškai didelis aliejaus kiekis paprikų marinavimui. Tai arba visai nepilu, arba kokį penktadalį. Tas pats ir mišrainėms. Užtenka vos vos arba visai nereikia.Nepatinka, kad siūlo pilti acto į visokius pomidorų padažus. Jei pilu, tai tik kelis šaukštus iš akies. Skonio užtvirtinimui.
O sriuba pas mane visada "iš kirvio". Kartais kokia idėja dingteli ir realizuoju. Žinojau, kad koldūnus pirktinius rekomenduoja virti sultinyje. Metas vakarienei. Pasižiūriu į daržovių kibirą- kaip visada. Tuščias. Sandėlyje tonos guli, namie kad būtų - kaip visada- pamiršta parnešti. Šaldytuve irgi pelė pastiptų. Šaldiklyje sauja koldūnų. Visiems neužteks. Beeeeet. Į puodą vandens, sultinio kubelis. Į keptuvę sviesto, kažkoks užsilikęs svogūnas, iš šaldiklio baravykų pjaustytų indelis, grietinės šaukštas. Į sultinį verčiame koldūnus, keptus grybus , po kelių minučių soti sriuba yra.
Jeigu namie yra bulvių, svogūnas , makaronų, kruopų ir kokių nors daržovių ar konservų - gali kasdien vis kitokią sriubą virti.
O jeigu yra nuo pietų likusių bulvių (pagaliau tiks ir batonas), keli kiaušiniai, pieno nors pusė stiklinės ir visokių likučių, gali prigaminti apkepų. Kasdien vis kitokį. Arba tokius a la omletus. Na žinai, kur paplaki kokius 3-4 kiaušinius su pienu, įmeti šaukštą ar kiek daugiau miltų. Keptuvėje pakepi tai ką turi šaldytuve: kokios mėsos likutį, svogūną, galima grybų, galima kokių daržovių iš šaldiklio, galima šaltų bulvių. Užpili kiaušinių plakiniu ir kiši orkaitėn, kol išsipučia iki orkaitės lubų. Ai, dar tarkuoto sūrio gerai būtų ant viršaus.
O čili sriubą galima virti lietuviškai vos vos pačilinta.
Buvusioji, negi nesinaudoji kombainu, mėsmale ir kitokiais techniniais pribambasais ? Per kelias minutes gali sumalti kibirą pomidorų ar sutarkuoti pusę maišo morkų.
Na va, prisigyriau... O iš tiesų kartais žvėriškai tingiu gaminti. Vos ne cypdama einu prie viryklės.