Įkraunama...
Įkraunama...

Sodyba

aš prisisodinau visokiu cukiniju ir pan. vieni9 dygsta kiti ne nepasižymejau tai dabar nzn kuriuos pakelius seklu išmetyt, lauksiu derliaus smile.gif
Atsakyti
Ingrida, asiūkliai dauginasi šakniastiebiais. Jei ravėti, perkasinėti, tai visą vasarą užims. Gal apklok kartonu tą vietą, dar geriau juoda plėvele,ant jos nupjauta žolė. Sušus dauguma per metus.
Atsakyti
Laba,
Merginos o kada pražįsta graikiški riešutmedžiai?
Lakstau aplink medį, glostau, pirmo žiedo laukiu.
Žirniai prastai sudygo.
Vyšnios berods apšalo.
Ai, kas užaugs to užteks.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Niurzgiuk,graikinis jau žydi.Žiedai sprogo kartu su lapais.Nusimato neblogas derlius.
Vyšnių,slyvų metai.Vyšnių iš viso,net maži medeliai pilni.Tai kad ir kriaušių daug.Gal tik kelios obelys ,kurios pramečiuoja mažokai.
Žirniai jau su pagaliukais. ax.gif
Atsakyti
Aha trešnių net ant tos trešnes yra gyvenime nebuvo biggrin.gif, sakau išsigando kad žadu išpjaut smile.gif, o ir žydejo per tuos šalčius bet matyt nepakenkė smile.gif
Atsakyti
Graikinis yra Vienanamis augalas kaip ir lazdynas. Yra ilgi žirginiai ( maniškiai jau nubarstė, reiškia, nužydėjo) , panašūs į lazdyno. Tik gal 10 kartų ilgesni. Šakų galuose moteriški žiedeliai po tris. Derėti pradeda, kai atsiranda vyriški žiedai. Kartais kelis metus pradžioje žydi tik moteriškais , pradeda augti riešutukai, bet pasiekia vyšnios dydį ir nubyra, nes neapsivaisinę. Pasižiūrėk, gal ant žemės rasi nukritusių pajuodusių žirginių. Tada galėsi tikėtis bent kelių riešutų.

Mano cidonija ruošiasi žydėti. Gal šiemet bent vienas vaisius bus.
Pomidorai šiltnamyje auga valandomis.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Susodinau ir aš pomidorus,dar 12 sutalpinsiu.
IK,dabar mokvežoje kokios akcijos.Galva susisuko,mb iškrapštė lauk. ax.gif Lenkia Depą,pagal mane.Mažiau gal vaismedžių,bet pasirinkimas tikrai didelis. mirksiukas.gif Vakar juodalapį šeivamedį prigriebiau gera kaina.Rožės gera kaina,pelargonijos svyrančios. wub.gif Užsuk.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2024 05 16, 09:05)
Vakar juodalapį šeivamedį prigriebiau gera kaina.Rožės gera kaina,pelargonijos svyrančios. wub.gif Užsuk.

O tie juodalapiai, raudonlapiai visokie šeivamedžiai turi gydomųjų savybių? Norėčiau pasisodint dėl žiedų arbatoms smile.gif Taip gundo tie tavo aprašymai apie kitokias lapų spalvas smile.gif 4u.gif
Asiūklis ir mane nervina, bet nėr kaip išnaikint jų, deja... Rodos, buvo numiręs, kai buvau išpurškus, kol žemė tuščia buvo. Po kurio laiko gėlyne pradėjo vėl matytis. Dabar jau labai daug vėl. Tai tik prakapliuoju ir tiek, nes reiktų visus augalus kažkur perkelt, kad galėčiau purkšt kaip reikiant. ax.gif
Atsakyti
Tu žinai Žolyte vaistiniui geriau paprastasis.Mieste šalia mb garažo,yra visas laukas šeivamedžių,jų vis daugėja ir ten,kai nuvažiuoju bulvinį maišą prisirenku.Vakai ,kai tik peršala pirmiausia šeivamedžio arbatą gerai.Tais visokiai juodalapiais labiau gal gėrėtis?Turiu sodyboje ir paprastą,bet nusenęs,samanomis apaugo,dar vis gyvas kasmet bet jau vieną kitą žiedą išspaudžia.Kai vietos daug,laikau dar.Raganomis apkabinėjau,tegul auga.
Tai gi ir uogienė skani šeivamedžio.Tik darbo daug nuskainioti nuo šakelių.Grynai kaip mėlynių.
Atsakyti
Pas mus cidonija ir žydedavo gražiai ir kiek duodavo vaisiu kibirais rinkadavu bet sugalvojau apgenet aš ja ir gana stipriai mirksiukas.gif o ji pasirodo labai nepakenčia to "sutvarkymo" tai dabar vos atsigauna antri metai nei žiedu vei vaisiu vargšele neduoda verysad.gif
Atsakyti
Valgomas ir gydomasis yra tik juodavaisis šeivamedis. Raudonvaisis lyg ir nuodingas kažkiek.
O lapų spalva nė kiek nekeičia savybių. Pas mane Black Lace, labai gražiai atrodo, tamsiai bordiniais lapais, žydi rausvais žiedynais. Uogos tai kaip ir paprasto, juodos.

Ingrida, buvau Makvežoj kol dar nebuvo išpardavimų. Stvėriau save už rankos ir paspardydama subinę išgrūdau iš aikštelės.

Dabar neturiu kada, šeštadienį grandiozinis balius , mūsų Alma mater 100 metų. wub.gif Rytoj varau plaukų dažytis kokia nors spalva "sustok, praeivi". Pagal aprangos kodą gerai būtų žali, bet vargu ar turės tokią spalvą. Ką čia gali žinoti, gal paskutiniai pakreizėjimai. O mane chebra atsimena kaip išsišiepusią trenktą mergiotę gyvatės liežuviu.
Šiandien nagai pasidarė gražūs.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka

Labas rytas.
IK,smagaus baliaus. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti