[/quote]
Ačiū.

Papildyta:
Tai ir naturaliai pastojus, jei moteriai yra 38 ir daugiau, reikia darytis tyrimus, nes ji papuola į padidintos rizikos grupę ir daug didesnis procentas, kad jį gali pagimdyti nesveika vaikelį.

As per watsup nebendrauju, bet jos tel nr turiu +905493178053
[/quote] </p>
Ačiū.
Papildyta:
Tai ir naturaliai pastojus, jei moteriai yra 38 ir daugiau, reikia darytis tyrimus, nes ji papuola į padidintos rizikos grupę ir daug didesnis procentas, kad jį gali pagimdyti nesveika vaikelį.
Žinau žinau😉. Tik va man ydomu jei pvz darau pgs tikrai nebus kokios dauno sindromo, nes kiek suprantu esant jau neščiai dauno sindromo tyrimas pavojingas 😬
Tai jei darai pgs tai dauno sindromas atmetamas 100%? Ar ne taip kažką suprantu. Mūsų amžius 36metai, bet per konsultaciją nei žodžio apie pgs🤔.Tikrai taip, 100%. Kadangi pgd metu skaičiuojamos ląstelės chromosomos. Dauno sindromas yra kai 21 chromosomų poroje ne dvi (kaip turėtų sveikam būt) , bet 3 chromosomos. Ir jie tai pamato. Kaip ir žmogaus lytį apsprendžia xy chromosomos. Chromosomos jau nebepasikeis. Nors buvo užsienio straipsnių ir šioje temoje senai kalbėta, kad gal kažkuriais atvejais embrionai save pasigydo. Bet žinių apie tai dar trūksta. Man nėščiai čia lt irgi darė tą diagnostinį tyrimą dėl apsigimimų iš mano kraujo, kadangi viršijau 38m amžių. Bet gydytoja iš šito tik pasijuokė, kad be reikalo, kadangi embrionas jau buvo tirtas pgd ir įkeltas. Tai tiksliau jau nebūna. Turkai darydami pgd mato ir lytį, bet jos neatskleidžia pacientam. Paklausiau ką įkėlė
O gal tada nuo 38m turkai primygtinai siūlo pgd . Galima užklausti. Kiaušialąstės nuo tokio maždaug amžiaus labai suprastėja. Kaip gyd. Emre aiškino, 25m beveik 100% geros, tai nėra reikalo pgd, 38 metų 50 % gerų, o 40 metų tik 30 %. Todėl nuo 38 siūlo nežalot sveikatos su papildomais fet, psichologiškai dėl nepavykusių bandymų ir daryti pgd. Mes irgi spardėmės, gal nedaryti, gal neverta, bet įtikino
Galima iš pat pradžių nesakyti galutinio sprendimo, o ramiai vykdyti ivf, žiūrėti kiek ko užaugs. Taip ir darėm. Ką konkrečiai nusprendėt, jie turi žinoti po punkcijos ir apvaisinimo, kadangi 5 dieną tas tyrimas daromas.
Žinau žinau😉. Tik va man ydomu jei pvz darau pgs tikrai nebus kokios dauno sindromo, nes kiek suprantu esant jau neščiai dauno sindromo tyrimas pavojingas 😬
Suprantu, kad pgs 100% negali nieko atmesti, nes biopsija imama 5d, o po to dar daug laiko, kai gali blogų dalykų atsirasti
Papildyta:
Na nėštumo metu dėl ds yra trys tyrimai: vienas - daugiau toks iš statistikos - prisca, antras - truputį rizikingas - vvt ir trečias - brangus - nipt.
ir po PGS nėra garantijų, kad embrionas toliau vystydamasis ir be galo greitai dalindamasis neturės jokių genetinių klaidų.
Turkai, čia jau buvo diskutuota, po atlikto PGS, įsodinus, siūlo daryti genetinius tyrimus...
Iš esmės matyt rizika sumžėja ryškiai, bet 100 proc, kaip ir pats pgs tyrimas nėra patikimas visu šimtu procentų. Aš kiek domėjausi tai niekas aiškiai nenurodo to patikimumo proicento, bet kažkiek. Tai tie kas yra UŽ PGS, sako jo patikomumas yra virš 95 proc. Kas yra PRIEŠ ir abejoja jo neginčijamu naudingumu atliekant tyrimus, sako, kad patikimumas yra apie 70 proc.
Tai apsisprendimas priklauso nuo to, kuo tiki viena ar kita puse
Del pgs manau sudetingas reikalas, kaip bebūtų manau tikrai ne kartą yra sunaikinta galbūt buvusi visiškai sveika gyvybė. Nežinau kaip aš elgčiausi dėl pgs kai yra tik 1, 2 foliai, greičiausiai atsisakyčiau. 🙄
tai vat ir man kai yra pasiulymas daryti ta PGS kazkaip sirdis nerimsta, o jei jie sunaikins visiskai sveikus ir gerus embrionus ir to pasekoje mes neturesim ko kelti
zodziu daug visokiu dvejoniu man kirba galvoj cia beskaitant
atrodo jo gerai kad kels patikrinta embrionuka ir taip galbut maziau rizikos susilaukti nesveiko vaikelio, bet kita mintis kad jei po to pgd gali net nebuti ka sodinti ir galbut buvo sunaikinti geri embrionai irgi neramina...
beje siandien is Zukhros gavau atsakyma del mano HSG nuotraukos darytos turkijoj, tai prof. Semra įvertino kad viskas gerai ir jokios operacijos (t.y. kiausintakiu uzdarymo ar ju salinimo) man nereikes... Apsidziaugiau, bet velgi, dingo mano nepastojimo priezastis, 6 metus man buvo ivardijama kad mano kiausintakiai nepratekami, paskui kad jiems hidrosalpingas, dabar turkai sako kad viskas OK... paciai netelpa galvoj... matyt tikrai teks sutikti su tuo PGD tyrimu, nes kaip prof.Semra sake, kad mano nepastojimui priezasciu ji nemato daugiau tik galbut del kiausintakiu arba del paciu embrionu del ko ir pasiule emrionams daryti pgd
tai vat ir man kai yra pasiulymas daryti ta PGS kazkaip sirdis nerimsta, o jei jie sunaikins visiskai sveikus ir gerus embrionus ir to pasekoje mes neturesim ko keltiRamiau![]()
zodziu daug visokiu dvejoniu man kirba galvoj cia beskaitant
atrodo jo gerai kad kels patikrinta embrionuka ir taip galbut maziau rizikos susilaukti nesveiko vaikelio, bet kita mintis kad jei po to pgd gali net nebuti ka sodinti ir galbut buvo sunaikinti geri embrionai irgi neramina...
Čia ne gydytojų kaltė tos ląstelės kokybė, o kaip gamta suformavo. Kuo vyresnė moteris, tuo labiau pasireiškia tie sutrikimai. Gydytojai tik tikrina ir jei neturės ką kelt, reiškia, buvo blogai besivystantis nuo pat pradžių.