Įkraunama...
Įkraunama...

Nusižudymas. Depresija

QUOTE(Rožės vardas @ 2017 02 05, 13:12)
Yra hipnozės specialistų, kurie tiria mirtį, kas buvę po mirties, ankstesniuose gyvenimuose ir po mirties, kaip mūsų dabartinis gyvenimas susijęs su praeitais. Užhipnotizuodami žmones. Būtų įdomu ką daugiau pažiūrėt. Nežinau kodėl, bet tikiu. Nekalbama pas mus labai plačiai apie tai. Galbūt apsaugotų daugelį norinčių pakelti prieš save ranką: https://www.knygos.l...michael-newton/


as, nors ir laikau save bedieve, domiuosi ivairiom religijom, tyrimais, susijusiais su mirtim ir pan. Bet... kuo daugiau domiuosi, tuo labiau itikiu, kad po mirties nieko nera, o viskas tera musu fantazija, nes mes tiesiog bijom nebuties, ieskom kaip viska paaiskint. O mokslas kuo toliau, tuo negailestingesnis darosi ir atima paskutine viltis. Kaip ir kadaise zmones vos nenumire teigdavo, kad mato tuneli ir sviesa jo gale. O mokslas dabar irode, kad tai tik smegenu sukurta iliuzija, kad gydytojai gali mums tai "sukelti", nors ant mirties slenkscio net nebusim. Iliuzija. Musu paciu. Noras buti nemirtingais. Liudna unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 02 05, 13:42)
as, nors ir laikau save bedieve, domiuosi ivairiom religijom, tyrimais, susijusiais su mirtim ir pan. Bet... kuo daugiau domiuosi, tuo labiau itikiu, kad po mirties nieko nera, o viskas tera musu fantazija, nes mes tiesiog bijom nebuties, ieskom kaip viska paaiskint. O mokslas kuo toliau, tuo negailestingesnis darosi ir atima paskutine viltis. Kaip ir kadaise zmones vos nenumire teigdavo, kad mato tuneli ir sviesa jo gale. O mokslas dabar  irode, kad tai tik smegenu sukurta iliuzija, kad gydytojai gali mums tai "sukelti", nors ant mirties slenkscio net nebusim. Iliuzija. Musu paciu. Noras buti nemirtingais. Liudna  unsure.gif

Mano vienas artimas giminaitis šitaip sakydavo. Jo žmona sakydavo jam priešingai. Ir jie ten ginčydavos. Jis mirė. Keli mėnesiai prieš mirtį man ir sako: tu žinai, reikia įsidėmėti šitą šarvojimo salytę. Tokia maža, gera. Kartais taip netikėtai prireikia... Paskui tos salytės prireikė jam. Teta, negana to, man pasakojo, kad jis atėjo su ja atsisveikinti, tarsi pasakyti, kad kažkas ten vis dėlto egzistuoja smile.gif Kaip į tetos žodžius reaguoti nežinau. Bet vitiek manau, kad egzistuoja ne tik kažkas po mirties, bet ir nepaaiškinamas žinojimas kas su mumis bus, kuris jau galimai nulemtas iš anksčiau. (Netgi tam tikri įvykiai, sukrečiantys, kai negali atsakyti į klausimą, kodėl? Kodėl taip baisu? Kodėl man? Kodėl tai vyksta pasaulyje?) Mes tik turime taisyklių nepažeisti. Jei pažeidžiame, turime išgyventi tas pačias situacijas vėl ir vėl. Jeigu save nužudytume, būtų tik blogiau. Nežinau kaip tiksliau paaiškinti. Aš visai nesu religinga.
Atsakyti
Man kraupiau skamba idejos, kaip kazka prifarsiruot antidepresantu ir anas stiklinemis akimis kabinsis i gyvenima.
Per daug maciau filmus apir dzombius ir kaip anie aktyviai iesko kam cia dar ikandus.

Sekanti problema yra, kad situacijos gali buti komplikuotos. Sakysim as geriu vaistus kurie labai skatina depresijas ir yra nemazai atveju, kai zmones vien nuo tu vaistu nusizude.

Be to prisiminkime lietuviska bendravimo aplinka, kur nekenciami tie kurie dar kazko nori, apie kazka svajoja, turi dar kazkokiu minciu. Jie ivardijami egoistais, galvojanciais apie save kitu saskaita.
O kai jau nieko nenorima, tai veidmainiskai reiskiamas susirupinimas.
Todel depresija, kancia nelaimingumas nieko nenorejimas gali buti budas isvengti konfliktu. i ka pastoviai stumia aplinka
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 02 05, 14:10)
*Man kraupiau skamba idejos, kaip kazka prifarsiruot antidepresantu ir anas stiklinemis akimis kabinsis i gyvenima.
Per daug maciau filmus apir dzombius ir kaip anie aktyviai iesko kam cia dar ikandus.

**Be to prisiminkime lietuviska bendravimo aplinka, kur nekenciami tie kurie dar kazko nori, apie kazka svajoja, turi dar kazkokiu minciu. Jie ivardijami egoistais, galvojanciais apie save kitu saskaita.


*per daug siaubo filmu ziuri. O gal ir is viso per daug prie TV sedi. Gyvenk daugiau realu gyvenima. Bent jau suzinosi, kad tie, kurie geria antidepresantus gerkliu kitiems nekandzioja bigsmile.gif

**nes zmones vis dar galvoja ka kiti pasakys. Bet gyvenimas musu rankose. Jei kokie zmones yra nemalonus mums, tai neprivalom su jais bendraut! Visai neprivalom nei i namus, nei i pvz. vestuves kviesti kokio dedes Petro, kuris prisigeres visur sisioja, musasi ar dar ka daro. Neprivalom bendraut su kokia teta Linute, kuri atejus pas mus sniukstineja ir pletkus skleidzia. Atsirinkim su kuo ir kaip bendraut ir bus lengviau.
Atsakyti
QUOTE(Rožės vardas @ 2017 02 05, 13:59)
Mano vienas artimas giminaitis šitaip sakydavo. Jo žmona sakydavo jam priešingai. Ir jie ten ginčydavos. Jis mirė. Keli mėnesiai prieš mirtį man ir sako: tu žinai, reikia įsidėmėti šitą šarvojimo salytę. Tokia maža, gera. Kartais taip netikėtai prireikia... Paskui tos salytės prireikė jam. Teta, negana to, man pasakojo, kad jis atėjo su ja atsisveikinti, tarsi pasakyti, kad kažkas ten vis dėlto egzistuoja smile.gif .

nuojautos as nelaikau nei dievo, nei pomirtinio pasaulio irodymu, taigi man tai nieko nereiskia. O tai, kad atejo atsisveikint... kaip suprantu sapne? Na, maza kas mums sapnuojasi. Ir gyvi, juk ir mire sapnuojasi. Jei mire lankosi,tai ir gyvi gal? Gi ne. Atejo atsisveikint? O gal susapnavo tai, nes pati to norejo? Man daznai, jei kas nepavyksta, susapnuoju, kad tai pavyko, jei ka pametu, butinai sapnuoju, kad randu ir t.t. Mano pasamone taip su manim zaidzia. Tikriausiai ir su ta teta taip suzaide. O girdejot, kad blogai sapne matyt mirusi ir eiti kur su juo, jeigu kviecia, nes numirsi? Sapnavau 2 ar 3 kartus, ir kviete mane, ir ejau. Pagal tai, manes jau kokie minimum 15 metu turetu nebut. Nors ne, dar vaikystej sapnavau, kad su mirusiu kaimynu isejau pakeliaut. Taigi, net uzaugt neturejau. Tai ka reiskia sapnai? Nieko. Nebent juos sureiksminam ir suteikiam prasme. Nes norim. Baisu galvot, kad nieko nera, tai ir ieskom visokiu pateisinimu viskam.
Papildyta:


autoriau, matau, kad skaitai, domiesi.
kaip jautiesi?
Atsakyti

Vienok groteskiška, jei vienintelis dalykas laikantis žmogu gyvenime yra vaistai. Ir nereikia manyti, kad tie vaistai ištrina mintis apie savižudybę. Tos mintys niekur nedingsta, tiesiog vaistai neleidžia joms užaštrėti ir pereiti į veiksmus. Jei žmogus neras jėgų ir noro keisti savo gyvenimą - vaistai išties pavers žmogų į zombį. Gyventi jis nenorės, bet ir mirti nebeįstengs.

Atsakyti
baisu, bet niekas zmogaus neprivers pamatyti pasaulyje graziu dalyku, jei jis pats to nenores. Va ir gausis, kad tesia savo gyvenima del kitu. Ne del saves. Nes pats gyventi ir patirti gyvenimo dziaugsmo nenori. Bet bent artimieji gales dziaugtis, kad zmogus gyves, jei jau gyventi del ju verta. Nors manes tai, ko gero, nedziugintu....
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 02 05, 14:40)
Atejo atsisveikint? O gal susapnavo tai, nes pati to norejo? Man daznai, jei kas nepavyksta, susapnuoju, kad tai pavyko, jei ka pametu, butinai sapnuoju, kad randu ir t.t. Mano pasamone taip su manim zaidzia. Tikriausiai ir su ta teta taip suzaide. O girdejot, kad blogai sapne matyt mirusi ir eiti kur su juo, jeigu kviecia, nes numirsi? Sapnavau 2 ar 3 kartus, ir kviete mane, ir ejau. Pagal tai, manes jau kokie minimum 15 metu turetu nebut. Nors ne, dar vaikystej sapnavau, kad su mirusiu kaimynu isejau pakeliaut. Taigi, net uzaugt neturejau. Tai ka reiskia sapnai? Nieko. Nebent juos sureiksminam ir suteikiam prasme. Nes norim. Baisu galvot, kad nieko nera, tai ir ieskom visokiu pateisinimu viskam.
Papildyta:
autoriau, matau, kad skaitai, domiesi.
kaip jautiesi?

"Atėjo atsisveikinti" sakė, kad šviesos pavidalu, pusiau būdravimo, bet dar nemiegojimo būsenoj. Pasakoja, kad didelis šviesos pliūpsnis perėjo per kambarį. Kai ji liūdėjo. Mirtis buvo išties niekam netikėta ir staigi. Esu girdėjus ir daugiau panašių pasakojimų, bet vertinti niekaip negaliu. Niekas nepasakys, kas ten buvo, bet teigiama taip. Teta yra labai išsilavinusi, ne tai, kad kažkokia bobulė papezėjo. Tad ir įsiklausiau.
Atsakyti

Mano anyta po kokio nors giminaičio ar pažįstamo mirties vis lekia melstis, mišių užpirkinėt ir žvakių degint bažnyčioje. Jai, matot, sapnuojasi mirusieji, o tai reiškia "jie ramybės neturi". Ir nepaaiškinsi jai, jog sapnuojasi, nes daug kalba apie juos ir galvoja. 

Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2017 02 05, 13:45)
<p>Vienok groteskiška, jei vienintelis dalykas laikantis žmogu gyvenime yra vaistai. Ir nereikia manyti, kad tie vaistai ištrina mintis apie savižudybę. Tos mintys niekur nedingsta, tiesiog vaistai neleidžia joms užaštrėti ir pereiti į veiksmus. Jei žmogus neras jėgų ir noro keisti savo gyvenimą - vaistai išties pavers žmogų į zombį. Gyventi jis nenorės, bet ir mirti nebeįstengs.</p>


Sito kitos nares nesupras. Jos isivaizduoja paprastas situacijas, sakysim gyvena kazkas laimingai, bet pamato panele su kitu ir eina kartis. Nors ta panele tai siuksle be vertes o salia gyvena nuotabi mergina kuria jis ga rytoj sutiks.

Deja gyvenime retai buna taip paprasta. ZMones turi daugiaplaniu problemu, jas sprendzia, ir tie sprendimo sunkumai po truputi darosi vis maziau kontroliuojami. Ir kai kazkas atsitinka, tai susideda viskas: pragyventas amzius- praeitis, ateities perspektyvu trukumas, socialines problemos, finansines problemos, sveikatos problemos, artimu problemos ir daug kitu.

As tai pavadinciau techniniu analogu, vielomis suraisioto Zaporoziecio sindromu. Kai visi gedimai sprendziami juos paklijuojant pririsant, paramstant. Gyvenimas lyg vyksta, Zaporozietis vaziuoja, bet stabilumo nera. Ir tada net maza duobele ta Zaparoziti gali i sipulius isbarstyti.

Su automobiliu paprasta - bet koks mechanikas pasakys - tinka tik metalo lauzui. Bet zmogaus gyvenimas gali buti lygiai taip pat subyrejes, bet va psichologai MELUOS, kad dar galima kazka pataisyti. Nors aisku, kad ne...

Mazai kas kreipia demesi i zmogaus stabiluma i energija kuri bus reikalinga susidurus su problemomis. Kol nesikaria, nesiskandina - kaip ir nemato problemos, o kai jau zmogu suvaro, tai iseities nera. Ir jokie vaistai nepagelbes.
Vaistai gai pagelbet iveikti ypatingai sunkius gyvenimo etapus, kai visumoje matosi perspektyva atsitiesti. Jei perspektyvos nera - vaistais gyvenimo nesukursi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 05 vasario 2017 - 15:13
QUOTE(Rožės vardas @ 2017 02 05, 14:58)
"Atėjo atsisveikinti" sakė, kad šviesos pavidalu, pusiau būdravimo, bet dar nemiegojimo būsenoj. Pasakoja, kad didelis šviesos pliūpsnis perėjo per kambarį. Kai ji liūdėjo. Mirtis buvo išties niekam netikėta ir staigi. Esu girdėjus ir daugiau panašių pasakojimų, bet vertinti niekaip negaliu. Niekas nepasakys, kas ten buvo, bet teigiama taip. Teta yra labai išsilavinusi, ne tai, kad kažkokia bobulė papezėjo. Tad ir įsiklausiau.

yra tokia miego faze, kai zmogus jau beveik uzmiges, o jam atrodo, kad dar nemiega. Va tada ir buna, kad ka susapnuoja, tai galvoja, kad mate. Bet nemate nieko. Sapnas tai tebuvo.
kazkada pamenu mano mociute uzsnudo sededama. Net uzknarke, o paskui, kad pasoko, nes tipo mate kaimyna mirusi uz lango, tas tipo i langa pabelde. Teko ilgai irodinet, kad nemate, kad kaimynas neatejo, nes uzsisukus i kita puse buvo ir miegojo. Nezinau ar manim patikejo ar savo sapnu, o as jauna durna ir nieko nezinau.
Atsakyti
QUOTE(Rožės vardas @ 2017 02 05, 13:12)
Yra hipnozės specialistų, kurie tiria mirtį, kas buvę po mirties, ankstesniuose gyvenimuose ir po mirties, kaip mūsų dabartinis gyvenimas susijęs su praeitais. Užhipnotizuodami žmones. Būtų įdomu ką daugiau pažiūrėt. Nežinau kodėl, bet tikiu. Nekalbama pas mus labai plačiai apie tai. Galbūt apsaugotų daugelį norinčių pakelti prieš save ranką: https://www.knygos.l...michael-newton/

Kaip gali kalbėti, kai katalikai valdo. Jie gi savo teoriją bruka.
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2017 02 05, 13:42)
as, nors ir laikau save bedieve, domiuosi ivairiom religijom, tyrimais, susijusiais su mirtim ir pan. Bet... kuo daugiau domiuosi, tuo labiau itikiu, kad po mirties nieko nera, o viskas tera musu fantazija, nes mes tiesiog bijom nebuties, ieskom kaip viska paaiskint. O mokslas kuo toliau, tuo negailestingesnis darosi ir atima paskutine viltis. Kaip ir kadaise zmones vos nenumire teigdavo, kad mato tuneli ir sviesa jo gale. O mokslas dabar  irode, kad tai tik smegenu sukurta iliuzija, kad gydytojai gali mums tai "sukelti", nors ant mirties slenkscio net nebusim. Iliuzija. Musu paciu. Noras buti nemirtingais. Liudna  unsure.gif

Liūdna jums, kad tik tiek tesuvokiate ax.gif O kaip energija ir jos poveikis? Nejaučiate kaip nuo to viskas priklauso, nesugebate pastebėti? Tai labai mažai tada teišmanote dar, dar daug jums skaityti mirksiukas.gif O energijos nėra šiaip sau, be sielų nebūtų jos. Iš vėjo nepakaktų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2017 02 05, 14:24)
*per daug siaubo filmu ziuri. O gal ir is viso per daug prie TV sedi. Gyvenk daugiau realu gyvenima. Bent jau suzinosi, kad tie, kurie geria antidepresantus gerkliu kitiems nekandzioja  bigsmile.gif

o čia iš kur? kiek yra agresyvių nuo antidepresantų. Vis keičia juos, bet vis tas pats...
Atsakyti