Mielosios tauputės Viskas brangsta brangsta brangsta. Maistas taip pat. Nusprendžiau mesti visoms iššūkį ir pasiūlyti sužaisti tokį idėjų žaidimą:
KĄ GALIMA PAGAMINTI, NUSIPIRKUS PRODUKTŲ UŽ 1 EURĄ
P.S.: leidžiama į kainą neįtraukti "priedų", kurie paprastai slepiasi spintelėse ir šaldytuve (prieskoniai, aliejus ir pan.)
ŽAIDŽIAM?
Papildyta:
IDĖJA NR.1: spagečiai su pievagrybių padažu.
spagečiai (pusė pakelio) +
pievagrybių sauja +
svogūno pusė galvutės
Iš atsargų teks pridėti: šaukštelį aliejaus pievagrybiams ir svogūnui apkepti; šaukštą grietinės padažui užbalinti; mėgstamų prieskonių.
Į atsargas kitam kartui nukeliaus:
pusė svogūno galvutės ir pusė spagečių pakelio
gera tema:)seksiu ir lauksiu daugiau ideju
temos ideja super! Tik gal geriau ja reiketu i kulinarijos skyreli perkelt, atsirastu daugiau skaitanciu ir rasanciu.
Idėja nr. 2
Bulvių plokštainis
Bulvės 1-1,5 kg (0,16-0,3 eur)
Pienas 200 ml (500 ml pakelis 0,4-0,5 eur)
Iš atsargų:
1 kiaušinis
Pipirai
Druska
Aliejaus formai patepti
Grietinės (padažui)
Bulves ir svogūną sutarkuokite (jei susikaups labai daug vandens, nuspauskite). Pieną užvirinkite ir juo nuplikykite bulves. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Kepimo formą patepkite aliejumi. Supilkite visą masę. Kepkite apie 4050 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kugelį valgykite su grietine.
Skanaus
Bulvių plokštainis
Bulvės 1-1,5 kg (0,16-0,3 eur)
Pienas 200 ml (500 ml pakelis 0,4-0,5 eur)
Iš atsargų:
1 kiaušinis
Pipirai
Druska
Aliejaus formai patepti
Grietinės (padažui)
Bulves ir svogūną sutarkuokite (jei susikaups labai daug vandens, nuspauskite). Pieną užvirinkite ir juo nuplikykite bulves. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Kepimo formą patepkite aliejumi. Supilkite visą masę. Kepkite apie 4050 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kugelį valgykite su grietine.
Skanaus
Idėja Nr. 4
Virtų bulvių kukuliai
7-8 vidutinio dydžio bulvės
Iš atsargų:
2 valgomieji šaukštai miltų
Arbatinis šaukštelis sviesto
1 kiaušinis
1 valgomasis šaukštas krakmolo
Druskos
Grietinės padažui
Bulves gerai nuplauname, išverdame, ataušiname, nulupame ir sutriname. Dedame sviestą (prieš dedant palaikome šiltai, kad būtų minkštas), beriame miltus, įmušame kiaušinį. Viską gerai sumaišome, išminkome ir formuojame nedidelius kukuliukus, apvoliojame juos krakmole ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 10-12 minučių.
Virtų bulvių kukuliai patiekiami su grietine.
Virtų bulvių kukuliai
7-8 vidutinio dydžio bulvės
Iš atsargų:
2 valgomieji šaukštai miltų
Arbatinis šaukštelis sviesto
1 kiaušinis
1 valgomasis šaukštas krakmolo
Druskos
Grietinės padažui
Bulves gerai nuplauname, išverdame, ataušiname, nulupame ir sutriname. Dedame sviestą (prieš dedant palaikome šiltai, kad būtų minkštas), beriame miltus, įmušame kiaušinį. Viską gerai sumaišome, išminkome ir formuojame nedidelius kukuliukus, apvoliojame juos krakmole ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 10-12 minučių.
Virtų bulvių kukuliai patiekiami su grietine.
Pusė patiekalo iš atsargų
Kažkaip neapibrėžta
Vienam žmogui, 2, 3, 5?
Ką vienas suvalgys už eurą, tai 5 už tiek liks alkani. O jei kiek asmenų, tiek eurų, tai ir visai prabangiai išeiti gali ypač jei pusę iš atsargų/spintelės turinio sunaudoti
Vienam žmogui, 2, 3, 5?
Ką vienas suvalgys už eurą, tai 5 už tiek liks alkani. O jei kiek asmenų, tiek eurų, tai ir visai prabangiai išeiti gali ypač jei pusę iš atsargų/spintelės turinio sunaudoti
QUOTE(Mimiusyte @ 2017 02 15, 10:04)
Iš atsargų: 1 kiaušinis, Pipirai, Druska, Aliejaus formai patepti, Grietinės (padažui)
QUOTE(Mimiusyte @ 2017 02 15, 11:19)
Arbatinis šaukštelis sviesto, 1 kiaušinis, 1 valgomasis šaukštas krakmolo, Druskos, Grietinės padažui
Sutinku - druska, pipirai iš atsargų. Bet tik ne grietinė, kiaušiniai (ypač jei kelias dienas iš eilės) ir pan.
Tokiu principu sudarinėjant meniu, šiaip yra labai daug patiekalų:
- bulvės su dešrelėm;
- ryžiai su dešrelėm;
- bulvės su kefyru;
- pieniška makaronų sriuba;
- sultinys su makaronais;
- bulvienė;
- makaronai su faršu;
- makaronai su grybais;
- blynai;
- grikių košė;
- ryžių košė;
- makaronų košė;
- miežinė, perlinė, manų ir t.t. košė;
- keptos bulvės;
- kopūstų sriuba;
- kepti kiaušiniai;
- virti kiaušiniai;
ir t.t.
- bulvės su dešrelėm;
- ryžiai su dešrelėm;
- bulvės su kefyru;
- pieniška makaronų sriuba;
- sultinys su makaronais;
- bulvienė;
- makaronai su faršu;
- makaronai su grybais;
- blynai;
- grikių košė;
- ryžių košė;
- makaronų košė;
- miežinė, perlinė, manų ir t.t. košė;
- keptos bulvės;
- kopūstų sriuba;
- kepti kiaušiniai;
- virti kiaušiniai;
ir t.t.
Tik praktiškai nėra reikiamų kiekių daržovių ir vaisių. Taigi pirmas kelias į ligas ir nesveikatą, o tai reiškia, kad toks taupymo būdas ir toks "meniu" absoliučiai nelogiška.
Geriau jau galvoti apie idėjas: kaip atsisakyti nereikalingų šmutkių, kenksmingų įpročių, kaip papildomai užsidirbti, kaip išparduoti nebereikalingą ir t.t.
Geriau jau galvoti apie idėjas: kaip atsisakyti nereikalingų šmutkių, kenksmingų įpročių, kaip papildomai užsidirbti, kaip išparduoti nebereikalingą ir t.t.
Gera tema, mielai skaityčiau, kopipeistinčiau ir vėliau eksperimentuočiau Autorei už idėją
Autorinis patiekalas "Bulviakasis"
Bulvės iš kioskio 1 kg 0,25 ct
Indelis grietinės 12 % iš Lidlo 0,59 ct
Iš spintelės:
aliejus, druska
Išeiga: 3 personom 2 dienom
Bulvės stambiai sutarkuojamos ir pakepamos aliejuje. Valgoma užpilus grietinės arba natūralaus jogurto arba užsigeriant kefyru