Įkraunama...
Įkraunama...

Kijevas 2017

Janukovičiaus šeimos herbas atspindi žmogaus tuštybę, jame dominuoja žodis "super".

vartotojo įkelta nuotrauka

Dar labiau šią tuštybę pabrėžia noras būti ne tik turtingu, bet dar ir protingu. Darbo kabinete išdidžiai padėti net 2 profesoriaus diplomai, vienas rusiškas, kitas ukrainietiškas.

Ekskursija po vidų baigta. Tai reikia pamatyt, nei pasakojimas, nei nuotraukos negali perteikti to įspūdžio. Tik įsivaizduot galiu kaip viskas atrodo vasarą. Sako, kad čia investuota apie 2 milijardus dolerių.
Ekskursijos kaina apie 7 eurai. Ukrainiečiams tai atrodo labai brangu. Man tai atrodo nerealiai pigu. Patikėkit nedaug vietų pasaulyje kur gali tai pamatyt savo akimis ir paliest savo rankomis. Žinoma atvykimas ir radimas sudaro sunkumų, bet tikrai to verta. Beje, galima imti ekskursiją iš Maidano aikštės, jos kaina 7 eurai, bet tai tik atvežimas ir įėjimas į parką, bei palaukimas 2,5 val. Žodžiu negarantuojamas patekimas į vidų, o laiko irgi gali pritrūkti, todėl aš rekomenduočiau važiuoti vasara, savarankiškai ir visai dienai. Beje, rekomenduočiau ir paskubėti, nes lankytojams leidžiama labai daug, ir sėdėti tuose krėsluose, ir auksinius čiaupus sukinėti ir visokius aparatūrų mygtukus spaudyti, taip po poros metų galima nieko nebepamatyt.
Atsakyti

Prie pirčių komplekso regiono žemėlapio mozaika.

Dar turiu šiek tiek laiko iki sutemstant, ir nors golfo automobiliukai važinėja tik iki 16 val., nepasiduodu ir einu teritoriją toliau apžiūrinėti pėsčiomis. Iki "Putino vilos" apie 3,5 km. ir dar tiek pat atgal.

Praeinu golfo laukus.

Toliau sraigtasparnių nusileidimo aikštelė. Nors sakoma sraigtasparnių, bet man atrodo, kad čia jau mažas aerodromas.

Čia kažkoks pagalbinis namelis, nes man atrodo Putinui jis per prastas. Užrašų iš kurių būtų galima žinoti tiksliai, nėra.

Nuosavas retro automobilių parkas, kuriame dabar įrengtas muziejus, bet jis nedirbo.

Va čia man atrodo tikrasis "Putino namelis". Nors tik spėju, nes užrašų nėra. Putino, nes jame apsistodavo Putinas, kai atvykdavo į Ukainą.

Einu atgal. Likau labai patenkintas šia išvyka, nors kojas vos pavelku. Išėjęs iš teritorijos tranzuoju, nes tie 3 km. iki autobuso atrodo labai toli. Sustoja. Važiuoja iki pat Kijevo. Pasiseka. Diena buvo nerealiai sunki. Grįžtu apie 21 val. krintu į lovą ir nebeturiu jėgų net apsiversti.

Atsakyti
4 diena, 02.14

Keliuosi 7 val.
Važiuoju "mėlynaja" metro linija iki "Ipodrom" sustojimo, tai kitas miesto galas nei važiuojant į Mežugorjė. Ten persėdu į troleibusą tik dabar nepamenu koks jo numeris. Juo dar apie 15 min. Tada apie 1-2 km. pėsčiomis ir 09 val. aš jau prie Ukrainos "Rumšiškių"-Pyrohiv. Oficialiai jis atsidaro tik 10 val., bet mane įleidžia jau 09 val. Įėjimas vos 1 euras. Žmonių labai mažai. Teritorija labai didelė. Vasarą čia manau neprailgtų ir visa diena. Pradžia nieko gero nežada, fotoaparatas praneša, kad reikia pasikeisti baterijas. Aš jų neturiu. Nusipirkti irgi nėra kur. Grįžti į miestą nėra laiko. Tikiuosi padaryti bent keletą nuotraukų, bet visiškai sėkmingai nufotografuoju beveik viską ką norėjau. Manau pranešimas buvo susijęs labiau su šalčiu, nes tuo metu fotoaparatą laikiau ne po kailiniais.

Čia mokykla.

Butinai fotografuoju į kibirą sumerktas rykštes, nes noriu parodyti savo išdykėlei viduriniajai kaip buvo auklėjami vaikai senovėje smile.gif Tiesa, rykštėmis mokykloje buvo plakami tik berniukai.., mergaitės klūpodavo ant žirnių.

Papildyta:

Papildyta:

Papildyta:

Atsakyti
Grįžtu į miesto centrą. Pavalgau, nusiperku suvenyrų. "Raudonaja" metro linija važiuoju iki Shuliavska sustojimo. Ten išsiaiškinu, kad iki oro uosto 22 troleibusas, bet juo važiuoti dar apie 30 min. Skaičiuoju, kad jei veluotų, galiu nespėti į lėktuvą. Jaučiuosi neramiai, bet laimei oro uoste nėra didesnių eilių nei prie daiktų, nei prie pasų patikros. Tiesa, iš pusiausvyros išmuša pasieniečio klausimas: "kada atvykote į Kijevą?" Pasimetu ir kol suskaičiuoju spėju pagalvot, kad atrodau įtartinai ir tuoj teks užsibūti Kijeve ilgiau nei planavau biggrin.gif
Netgi spėju "Duty Free" nusipirkti litrą pipirinės degtinės už 5,40 euro, ji čia tikrai pigi.

Keista, Romoje, Paryžiuje, Londone, praleidau po 2 dienas ir man to visiškai pakako, o va Kijeve 3 parų man pasirodė mažoka smile.gif Jei būtų vasara ir dar leidžiant sau pasimėgauti "tauriaisiais" gėrimais, tai čia reikėtų ir savaitės. Jau nekalbant apie ežerus ir Dniepro pliažus. Yra galimybė išvykti į Černobilį, galima pratęsti atostogas iki Lvovo, Karpatų, ar net Odesos. Beje, traukinio bilietas nuo Kijevo iki Odesos, vos 7 eurai. Dar keisčiau tai, kad nors Kijevas visiškai neatitinka mano idealaus miesto kriterijų (kalnai, vanduo, ramybė, tvarka, šiluma), bet per tas dienas pamilau šį miestą ir galiu įtraukti jį į savo labai trumpą sąrašą miestų, kuriuose galėčiau gyventi smile.gif Turbūt labiausiai dėl žmonių, jie labai paprasti ir nuoširdūs, jei perki telefono kortelę kioske, bobutė papasakos viską apie savo giminę, jei pasiklausi gatvėje kelio, tave palydės per pusę miesto, nesijauti svetimas ir vienišas, ir nors jauti, kad vietinius labai kamuoja skurdas, bet jie turi tą slavišką bruožą-atiduoti paskutinius marškinius.
Ačiū už dėmesį 4u.gif
Atsakyti
Ačiū. 4u.gif

Labai patiko nuotraukos ir pasakojimas. Tik padariau išvadą, kad lankyčiau šį miestą žaliuoju laikotarpiu (arba spalvotu).
Kijevas buvo mintyse dar šįmet, bet iškeičiau į kitą Ukrainos miestą. Tai dabar tvirtai žinosiu, kad galiu drąsiai planuoti. smile.gif
Atsakyti
Puikus pasakojimas 4u.gif Tas Janukovičiaus "namelis" sudomino - reikės aplankyti smile.gif
Pavasarį būtinai reikia aplankyti botanikos sodą. Pats gražiausias Kijevas balandžio pabaigoje - gegužės pradžioje, kai viskas žydi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 19 vasario 2017 - 18:36
QUOTE(linole @ 2017 02 19, 17:53)
Ačiū.  4u.gif

Labai patiko nuotraukos ir pasakojimas. Tik padariau išvadą, kad lankyčiau šį miestą  žaliuoju laikotarpiu (arba spalvotu).
Kijevas buvo mintyse dar šįmet, bet iškeičiau į kitą Ukrainos miestą. Tai dabar tvirtai  žinosiu, kad galiu drąsiai planuoti.  smile.gif

Jus teisi, dabar yra pats blogiausias metas aplankyti Kijeva. Kitu metu laiku viskas zymiai graziau Pvz. sodas prie Janukoviciaus dvarelio, foto daryta geguzes men. smile.gif
Priedas  20160514_115350.jpg   147,43KB   0 Parsiųsta kartų
Taip pat rekomenduociau pries atvykstant i Kijeva pasidometi idomesnem maisto vietom. Cia, Kijeve, skiriama daug demesio idomiam interjerui, neiprastam pateikimui ir pan. Pvz. vienas idomus restoranas yra tiesiai po Maidano angelu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(linole @ 2017 02 19, 18:53)
Ačiū.  4u.gif

Labai patiko nuotraukos ir pasakojimas. Tik padariau išvadą, kad lankyčiau šį miestą  žaliuoju laikotarpiu (arba spalvotu).
Kijevas buvo mintyse dar šįmet, bet iškeičiau į kitą Ukrainos miestą. Tai dabar tvirtai  žinosiu, kad galiu drąsiai planuoti.  smile.gif

Tai cia vienareikšmiškai smile.gif, bet bėda ta, kad vasaros Ukrainai man gaila...,vasara noriu skirti kalnams smile.gif Kita vertus, gal reikės čia sugrįžt ir dar kartą, kada vasarą ;)
Papildyta:
QUOTE(rarity @ 2017 02 19, 19:19)
Puikus pasakojimas  4u.gif  Tas Janukovičiaus "namelis" sudomino - reikės aplankyti smile.gif
Pavasarį būtinai reikia aplankyti botanikos sodą. Pats gražiausias Kijevas balandžio pabaigoje - gegužės pradžioje, kai viskas žydi smile.gif

Tą "Janukovičiaus namelį" pamatyti būtina !!!!!! Tai ne tik Kijevo, man tai vienas didžiausių įspūdžių Europoje ;) Sutinku, kai žydi, ar kai žalia, įspūdis visiškai kitoks.

Papildyta:
QUOTE(Pilango @ 2017 02 19, 19:38)
Taip pat rekomenduociau pries atvykstant i Kijeva pasidometi idomesnem maisto vietom. Cia, Kijeve, skiriama daug demesio idomiam interjerui, neiprastam pateikimui ir pan. Pvz. vienas idomus restoranas yra tiesiai po Maidano angelu smile.gif

Sako po Maidano aikšte yra požeminis miestas, kuriame aktyviai veikė KGB. Aš paklausiaukodėl to neišnaudoja turizmui. Jie nežino. Aš sakau,kad gal geriau tada ir šiandien tegul galvoja k kalba Maidano aikštėje biggrin.gif
Atsakyti
Gražiai parodėt mano uošvio tėvynę. Kijevą lankiau pora kartų ir visada vasarą arba pavasarį. Botanikos sodas labai gražus, pritariu. Bet ir žiemą gražu... O štai Janukovičiaus "namelio" nemačiau. Tada jis ten gyveno biggrin.gif Gražių Jums kelionių ir draugiškų kalnų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dansak @ 2017 02 19, 20:34)
Gražiai parodėt mano uošvio tėvynę. Kijevą lankiau pora kartų ir visada vasarą arba pavasarį. Botanikos sodas labai gražus, pritariu. Bet ir žiemą gražu... O štai  Janukovičiaus "namelio" nemačiau. Tada jis ten gyveno biggrin.gif Gražių Jums kelionių ir draugiškų kalnų  4u.gif

Aciu 4u.gif

Papildyta:
Beje, dar prisiminiau viena vietinį juokelį: "Ukrainoje kyšiai neimami tik vienu atveju..., jei niekas neduoda" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(stopkaime @ 2017 02 19, 19:07)
Sako po Maidano aikšte yra požeminis miestas, kuriame aktyviai veikė KGB. Aš paklausiaukodėl to neišnaudoja turizmui. Jie nežino. Aš sakau,kad gal geriau tada ir šiandien tegul galvoja k kalba Maidano aikštėje biggrin.gif

Dabar po Maidano aikste didelis prekybos centras. Turistams uzteks restorano smile.gif
Jei gaila vasaros Kijevui, siemet grazus gruodis buvo Kijeve. Gaila nuotraukoje to grozio nelebai matosi. Priedas  20161224_161806.jpg   133,81KB   3 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Ačiū, labai įdomu 4u.gif
Atsakyti