QUOTE(Gžima @ 2009 08 25, 11:45)
gal kam bus naudinga:
http://gyvenimas.del...s.d?id=23510170
http://gyvenimas.del...s.d?id=23510170
QUOTE(fuksė @ 2009 08 25, 12:15)
Tikras lobis
ir dar:
http://gyvenimas.del...i.d?id=23662413
Papildyta:
Prasom...
http://gyvenimas.del...i.d?id=23662413
Papildyta:
QUOTE(Papugele @ 2009 08 25, 12:45)
Prasom...
QUOTE(lututė @ 2009 08 24, 15:50)
Ai,aš tai išplaunu su Fairy,nuskalauju ir nuvarvinu.
niu jau tik ne fairy
QUOTE(fuksė @ 2009 08 25, 10:44)
Super - man labai patiko.
Ideju marios...
dabar adzika darysiu. Diedas soke.
O visada reikia stiklainius po kaldra laikyt, as vakar neuzklojau.
O visada reikia stiklainius po kaldra laikyt, as vakar neuzklojau.
nu aš laikau-perkaista dar geriau,jei nedakaitę būna
Papildyta:
QUOTE(fuksė @ 2009 08 25, 11:55)
Bedarant dar toks klausimas atejo:
dedant produktus i stiklainius, ar reikia deti iki pat kakliuko, ar kiek vietos reikia palikt ir dar kaip su skysciu, ar pirma mase iki beveik virsaus tada dar skyscio iki kakliuko, kaip cia reik...daryt?
Padekite ,,zaliam lapui" 
dedant produktus i stiklainius, ar reikia deti iki pat kakliuko, ar kiek vietos reikia palikt ir dar kaip su skysciu, ar pirma mase iki beveik virsaus tada dar skyscio iki kakliuko, kaip cia reik...daryt?
dedu iki viršaus,tik kad užsukt išeitų.Jei neturi ko-nors jau skysčio pilk...žodžiu,kuo mažiau oro kad liktų ir sausos masės-taip užkirsi kelią pelėsio susidarymui.
Papildyta:
QUOTE(fishke @ 2009 08 25, 13:14)
eee...kiekvienas pagal sugedimo laipsnį
QUOTE(fuksė @ 2009 08 25, 12:00)
Na isivaizduokite gyvename 15 metu -niekada nieko nedariau, o cia stai tau...juolab nelabai as linkusi prie puodu.
maista ruosti ne man - cia taip patiko. 
niekad niekad? geras.. kaip taip ir iškentėjai
aš tai mamai visada sakydavau - jau aaaaaaaašš tai niekada maisto negaminsiu. Tarnaitę turėsiu.. o dabar ariu kaip arklys
QUOTE(Papugele @ 2009 08 25, 12:25)
Noriu paklaust kaip jus dezimfekuojat dangtelius, ir tuo suzsukamus su masinele ir ranka? Man jie galvos skausmas, esu ir virinus, bet stovi paskui slapi, reik sluostyt, atrodo vel negerai

man tie dangteliai tai irgi galvos skausmas, o ypač jie sukelia įtarimų, kai koks nors stiklainis "nušauna".. Aš stengiuosi juos pavirinti. Ir nieko, kad šlapi.. aš tai manau, kad juos ir šlapius galima užsukti, nereik valyt. Juk vanduo ten virintas, kaip kad ir marinatą sudaro vos ne 99 proc virinto vandens.
Šiaip tai labiau mėgstu tuos dangtelius, kuriuos reikia mašinėle užsukt. Kai užsuku, matau, kaip stipriai guma prisispaudė. O su tais daugkartiniais tai amžiais turių nesusipratimų.. Juos naudoju tik baisiai saldžioms uogienėms laikyti.
QUOTE(fishke @ 2009 08 25, 14:14)
fairy - nuriebalintojas. Ką ten nuriebalint nuo tuščių stiklainių. Man irgi atrodo, kad stiklainių plovimui tinkamiausia yra soda.
fukse, ačiū už delfi nuorodą. Labai gražių fotografijų ten yra, apetitą keliančių.
Dabar iš serijos apsimoka-neapsimoka. Šiand viriau tokį lečo-ne-lečo. vienžo, ką turėjau tą sudėjau. Tai man nekainavo 1 kg svogūnų, nes pati užauginau ir čia buvo atrinkti greitam naudojimui, nes nekondiciniai, 1 kg morkų iš mamos daržo, 1 kg raudonos paprikos (3lt), 2kg pomidorų (nors auginu pati, bet tuos palikau valgyt dabar, o pirkau turguje didžiulius pomidorus, kad lengviau būtų nulupti, 4,40 lito už 2 kg), 1 cukinija (litas), du indeliai ananasų konservuotų, 5,98 lito iš viso, prieskoniai, 2 v.š. krakmolo. iš viso šito gavosi 6 litrai su čiut čiut tokio pagardo prie mėsos, o man tai ir vieno atskirai valgomo.. mano išlaidos grynais sudaro apie 16 litų, na dar dujos.. tačiau puslitriuko tokio pagardo aš nenupirksiu parduotuvėje pigiau kaip 3 litai, o gal net ir kokie 4 litai..
ir baigiau jau kokioms trims dienoms tokius darbus.. dar dariau pomidorus drebučiuose, o greičiau tai svogūnus pomidorų drebučiuose, ir pjaustydama svogūnus su tokia pjaustykle-žvėrimi gerokai grybštelėjau nykštį...
QUOTE(naitas @ 2009 08 25, 13:55)
niekad niekad? geras.. kaip taip ir iškentėjai
aš tai mamai visada sakydavau - jau aaaaaaaašš tai niekada maisto negaminsiu. Tarnaitę turėsiu.. o dabar ariu kaip arklys
ir malonu.
man tie dangteliai tai irgi galvos skausmas, o ypač jie sukelia įtarimų, kai koks nors stiklainis "nušauna".. Aš stengiuosi juos pavirinti. Ir nieko, kad šlapi.. aš tai manau, kad juos ir šlapius galima užsukti, nereik valyt. Juk vanduo ten virintas, kaip kad ir marinatą sudaro vos ne 99 proc virinto vandens.
Šiaip tai labiau mėgstu tuos dangtelius, kuriuos reikia mašinėle užsukt. Kai užsuku, matau, kaip stipriai guma prisispaudė. O su tais daugkartiniais tai amžiais turių nesusipratimų.. Juos naudoju tik baisiai saldžioms uogienėms laikyti.
fairy - nuriebalintojas. Ką ten nuriebalint nuo tuščių stiklainių. Man irgi atrodo, kad stiklainių plovimui tinkamiausia yra soda.
ir baigiau jau kokioms trims dienoms tokius darbus.. dar dariau pomidorus drebučiuose, o greičiau tai svogūnus pomidorų drebučiuose, ir pjaustydama svogūnus su tokia pjaustykle-žvėrimi gerokai grybštelėjau nykštį...
teko netgi prigulti... taip kad visko pasitaiko..
aš tai mamai visada sakydavau - jau aaaaaaaašš tai niekada maisto negaminsiu. Tarnaitę turėsiu.. o dabar ariu kaip arklys
man tie dangteliai tai irgi galvos skausmas, o ypač jie sukelia įtarimų, kai koks nors stiklainis "nušauna".. Aš stengiuosi juos pavirinti. Ir nieko, kad šlapi.. aš tai manau, kad juos ir šlapius galima užsukti, nereik valyt. Juk vanduo ten virintas, kaip kad ir marinatą sudaro vos ne 99 proc virinto vandens.
Šiaip tai labiau mėgstu tuos dangtelius, kuriuos reikia mašinėle užsukt. Kai užsuku, matau, kaip stipriai guma prisispaudė. O su tais daugkartiniais tai amžiais turių nesusipratimų.. Juos naudoju tik baisiai saldžioms uogienėms laikyti.
fairy - nuriebalintojas. Ką ten nuriebalint nuo tuščių stiklainių. Man irgi atrodo, kad stiklainių plovimui tinkamiausia yra soda.
ir baigiau jau kokioms trims dienoms tokius darbus.. dar dariau pomidorus drebučiuose, o greičiau tai svogūnus pomidorų drebučiuose, ir pjaustydama svogūnus su tokia pjaustykle-žvėrimi gerokai grybštelėjau nykštį...
Del tu uzsukamu masinele dangteliu- tai kad beveik neber mazu stilainiu jiems, kurie nebutu uzsukami ranka- litriniu, puslitriniu. Tik trilitriniai.
O del pirsto, tai labai uzjauciu
Del sodos.. jei neturit tai galima stiklainius vietoj jos istrinti ir druska ir isplauti karstu vandeniu. Bet tik ne fairy
Na nekentejau - tiesiog nebuvo noro ir niekas neprase. Mano sese viska kasmet vakuoja, ziuredavau
ir sakydavau, mano sloikai tai stovi ir laukia manes Maksimos lentynoje. Turbut taip butu ir buve toliau, jei vyro tevukas neprikrautu tiek pomidoru.
O as nesakiau, kad nedarysiu maisto..... sakau nemegstu, nepatinka ir vsio. Ir gaminu tik todel, kad dukrele turime. O kai liekame dviese - nedarau nieko.
MB neburzgia - iprato.
Uztat dabar ziuri akys isputes, spejo suskaiciuot, kad neapsimoka. Mat gaila jam mano laiko ir jegu.
Konservavimas
sian per piet nubegau i parde - nupirkau cesnaku - vakare darysiu marinuotus.
MB kapoja nerealiai.
Aciu visoms uz patarimus bei pamokymus.
O as nesakiau, kad nedarysiu maisto..... sakau nemegstu, nepatinka ir vsio. Ir gaminu tik todel, kad dukrele turime. O kai liekame dviese - nedarau nieko.
Uztat dabar ziuri akys isputes, spejo suskaiciuot, kad neapsimoka. Mat gaila jam mano laiko ir jegu.
Konservavimas
Aciu visoms uz patarimus bei pamokymus.
QUOTE(Papugele @ 2009 08 25, 14:05)
Del sodos.. jei neturit tai galima stiklainius vietoj jos istrinti ir druska ir isplauti karstu vandeniu. Bet tik ne fairy 
dargi sako, jog stiklainius gerai plauti su dilgėlėm
QUOTE(Papugele @ 2009 08 25, 15:05)
Del tu uzsukamu masinele dangteliu- tai kad beveik neber mazu stilainiu jiems, kurie nebutu uzsukami ranka- litriniu, puslitriniu. Tik trilitriniai.
dabar sezonas, tai tikrai mačiau IKI, nežinau kaip maximoje, pirkti tokių su tais mašinėlėm užsukamais dangteliais, stiklainių.
Aš pirkau Kaune, Urmo bazėje, puslitrinius po 45 centus.
QUOTE(fuksė @ 2009 08 25, 15:09)
Konservavimas
sian per piet nubegau i parde - nupirkau cesnaku - vakare darysiu marinuotus.
MB kapoja nerealiai.
Aciu visoms uz patarimus bei pamokymus.
Aciu visoms uz patarimus bei pamokymus.
man tai skanu kokia skiltelė iš stiklainio nuo marinuotų agurkų. Įdomu, kaip jie vieni marinuoti skanūs būtų..
tai Tu turguje savaitgalį pasidairyk česnakų. Bus pigiau.
QUOTE(fishke @ 2009 08 25, 15:11)
ir dar priedo žvyruku
QUOTE(fishke @ 2009 08 25, 14:11)
aik jau
Vakar dariau slyvų padažą-gal kas bandėt ?Skystokas gavos...gal krakmolo reik ? Rec iš SM-slyvukai,cukrus,druska,paprika,česnakas-nu nežinau,šaukštais nekabinsi,bet prie paukštienos turėtų tikt.





