Įkraunama...
Įkraunama...

Rūkymas

QUOTE(pompaduska @ 2007 02 09, 12:50)
dėl mano sveikatos valdžiai nėra reikalo rūpintis, galiu pasirūpint savimi pati. Turiu turėt pasirinkimo laisvę

jei jau kišasi siekdama reguliuoti- tai tam, kad SUDERINTI priešingus interesus ir pasiekti kompromisą.

Taigi, kad taip... kaip amerikonai, cituodami savo konstitucija, sako: tavo laisve baigiasi ten, kur prasideda mano laisve. Galima ir atvirsciai sakyt, nieks nesikeis...
Jau kiekvienas pats pasirupins savo sveikata, tegu tik sudaro salygas ta daryti. Zmones ne kvaili, patys zino, ko nori. O vaikai tevus turi, kurie juos pareguliuoja. Dabar gaunasi, kad vieno plaucius saugo uzdrausdami rukyti, o kito plaucius sargdina, isvydami rukyti i baisiausia salti lauke .
Juk rukanciuju nuo to nesumazejo, kad uzdraude. Gal net atvirsciai - susinervina, kad negalima ir dviguba porcija sutraukia.

Gal kas matet vakar laida? Austrijoj vienintele vieta kur nerukoma - Operos teatras.
Nemanau, kad austrai durnesni uz mus...
Atsakyti
o as be galo dziaugiuos,kad uzdraude rukyt kavinese thumbup.gif ir ne tik del to,kad pati nerukau.labai nervindavo,kai kur sededavom(mano vyras ir visi jo draugai ruko)ir man reikedavo kentet ju dumus,nes nei vienas nesusimastydavo,kad man ner kuo kvepuot doh.gif o prie kito stalelio viena juk nesedesiu g.gif manu dabar lygios ir rukaliu ir nerukanciuju teises mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Beigbeder @ 2007 02 09, 15:16)
.
Juk rukanciuju nuo to nesumazejo, kad uzdraude. Gal net atvirsciai - susinervina, kad negalima ir dviguba porcija sutraukia.

Žmonių skaičius gal ir nesumažėjo, bet surūkytų cigarečių skaičius - tikrai. Reikia atsistoti, apsirengti, eiti į lauką ir t.t. Mano draugė per vakarą bare surukydavo daugiau nei puse pakelio. Savaitgalį su ja tūsinausi, tai ji į lauką eiti tingėjo, tai per vakarą surūkė tik 2 cigaretes. Pati tuo džiaugėsi, nes kaip ir dauguma rūkalių ji vis svajoja apie metimą rūkyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaiste(dar ne mama) @ 2007 02 09, 16:58)
manu dabar lygios ir rukaliu ir nerukanciuju teises mirksiukas.gif

Kur jau lygiau..... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Beigbeder @ 2007 02 09, 19:50)
Kur jau lygiau..... doh.gif

o kodel ne? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaiste(dar ne mama) @ 2007 02 09, 20:06)
o kodel ne? mirksiukas.gif

Kur tu matai ta lygybe? Kurioj vietoj? Ar as nesuprantu ka tu cia sakai? Paaiskink...

Cia bet koki atveji tada galima ivardyti lygybe: vienas nori nusigerti, o kitas - ne.Bet turi but lygybe - gers abu.
Nu ir lygybe........ doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Beigbeder: 09 vasario 2007 - 19:36
QUOTE(Skaiste(dar ne mama) @ 2007 02 09, 16:58)
..... manu dabar lygios ir rukaliu ir nerukanciuju teises mirksiukas.gif

Ir kurioje gi vietoje tą lygybę įžiūri????? blink.gif blink.gif blink.gif
Nerūkantieji visada turėjo galimybę rinktis - nerūkymo zonos, kavinės kuriose ir anksčiau buvo nerūkoma. Rūkantiems jokio pasirinkimo nepalikta.
Visiems, kurie sako, kad rūkančiųjų teisės nepažeidžiamos
Pasakykit nors vieną kavinukę kur galima parūkyt ir aš pasiruošęs atsiimti savo žodžius.
Nedaryčiau iš to problemos, jei būtų nors kelios tokios kavinukės Vilniuje. Nors spėju, kad patekti į jas būtų žiauriai sunku...
Tuo draudimu rūpinasi mano sveikata????
Man to nereikia. Savo sveikata galiu rūpintis ir pats. Ir tikrai neblogiau už valdžios žmones ko man reikia ir ko ne.
Jei jau taip susirūpino sveikata, tai matyt sekantis žingsnis būtų - uždrausti alkoholį, po to kavinės neturėtų gaminti keptų, rūkytų, sūdytų, riebių, aštrių ir pan. patiekalų, nes tai irgi kenkia. Dar toliau, manau, kad atskiru potvarkiu reikėtų reguliuot ir sekso reikalus. Tiek per dažnai, tiek ir per retai gali pakenkt sveikatai. Vadinasi reiktų griežtai nustatyti dienas, valandas, pozas ir kuo griežčiausiai tai kontroliuoti. Įvedus dar ir nemažas baudas ir biudžetą papildyti būtų galima....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TetisG: 10 vasario 2007 - 02:04
QUOTE(TetisG @ 2007 02 10, 04:03)
Ir kurioje gi vietoje tą lygybę įžiūri?????  blink.gif  blink.gif  blink.gif
Nerūkantieji visada turėjo galimybę rinktis - nerūkymo zonos, kavinės kuriose ir anksčiau buvo nerūkoma. Rūkantiems jokio pasirinkimo nepalikta.
Visiems, kurie sako, kad rūkančiųjų teisės nepažeidžiamos
Pasakykit nors vieną kavinukę kur galima parūkyt ir aš pasiruošęs atsiimti savo žodžius.
Nedaryčiau iš to problemos, jei būtų nors kelios tokios kavinukės Vilniuje. Nors spėju, kad patekti į jas būtų žiauriai sunku...
Tuo draudimu rūpinasi mano sveikata????
Man to nereikia. Savo sveikata galiu rūpintis ir pats. Ir tikrai neblogiau už valdžios žmones ko man reikia ir ko ne.
Jei jau taip susirūpino sveikata, tai matyt sekantis žingsnis būtų - uždrausti alkoholį, po to kavinės neturėtų gaminti keptų, rūkytų, sūdytų, riebių, aštrių ir pan. patiekalų, nes tai irgi kenkia. Dar toliau, manau, kad atskiru potvarkiu reikėtų reguliuot ir sekso reikalus. Tiek per dažnai, tiek ir per retai gali pakenkt sveikatai. Vadinasi reiktų griežtai nustatyti dienas, valandas, pozas ir kuo griežčiausiai tai kontroliuoti. Įvedus dar ir nemažas baudas ir biudžetą papildyti būtų galima....

Šis įstatytymas daugiau rūpinasi nerūkančių sveikata. Kad turintys kenksmingą įprotį netrukdytų kitiems žmonėms. Manau nė vienas rūkantis nepaglavoja ir apie aptarnavimo srityse dirbančius žmones, jie turėjo kiauras dienas ir dažnai naktis dirbti smarvėje. Valgydami keptą, rūkytą maistą ir gerdami alkoholį žmonės kenkia tik sau - čia jau jų pačių pasirinkimas. O rūkydami aprūko ir aplinkinius.
Atsakyti
jus manes nesupratot mirksiukas.gif nors... g.gif sutinku,kad rukantiems tai nieko gero,bet as kalbejau konkreciai apie save smile.gif kuomet kompanija misri,zinoma sedi prie vieno staliuko ir ruko doh.gif nors as nerukau ir tuo metu nera kuom kvepuoti doh.gifo dabar visi rukaliai iseina i lauka,o ir problemos is to nedaro mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gita.N. @ 2007 02 09, 08:23)
Kaip galima rūkyti ir valgyti? Nesuderinami dalykai.

QUOTE(Gita.N. @ 2007 02 09, 11:32)
Čia ne žmonių interesai, o blogas įprotis, kuris kenkia ne tik žmogaus sveikatai, bet tame tarpe ir aplinkinių.

QUOTE(Gita.N. @ 2007 02 10, 08:50)
Šis įstatytymas daugiau rūpinasi nerūkančių sveikata. Kad turintys kenksmingą įprotį netrukdytų kitiems žmonėms. Manau nė vienas rūkantis nepaglavoja ir apie aptarnavimo srityse dirbančius žmones,  jie turėjo kiauras dienas ir dažnai naktis dirbti smarvėje. Valgydami keptą, rūkytą maistą ir gerdami alkoholį žmonės kenkia tik sau - čia jau jų pačių pasirinkimas. O rūkydami aprūko ir aplinkinius.

1. Rūkyt ir valgyt vienu metu neįmanoma, bet pavalgius - drąsiai mirksiukas.gif
2. Ką reiškia "blogas įprotis"? Man jis nėra "blogas", lygiai toks pats, kaip valgyti riebius cepelinus, picas, mėsą su bulvėm, čipsus ir t.t.
3. Jei kavinėje yra įrengta gera vėdinimo sistema, net nepajusi, kad ten rūkoma, jei neprikši nosies prie rūkančiojo mirksiukas.gif
4. Prieš įsigaliojant įstatymams (ir ne tik šiam - dėl nerūkymo) turėtų būti pasirūpinta ir kitais dalykais, kaip pvz. įrengti rūkomuosius ar kažką pn. (ko dabar nerasta jokiam įstatyme).
Atsakyti
QUOTE(zaxe @ 2007 02 10, 23:43)
1. Rūkyt ir valgyt vienu metu neįmanoma, bet pavalgius - drąsiai  mirksiukas.gif
2. Ką reiškia "blogas įprotis"? Man jis nėra "blogas", lygiai toks pats, kaip valgyti riebius cepelinus, picas, mėsą su bulvėm, čipsus ir t.t.
3. Jei kavinėje yra įrengta gera vėdinimo sistema, net nepajusi, kad ten rūkoma, jei neprikši nosies prie rūkančiojo  mirksiukas.gif
4. Prieš įsigaliojant įstatymams (ir ne tik šiam - dėl nerūkymo) turėtų būti pasirūpinta ir kitais dalykais, kaip pvz. įrengti rūkomuosius ar kažką pn. (ko dabar nerasta jokiam įstatyme).

del vienintelio 3 punktelio nepritariu schmoll.gif nes nerukantieji uzuodzia,jei kas parukes ateina,o jei dar salia ruko doh.gif negalima taip mirksiukas.gif
o va 4 punktas-realiausias sios problemos sprendimas thumbup.gif ir rukantieji ir nerukantieji bus patenkinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaiste(dar ne mama) @ 2007 02 11, 00:10)
del vienintelio 3 punktelio nepritariu schmoll.gif nes nerukantieji uzuodzia,jei kas parukes ateina,:

O kai dabar ateina is lauko parukiusi tavo kompanija - tai jau nebeuzuodi? Ar uzuodi, bet staiga jau nebekenkia? g.gif
Man labai kenkia, kai aplink sedi alkoholi geriantys. Ka as zinau, kuriam i kuria puse smegeneles susisuks...
Siulyciau viesiose vietose uzdraust alkoholi alc.gif . Ir kvapas is burnos bjaurus, ir pavojus aplinkiniams , jei perdozuos protest.gif

O baisiausia yra kai mesa valgo. Juk kazka nuzude ir dabar ta "kazka" (lavoneli realiai) sedi ir valgo.
Siulau grieztai uzdrausti zudynes... blink.gif

Atsakyti