geismas švis cikliškas.
aš pvz išvis atsibudau labai vėlai, 20++.
o jau 30++ buvo dar geriau.
iki tol, sekso metu galėjau visą pasaulį gelbėti, darbus suskaičiuoti, net sykį beveik užmigusi esu. čia rimtai.
vargšas mano šliūbinis vyras.
viskas gi banguoja.
pagal mano geneteiką - libido prie žemesnių. vibriko į gyvenamą salą neimčiau. dėl to esu visai patenkinta, nes kuomet būdavau viena, nelipdavau sienomis, prešingai ne kai kurios, kurioms vien dėl "to" reikia vyro. rimtai galvodavau, tai ką daryt: dušas belieka , juk į barą nesi LPL ieškoti.
bet būdavo momentų,

kuomet jokia veikla netransformuosi to sexo poreikio.
tad grįžtant:
geismo etapų nesureikšminu.
libido matyt irgi kintamas, je atsiranda rtmas tai ok, je nėra vyro, kūnas greitai prisitaiko, ir man ramu, nelipu sienomis ir nerašau į draugas.lt
vyrams irgi patariama nešvaistyti sėklos dar Šekspyro laikais, ir kad sėklos (lygu energija, lygu gyvybė) išliejimo kiekis ribotas.
tai visai priešingas požiūris šiuolaikinam, kur sexologai neva dėl prostatos prevencijos pataria dulkintis vyrams į kairę ar į dešinę.
sekso vyras išlieja energija, moteris daugiau pasikrauna.
iš to tantrino sekso idėja: vyrui ejakuliuot kas maždaug aštuntą sykį, tuo tarpu moteriai labai paranku patirti daugybę organzmų.
bet vėlgi čia požūriai/tezės/teorijos, įdomu susipažinti, bet dėl nė vieno neduočiau rankos nukirsit.
realiai, sekas yra energijos mainai.
bet dėl to nedavimo iki vestuvų lygu žemo libido lygu žemo menko seksualumo, tai nesusiję dalykai. išvis, ką 17 metė glai nusimanyti apie orgazmus? vėlgi teigiama, kad tik po pirmojo gimdymo (vaginaliniu būdu), moteris geba pajusti pilnavertį orgazmą? sakysit, varoma ant negimdžiusių? gal.
ždž, teorijų begalės.
Del bangavimo sutinku, bet manau kaip zmogus atsinesa gimdamas savo buda (cholerikas flegma ir pan), taip atsinesa tendencija to seksualumo. Esam visokiu daleliu, medziagu hormonu dariniai, skirtingi, vieniems pabanguoja, kitiems niekada nieko nesinori, tretiems visada visko.
Man anksti prabudo, norejos beveik visad, tik po gimdymo hormonai gal.
O del to vyru sveikatos, manau, sveika reguliarumas (vamzdziai gi nenaudojami "uzrudija"
), kaip ir nepaneigsi netiesiogines sekso naudos sveikatai abiem lytim. Bet butu klaida manyti, kad virsijus ta rekomenduojama vidurki bus "dar sveikiai dar geriau".