QUOTE(Kristi_na @ 2019 03 03, 20:15)
Lutuke, man siaip idomu-tu rimtai nesusieji musu salies mentaliteto ir judejimo link teisingu/saziningu instituciju kurimo su tuo, kad mes priklauseme 50 metu tarybu sajungai? Tu rimtai tiki, kad jei tarybu sajunga butu likusi, tai butume ir toliau gyvene smagiai bei laimingai??
(ok, as jau net nebekalbu apie tavo minti, kad visi gerai gyveno tsrs, atsibodo).
Tu pati isvaziavai i sali, kuri niekada nebuvo okupuota ir daaaaug metu kantriai kure savo gerove. Todel ji dabar yra sekmingesne salis negu LT ir negu Rusija.
tai sakot iki tarybu sajungos, nei aferu, nei melo musu pasaulyje nebuvo? rimtai?

vaje ir apie ka ten Kristus snekejo pries 2000 m ?
is vis prie ko cia tarybu sajungos tema dabar?

as nezinau, kas butu jei butu, bet tai kaip gyevenom man buvo gerai, buvo neigiamu dalyku ir teigiamu, kaip ir dabar yra neigiamu ir teigiamu, tiek kad iki 1990 gimstamumas kilo, nuo tada mazeja, pziurekit statistikas, graziai kreive matosi.
???
Kristi_na , jus istorija nors kiek Europos zinote??? Airija buvo okupuota 500 m, ju kalba beveik isnaikitna, kultura beiveik isnaikinta, airiai - pirmieji vergai buvo vezami i Jav ir buvo net pigesni , nei afrikeiciai paskui, ka jus snekat, kokia gerove? da viena, nusigavot jus kur ta fraze? Lansbergis pasake ?

jie buvo vargo peles, viena is skurdziausiu saliu europoje, mama sake, jie po karo taip prastai neyveno kaip cia zmones gyveno dauguma. Visas geris prasidejo visai nesenai, kai pradejo i ja investuoti Jav ir Es kartu konkuruodami, kai pradejo vaziuoti migrantai, kelti ivairias ukio sakas.

jau nepradeki man apie airiu geri sneketi, nes pirvarysiu tiek paklodziu, kad vis tiek neskaitysit, tai gal pirma pasisisvieskit? tada galesim lygevertiskai padiskutuoti
paziurkeit kinus Magdeline sisters ir Angela's ashes

cia pagal biografijas zmoniu pastatyta .