Taip, manau, jo zinios abejotinos kilmes, jei jis mano kitaip galejo atsakyti gal as klystu, del to ir klausiau, o ne teigiau, nesu tikra 100 proc, bet jei tai tie patys vokieciu ir lenku metrasciai, kurie smeize lietuvius, tai kokia ju verte?nu logiskai pagalvok, jei dabar pvz remtumemes, ka Rusija raso apie Lietuva po 1000m ir skelbtumem tai kaip tiesa, ar tai tikrai butu tiesa?
skirtingai nuo kuno ,kuri galiu pazinti, 1000m istorijos kol kas neatsimenu, neisvysciau tokiu gebejimu, kalbu apie istorija kuria atsimenu, pvz tarybinius laikus, o musu proteviu gevenima tik pasirinkau saltinuis, kurie man atrodo patikimi, tai man cia didelis skritumas, tarp savo patirciu , patyrimu ir klausymo kitu minciu, kas gali buti netikslu.
Niekad nesakiau,kad kad kazkas profanas is kur istraukei? kalba buvo apie saves pazinima, sakiau, kad save pazystu ne prasciau nei gydytojai, nes kol kas nenustebino jie manes gyevnime, as einu pas gydytoja zinau savo diagnoze

Sakiau, kad vakaru medicina aplamai ribota, jie negydo, o tik slopina simptomsu, sakiau, kad chirurgija pati reikalingiausia saka, kuri kazka sugeba realiai daryti, padeti, Bet tai nereiskia,kad paveiniai gydytojai kazkokai profanai, daug gydytoju irgi atissuka i holistinius gydymus, i energiju tekejimo kune supratima, studijas. nes studijuojant lavonus ne kazin ka suvokti galima, reikia pazvelgti placiau , zmogus ne lavonas juk.
prie kokio ruso? kam naudoti taki buka nuvalkiota posaki? daugumai nebuvo? apklausei? mano daugumai pazystamu, giminiu, kaimynu buvo geriau gyveneti socializme, ne kapitalizme, Kodel visi nori socializmo benefitu LIetuvoje, bet keikia socializma, o tu gal jau atsisakei pensiju, atostogu, iseiginiu ?
Buent, kad nemoki pazvelgti placiau ir pastudijuoti be nusisatymo priesisko, kapitalizmo ir socializmo trukumus ir privalumu, kodel dabar tiek vakaru saliu visgi igyvendina socializmo idejas? tai gal tu neigi daugumos patirti ar tik tavo nuomone manai automatiskai yra daugumos?
neturiu tokios minties, kad esu visuotine teisuole, is vis ka tai galetu reiksti?bet nesneku temomis, del kuriu nesu tikra, o tu vsi tiek diskutuoji, nors nezinai ar tiesa sakai? o uz sutiktus medikus nezinojau gal daugiau, nesilyginom, kazk agal as zinau daugiau, kazka gal jie, nei vienas nezino visko, bet nezinojau ir maziau, kas buvo surista su manim, o kartais ir daugiau zinojau, nes gydytojai irgi zmones, jie rigi klysta, jie neturi daug laiko issigilinti, jei irgi daro klaidas, nu mano tokia patirtis, tai kodel tu negali priimti kitu patirciu?
Papildyta:
va cia esme, jie nemoki patikrinti gaunamos info, gali buti lengvai apgautas...
Perskaiciau 2 pastraipas.
Tu gali pazinti SAVO kuna taip kaip gali zinoti savo istorija.
Dar gali kazkiek zinoti savo artimuju kunus ir istorijas.
Bet negali zinoti svetimu zmoniu istorijos ir pazinti ju kunu. Gali zinoti bendrai, tiek, kiek tau sako mokslas ar kiti saltiniai. Bet butu visiska kvailyste teigti, kad ka darai su savo kunu, viskas tinka visiems kitiems. Ar kad kokia istorija tu turi, tai tas pats nutiko ir kitiems.
Mano seneliai pagal tavo supratima irgi neblogai gyveno. Turejo darbus, gavo buta, bet... Is darbu vogdavo kas ka netingejo, prie prekiu amzinos eiles ir tusti prekystaliai (net as juos pamenu). Mama ypac prisimena, kad nieko nebuvo ir visko truko. Nors ir darbus turejo, ir soda, masina tais laikais.
Ir dar is seneliu pasakojimu atmenu, sake kai kada rusai uz vokiecius ziauresni budavo. Ka prisimines papasakodavo.
nu tai vistiek atspėjau apie ribotumą
kažkuo tiki dauguma, taigi tu iškrenti iš konteksto, pamąstyk
be tnieko, pamažu eini geru keliu, atsisuki į natūralumą, mažesnį vartojimą ir t.t. Vieną dieną gal ir geriosios dvasios į tave atsisuks ir būsi supažindinta su tais, kurie tau padės
Tau tai tik baltos sienos pades, jeigu su elfais bendrauji.