Bet fakto, kad tevai tau negalejo sumoketi uz studijas, tai nepanwigia. Butu galeje sumoketi (nes galva turi) - butum Amerikoje mokinusis. O dabar teko pagal Erasmus mainus kelia i gyvenima mustis.
Bet kaip ir sakiau - as tik uz tokius mainus, kai is neturtingu šeimą gabus vaikai gauna galimybe uzsienyje pastudijuoti.
1. Mano tevai studiju Amerikoje nebutu galeje apmoketi, bet as niekad apie tai ir nesvaigau. As isvis pagal visa logika, turejeu ne studijuoti, o testi veikla, kuria pradejau maza budama.
2. Man "neteko" per Erasmus i gyvenima mustis. Apskritai mano srityje LT gyvena labai gerai, super algos, pasauliniai produktai, todel isvaziavau ne is pasirinkimo neturejimo, vargystes, o del noro ismokti. Todel as, kaip dalis emigrantu ir neverkiu, kad mane isvare.
Mane vis dar stebina tas nuolatinis isivaizdavimas, kad uzsienyje butinai geriau ir ten jau budamas, kazka butinai nuveiksi, prasimusi o LT - ne. LT tikrai maza salis, kai kur pinigu nera, kai kur tiesiog per mazai koses, kad kazka padaryti, bet yra tokiu isskirtiniu sriciu, kur lietuviai labai gerai varo. Gali i uzsieni vaziuoti, bet gali likti LT ir gyvensi tikrai ne prasciau. Apskritai, tai uzsienyje konkurencija zymiai didesne. As jau sakiau sita. Cia tau ne Vilniuje konkuruot su buvusiais grupiokais.