QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 02 03, 07:21)
Va šioje vietoje aš su tavimi sutinku.Pašalpų dalijimas, maisto paketai ištvirkino žmones.Tam pačiame kaime taipogi.Nesuprantu,kaip galima gyvenat kaime, turint kelis arus žemės nieko neauginti.Žinoma, su vienu kastuvu hektaro neapdirbsi, bet kelis arus bulvių užsiauginti tikrai galima.
</p><p>Būtų mano valia, nei vienas sveikas, darbingas žmogus iš valstybės negautų nei cento.Neįgalų,ligonių, mamų su vaikais tai neliestų.
</p><p>O kaip seniau gyveno žmonės man močiutė pasakojo.Dirbti ir tada reikėjo, tinginiams visada buvo blogai.
</p>
</p><p>Būtų mano valia, nei vienas sveikas, darbingas žmogus iš valstybės negautų nei cento.Neįgalų,ligonių, mamų su vaikais tai neliestų.
</p><p>O kaip seniau gyveno žmonės man močiutė pasakojo.Dirbti ir tada reikėjo, tinginiams visada buvo blogai.
</p>
visai pirtariu del pasalpu, jau senia sakau jos turi buti laikinos, praradai darba gerai kelis menesius, metus lai gauna, paskui viskas, geriau lai persikvalifikuoti padeda.
Degraduoja ir nyksta kaimai, nors kazka visi daug maz auginosi, bet tai neuztenka zmonem visgi, ne vien darzovem gyveas busi, reikai gi ir rubu ir i mokyklas vaikus isleisti ir t.t.. Bet kiti maisto dabvinius gaudavo ir normaliai gyvendami, suserdavo tuos maistus gyvuliam, nes pas tevus pvz suauge vaikai gyevna bedarbiai ir ju vardu gauna viska
O tie kur ir dirbo ir sunkiai, pvz karves augino po 5-7 gi juodai dirba zmones ruyta vakara prie karviu bet kokiu oru, o kokios ju pajamos, nezinau keik dabar bet tada gaudavo ape 30 cnt uz 1 lt pieno, klausiu vienos ko melzimo aparato nenusiperka, nes jau dalis turejo, sako per brangu 1500lt, sako kada tiek sutaupyti, piremelzia ten nuo vienos karves 20l per diena 6lt, nuo 5 -30 litu per diena, per menesi 900lt, jei viskas gerai,, jei nereikia karviu gydyti , jei visos duoda pieno, ir tai visos seimso pajamos per menesi, nu ir kaip is tiek isgyenti? aisku turi ir darzu zmones, dar parduoda versiukus papildomi pinigai, bet tai vis tike asaros, jaunimas ir bega is kaimo, o ir vyresni issiparduoda gyvulius, nes nu nepasimoka tiek vargti, ypac,kai pradejo dalinti pinigus uz gyvuliu atsisakyma. geriau ant pasalpu sedeti
Valstybe galetu paremti smulkius ukinikus, kad augintu kazka, o ne moketi pinigus, uz tai, kad neaugina
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 03, 08:13)
Tai tavo tevas su vyru, budami lietuviai, sugebejo kulturingai gerti, o kiti mat nesugeba? 
Nezinau, is kur tu tokias baisybes trauki, girtuokliavima darbuose ir mokyklose, nuolatini slitinejima, as tokiu dalyku nesu macius nei maza budama, nei dabar. Tikrai liudna, matyt tu tokioj aplinkoj uzaugai, kur vien alkoholis aplink, ir tevas namie siulydavo, ir visi aplink isgerinejo, net vyra su polinkiu i alkoholizma issirinkai. Ka tu oasakoji, as tik per tv pagalba kazkada esu macius, o tau sakai tokioj aplinkoj teko gyvent?
Todel dabar turi toki kategoriska poziuri,nenuostabu.
Nezinau, is kur tu tokias baisybes trauki, girtuokliavima darbuose ir mokyklose, nuolatini slitinejima, as tokiu dalyku nesu macius nei maza budama, nei dabar. Tikrai liudna, matyt tu tokioj aplinkoj uzaugai, kur vien alkoholis aplink, ir tevas namie siulydavo, ir visi aplink isgerinejo, net vyra su polinkiu i alkoholizma issirinkai. Ka tu oasakoji, as tik per tv pagalba kazkada esu macius, o tau sakai tokioj aplinkoj teko gyvent?
Todel dabar turi toki kategoriska poziuri,nenuostabu.
Prie ko cia kaip uzaugau
ir vel mano teva kisi, nieko man tevas namuose nesiulydavo, atsok tu nuo mirusio zmogaus, nelaiminga siela
Dauguma vyru Lietuvoje su polinkiu i alkoholizma,paskaityk nors kada statistikas, ar sakai jos meluoja? ir moteru nemazai , jus cia dauguma irgi vartojancios
Tau neikaip nedasyla, kad netinka man jau joks gerimas nei kulturingas, nei nekulturingas.
Man dabar neatrodo kulturingas grazus gerimas geriau,atvirksciai, jau geriau vaizdai kaip is TV paglabos, tada vaikus jie maziau patraukia, nei kulturigi, turtingi, dedules su kostiumais, gurksnojantys viski. Jei nezinai vienas "saikingai" geriantis patraukia 3 jaunuolius i alkoholizma, tarp ju gali buti ir jo vaiku. Suprask pagaliau,kad mano poziurisi i alkoholi is vis pasikeites, as viska kitaip matau. Spartoje berods, vaikus vesdavo prie degradu alkoholiku,kad jie matytu, kas ju laukia, jei gers, vakaru kluturoje tai vis dar siejama su prabanga, sventemis, linksmybemis ir net romantika, nuodai, absurdas gi.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 03, 08:13)
Zinai, kodel dalina? Todel, kad tingi dirbti. Viska turi taip pat, kaip seniau - dirbama zeme, gali auginti kulturas, gyvuliukus ir t. T. Anksciau gi taip gyveno, isgyveno ir gerai buvo, o dabar praso maisto daviniu, nes abi kairies rankos.
Tikrai proteviai grabe vartosi nup tokios tinginystes
kaip tu nusisneki, net kaime doram nebuvusi, nemaciusi, kaip ten zmones sunkiai dirba, kiek vsiskas dabar kainuoja. Tu manai gal su dalgiais turi viena svvyras nuojauti 3 ha vienai karvei sieno? zinai ikinius uz sieno rulona, uz zemes isarima? zinai keik gauna paskui uz mesa uz piena?
Seniau buvo kolukiai, kur zmones gaudavo alga, dar buvo ir mokyklaos, kulturos namai, kur irgi zmones dirbo, ir dar savo laike augino, dabar algu nera yra vargani uzmokesciai uz ju juoda darba. kazin noretum tu taip dribti uz tokius ikainius? be iseiginiu, be atsotogu? patys nebevaloja, smadytis nebeapsimoka. I r valsybe pasliuo ismokas uz tai,akd atsikratys galviju, tai ir naudojasi. Arba jau kas buvo apsikresni po kloukiu griuvimo ir susieme patalpas , padargus ir t.t. dar susieme parama ES tai tie siek tiek atkute, bet irgi gana sunkiai dirba. O paprastesni, su keliom karvytem vargsta. Vaikai bega, nepadeda, nenori jie to vargo.
Zmones paparsciausiia fed up, nusivyle, nematantys tikslo, nematantys vilties pagerejimui, pavarge nuo skurdo, jaunesni kas gali pabega....o kas silpnesnis iklimsta i liuna alkoholio ir nieko nebereikia bambalio alaus ir uzkandos ir egizstuoja taip...yra dar 50+- kurie is senkiau dar turi kazka technika, gyvuliu, dar laikosi, kazkur sian bei ten uzsidirbdami ar vienas seimoje ukininkauja, kitas vazinjasi i darba mieste, nu kur jiem daugiau dingti, vis tiek namai yra bent darzas prasimaitina.
Papildyta:
QUOTE(Žu žu @ 2020 02 03, 08:16)
pritariu. is mano klasioku didzioji dalis emigrantu tie, kurie vos su mokslais tempe, po mokyklos niekur neistojo.
As gyvenu kaip niekad gerai. tiesa sakant, visko uztenka, namas yra, masinas turim, i keliones isvaziuojam, pavalge, apsirenge, pramogoms uztenka ir dar pasitaupyt gaunasi
aisku, vienas kitas milijonas nepamaisytu
kokioj skylej tu cia Lietuvoj gyvenai??? ner pas mane nuolat apsinesusiu, kaimynai aplink neslitineja, darbe negeriam, mokykloj negeriam.
As gyvenu kaip niekad gerai. tiesa sakant, visko uztenka, namas yra, masinas turim, i keliones isvaziuojam, pavalge, apsirenge, pramogoms uztenka ir dar pasitaupyt gaunasi
kokioj skylej tu cia Lietuvoj gyvenai??? ner pas mane nuolat apsinesusiu, kaimynai aplink neslitineja, darbe negeriam, mokykloj negeriam.
Tu gal patylek medike, kuri net PSO dokumentu neskaito
Jo statistikas sugalvoja Veryga tas aferistas ar ne? nepirmauja Lietuva pasaulyje, nei su alkoholizmu nei su savizudybem?