Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 02 03, 07:21)
Va šioje vietoje aš su tavimi sutinku.Pašalpų dalijimas, maisto paketai ištvirkino žmones.Tam pačiame kaime taipogi.Nesuprantu,kaip galima gyvenat kaime, turint kelis arus žemės nieko neauginti.Žinoma, su vienu kastuvu hektaro neapdirbsi, bet kelis arus bulvių užsiauginti tikrai galima.
</p><p>Būtų mano valia, nei vienas sveikas, darbingas žmogus iš valstybės negautų nei cento.Neįgalų,ligonių, mamų su vaikais tai neliestų.
</p><p>O kaip seniau gyveno žmonės man močiutė pasakojo.Dirbti ir tada reikėjo, tinginiams  visada buvo blogai.
</p>

visai pirtariu del pasalpu, jau senia sakau jos turi buti laikinos, praradai darba gerai kelis menesius, metus lai gauna, paskui viskas, geriau lai persikvalifikuoti padeda.
Degraduoja ir nyksta kaimai, nors kazka visi daug maz auginosi, bet tai neuztenka zmonem visgi, ne vien darzovem gyveas busi, reikai gi ir rubu ir i mokyklas vaikus isleisti ir t.t.. Bet kiti maisto dabvinius gaudavo ir normaliai gyvendami, suserdavo tuos maistus gyvuliam, nes pas tevus pvz suauge vaikai gyevna bedarbiai ir ju vardu gauna viska doh.gif, nu vienu zodziu man tai kazkoks balaganas atrode viskas.
O tie kur ir dirbo ir sunkiai, pvz karves augino po 5-7 gi juodai dirba zmones ruyta vakara prie karviu bet kokiu oru, o kokios ju pajamos, nezinau keik dabar bet tada gaudavo ape 30 cnt uz 1 lt pieno, klausiu vienos ko melzimo aparato nenusiperka, nes jau dalis turejo, sako per brangu 1500lt, sako kada tiek sutaupyti, piremelzia ten nuo vienos karves 20l per diena 6lt, nuo 5 -30 litu per diena, per menesi 900lt, jei viskas gerai,, jei nereikia karviu gydyti , jei visos duoda pieno, ir tai visos seimso pajamos per menesi, nu ir kaip is tiek isgyenti? aisku turi ir darzu zmones, dar parduoda versiukus papildomi pinigai, bet tai vis tike asaros, jaunimas ir bega is kaimo, o ir vyresni issiparduoda gyvulius, nes nu nepasimoka tiek vargti, ypac,kai pradejo dalinti pinigus uz gyvuliu atsisakyma. geriau ant pasalpu sedeti doh.gif taip ir prasigeria, nes su gyvuliais negali gerti iki komos, nes ryte reiks keltis 6 ziuretis, sertis, melsti....Dirba dar kas prisieme tu ES paramu, nes ten salygos,kad jei nutrauki veikla baudos kazkaip ir keikiasi zmones... Gaila is tokro kad tie smulkus ukiai nyksta, nes ju produkcija dar budavo kokybiska gana.
Valstybe galetu paremti smulkius ukinikus, kad augintu kazka, o ne moketi pinigus, uz tai, kad neaugina doh.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 03, 08:13)
Tai tavo tevas su vyru, budami lietuviai, sugebejo kulturingai gerti, o kiti mat nesugeba?  mirksiukas.gif
Nezinau, is kur tu tokias baisybes trauki, girtuokliavima darbuose ir mokyklose, nuolatini slitinejima, as tokiu dalyku nesu macius nei maza budama, nei dabar. Tikrai liudna, matyt tu tokioj aplinkoj uzaugai, kur vien alkoholis aplink, ir tevas namie siulydavo, ir visi aplink isgerinejo, net vyra su polinkiu i alkoholizma issirinkai. Ka tu oasakoji, as tik per tv pagalba kazkada esu macius, o tau sakai tokioj aplinkoj teko gyvent?
Todel dabar turi toki kategoriska poziuri,nenuostabu.

Prie ko cia kaip uzaugau doh.gif , kaip tik nebudavo tokiu pjankiu, kai augau, buvo kaimynai vieni pijokai, bet tai visi zinojo,kad jie pijokai, visi kiti negerdavo kasdien, per sventes tik budavo alkoholis, giimtadieniai, Naujji metai, vestuves su bamblaiais neslitinedavo is pat ryto, bedarbiu nebuvo, dirbo visi , nebuvo kada slitineti doh.gif Sneku, ka pamaciau kaime gyvendama, o ne vaikysteje, ko ta mano vaikyste kisi, tada buvo gana geras laikas i rmzonem paprastiem buvo daug lengviau mirksiukas.gif
ir vel mano teva kisi, nieko man tevas namuose nesiulydavo, atsok tu nuo mirusio zmogaus, nelaiminga siela mirksiukas.gif
Dauguma vyru Lietuvoje su polinkiu i alkoholizma,paskaityk nors kada statistikas, ar sakai jos meluoja? ir moteru nemazai , jus cia dauguma irgi vartojancios mirksiukas.gif
Tau neikaip nedasyla, kad netinka man jau joks gerimas nei kulturingas, nei nekulturingas. mirksiukas.gif
Man dabar neatrodo kulturingas grazus gerimas geriau,atvirksciai, jau geriau vaizdai kaip is TV paglabos, tada vaikus jie maziau patraukia, nei kulturigi, turtingi, dedules su kostiumais, gurksnojantys viski. Jei nezinai vienas "saikingai" geriantis patraukia 3 jaunuolius i alkoholizma, tarp ju gali buti ir jo vaiku. Suprask pagaliau,kad mano poziurisi i alkoholi is vis pasikeites, as viska kitaip matau. Spartoje berods, vaikus vesdavo prie degradu alkoholiku,kad jie matytu, kas ju laukia, jei gers, vakaru kluturoje tai vis dar siejama su prabanga, sventemis, linksmybemis ir net romantika, nuodai, absurdas gi.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 03, 08:13)

Zinai, kodel dalina? Todel, kad tingi dirbti. Viska turi taip pat, kaip seniau - dirbama zeme, gali auginti kulturas, gyvuliukus ir t. T. Anksciau gi taip gyveno, isgyveno ir gerai buvo, o dabar praso maisto daviniu, nes abi kairies rankos.
Tikrai proteviai grabe vartosi nup tokios tinginystes  mirksiukas.gif

kaip tu nusisneki, net kaime doram nebuvusi, nemaciusi, kaip ten zmones sunkiai dirba, kiek vsiskas dabar kainuoja. Tu manai gal su dalgiais turi viena svvyras nuojauti 3 ha vienai karvei sieno? zinai ikinius uz sieno rulona, uz zemes isarima? zinai keik gauna paskui uz mesa uz piena?
Seniau buvo kolukiai, kur zmones gaudavo alga, dar buvo ir mokyklaos, kulturos namai, kur irgi zmones dirbo, ir dar savo laike augino, dabar algu nera yra vargani uzmokesciai uz ju juoda darba. kazin noretum tu taip dribti uz tokius ikainius? be iseiginiu, be atsotogu? patys nebevaloja, smadytis nebeapsimoka. I r valsybe pasliuo ismokas uz tai,akd atsikratys galviju, tai ir naudojasi. Arba jau kas buvo apsikresni po kloukiu griuvimo ir susieme patalpas , padargus ir t.t. dar susieme parama ES tai tie siek tiek atkute, bet irgi gana sunkiai dirba. O paprastesni, su keliom karvytem vargsta. Vaikai bega, nepadeda, nenori jie to vargo.
Zmones paparsciausiia fed up, nusivyle, nematantys tikslo, nematantys vilties pagerejimui, pavarge nuo skurdo, jaunesni kas gali pabega....o kas silpnesnis iklimsta i liuna alkoholio ir nieko nebereikia bambalio alaus ir uzkandos ir egizstuoja taip...yra dar 50+- kurie is senkiau dar turi kazka technika, gyvuliu, dar laikosi, kazkur sian bei ten uzsidirbdami ar vienas seimoje ukininkauja, kitas vazinjasi i darba mieste, nu kur jiem daugiau dingti, vis tiek namai yra bent darzas prasimaitina.
Papildyta:
QUOTE(Žu žu @ 2020 02 03, 08:16)
pritariu. is mano klasioku didzioji dalis emigrantu tie, kurie vos su mokslais tempe, po mokyklos niekur neistojo.

As gyvenu kaip niekad gerai. tiesa sakant, visko uztenka, namas yra, masinas turim, i keliones isvaziuojam, pavalge, apsirenge, pramogoms uztenka ir dar pasitaupyt gaunasi smile.gif aisku, vienas kitas milijonas nepamaisytu  bigsmile.gif  biggrin.gif
kokioj skylej tu cia Lietuvoj gyvenai??? ner pas mane nuolat apsinesusiu, kaimynai aplink neslitineja, darbe negeriam, mokykloj negeriam.

Tu gal patylek medike, kuri net PSO dokumentu neskaito biggrin.gif
Jo statistikas sugalvoja Veryga tas aferistas ar ne? nepirmauja Lietuva pasaulyje, nei su alkoholizmu nei su savizudybem? doh.gif
Atsakyti

Nuo taurės gero vyno dar niekas neprasigėrė.Mano tėvas pylė kaip už tėvynę, o nei aš,nei brolis dar neprasigėrėme.

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 02 03, 12:33)
<p>Nuo taurės gero vyno dar niekas neprasigėrė.Mano tėvas pylė kaip už tėvynę, o nei aš,nei brolis dar neprasigėrėme.</p>

bet pas dalį tokių pilvai auga, išpurtę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 02 03, 10:00)
Na kas kaltas, kad jus tarp tokiu gyvenate, mokotes, dirbate?
Gerai, kad esate pilietiski ir pranesete.
Pas mus tokie dalykai nevyko, matyt mums pasiseke tiesiog. Negi manai, kad visur tokie dalykai vyksta?
As ir seimoj, giminej alkoholiku neturiu.

ar tikrai? biggrin.gif labai jau iskirtine gimine, gal ir emigrantu nei vieno nepazysti? kaizn tu is namu nors kartais iseini? bigsmile.gif
Jo visa Lietuva turi suvaziuoti i Vilniu ar ne ir dar visi turi tapti direktoriais, nes gi Lietuvai nei kaimu, nei paparstu darbuotoju nereikia? ar taip nematai,kad ten jau perpyldyta aiku, kad vietos nebera mokyklose, darzeliuose. O visa kita LIetuva, ka zmonem daryti?

As siaip is vis nezinau tinginiu, kurie emigravo, visi cia darbstus, sukasi kas kaip ismano, nesakau,kad ju is vis nera zinoma per 1 mljn pasitaikys visokiu, ir girdejau jvieanas narkomanas lietuvis Dubline gatveje mire, taip buna visko. Bet isvaziuoja dauguma tikrai tu, kurie nori kazka veikti, kuriuos netenkina kazkas salyje, kaip jus gerai pasaket per mazai galimybiu tokiam gyvenimo budui, kokio jie nori ir ta siekia susikurti, kur imanoma. O visi tinginai ramiai sedi Lietuvoje ant pasalpu ir maukia.

Panasiu istoriu tukstanciai.
Išvarytieji? Palygino gyvenimą Anglijoje ir Švedijoje: būti paprastu žmogumi Lietuvoje yra neįmanoma

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...a.d?id=76331467

Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 02 03, 12:33)
<p>Nuo taurės gero vyno dar niekas neprasigėrė.Mano tėvas pylė kaip už tėvynę, o nei aš,nei brolis dar neprasigėrėme.</p>

Matai cia labai labai klaidingas poziuris, o kaip manai tampama alkoholikais ar ne nuo vieno gerimo ar ne nuo to prasideda, ar kas nors svajoja vaikysteje, va uzaugsiu busiu alkoholikas? Del tevu pzvdziu, kaip tik minejau,kad saikingai geriantys tevai greicau patraukia vaikus i alkoholizma, nei alkoholiku, nes sie tu baisumu nebuna mate. O ar zinai pradejes gerti, kaip tave jis paveks. Kazkas isklimsta, kazkas ne. Tai juk narkotine medziaga, neikas nera pasaugotas. Pas kazka tik sveikata geresne su tais nuodais tavrkytis ir tiek, O jei gyvenime koko straumos, krizes ypac vyrai ir krent akaip azuolai palauszti ant tu buteliu. Nes dar ir palinka visa toia, kad nu jei sunku isgerk gi...O tai pripazinas depresantas, taip ir klimst avis gilyn zmones.
Alkoholis perkeicia zmones, jie gali tapti baisus, agrsyvus ir patys svaes natpazinti paskui. Ir net nebutina tapti alkoholiku, kad tas vynas tau kenktu. Ta viena taure - gerai, jei viena per metus, o jei viena per diena, zinok vezio rizika auga, kitu ligu rizika auga, gerai jei turi gelezine sveikata, tai gal ir nieko, o kitiem labai greitai paveikia ir i kapus nuvaro. Ziurek keik jaunu vyru ir moetru mirsta gana kas pasakys, kuri ta taure bus lemptinga?

Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 03, 11:09)
<p>Isgerusiu mokytoju esu maciusi keleta kartu. Pries daug metu. Tik cia ne kasdienis atvejis, ne norma, o pavienis zmogus, turintis dideliu problemu. KIek zinau, susitvarke.
</p><p></p><p>O "gerimo" kultura, ne tik LT egzistuoja. KItur - irgi. As jau buvau atpratusi nuo tos mados, kad jei negeri, tave ikalbineja arba keistai ziuri. Nuejom i bara neseniai, uzsisakiau sulciu. Barmeno ir aplinkiniu klientu israiska buvo tokia, lyg buciau paprasiusi man slapimo ipilti. Metu ivykis, tiesiog. As paprastai ramiai reaguoju i zmones viesoje vietoje, bet jau man norejosi tada garsiai paklausti ar cia nusikaltimas koks, sulciu paprasyti. smile.gif
</p>

mokykla paminejau, ne del gerianciu mokytoju, o butent tevu per svente salia vaiku, aisku gal tie vaikai nieko ir nesuprato, mokytoja negere, siaip labai net sauni buvo sunaus pirmoji mokytoja, labai ja dziauguiosi, Bet tai kaip auginti vaikus salia tokiu seimu? O vaiku zinot kiek buvo 3 pirmokai ir 7 treciokai ir paskui 2 pirmokai isejo, kiek supratau sunaus neisbrauke is sarasu,kad gautu uz ji pinigus, nes kazkada eme ir atejo emailas su jo pasiekimais blink.gif taigi aferos ir mokyklsoe...
saip buvau nustebusi del gerimo mokykloje,nes kiek zinau tai uzdrausta,net 12 tokai negeria isleistuves ne mokyklose, bet va kaimas, istaymai negalioja biggrin.gif taip pat is drauges tuo pat metu girdejau,kad jie i darzeli irgi nesasi sapmes per Kaledas, teveliai svencia blink.gif ir niekas tame nieko blogo nemato. unsure.gif

O as kai augau mes mokykloje gerdavom, per ziburelius. vaikinai apsirupindavo gerimais. ir aukeltoja tokia turejom jauna tai ir su ja svesdavom, veliau tai jau vaziuodavom is mokyklos lauk kazkur svesti..... unsure.gif nezinau visu klasioku gyvenimo bet 2 alkoholikai is normaliu seimu.
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2020 02 03, 12:00)
Mano kuno kulturos mokytojas megdavo isgert. Apsivede- baigesi gerimai.
Ir vyro kuno kulturos pagerdavo. Bet sake paskui irgi susitvarke.
Bet tai kokiais laikais tai buvo...

Papildyta:

Jau tu pamirsai ka pezejai. Pries kelias dienas pleseisi bluske kokiuose geruose Lietuvos restoranuose tu dirbai biggrin.gif .( kai buvo diskusija apie vyna).

Musu rusu mokytoja gerdavo, turejo spinteleje buteli degtines. unsure.gif

Lietuvos? lotuliukas.gif as nedirbau Lietuvoje restorane nei vienam. simta sykiu esu jums sakiusi, kad Airijoje dirbau restoranuose, kaip jus tai keistai supranat? unsure.gif Lietuvoje tik pajuryje kavinese studentavimo laikais esu dirbusi mirksiukas.gif Tai kaip jus vsia kita suprantat? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 03 vasario 2020 - 13:02

bet pas dalį tokių pilvai auga, išpurtę smile.gif

Prie taurės vyno nereikia ryti kaip kiaulei,ir nebus jokio pilvo.Nemaišyk su alaus pilvais.

Alaus negeriu,jei ką.

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 03, 13:06)

O as kai augau mes mokykloje gerdavom, per ziburelius. vaikinai apsirupindavo gerimais. ir aukeltoja tokia turejom jauna  tai ir su ja svesdavom, veliau tai jau vaziuodavom is mokyklos lauk kazkur svesti.....  unsure.gif 

Baisu...tikras siaubas kokioj aplinkoj tu augai - namuose gimines vaikui pildavo, mokykloj gerdavai... Tevam visiskai buvo pofik kai prisitasius grizdavai namo?
Bl bl...va kaip ankstyvas alkoholizmas paveikia smegenis. Ka visi cia matom.

Pas mus mokykloj tai per jokius ziburelius negerdavo. Net tie dvejetusnykai tipo " vierchai". Ir aukletojai( vienas vyras) net trys jauni buvo - budavo pasisedejimai, pokalbiai prie torto su sultim( taip gimtadienius svesdavom klasej) po pamoku.

Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 03, 13:06)

Lietuvos? lotuliukas.gif as nedirbau Lietuvoje restorane nei vienam. simta sykiu esu jums sakiusi, kad Airijoje dirbau restoranuose, kaip jus tai keistai supranat?  unsure.gif Lietuvoje tik pajuryje kavinese studentavimo laikais esu dirbusi mirksiukas.gif Tai kaip jus vsia kita suprantat? blink.gif

Kaip pezi taip ir suprantam - pries 5 su puse metus kurei tema, kur skundeisi vyru, rasei kad vaikai mazyciai, po to jau tipo isvaziavai i Airija, pabegai nuo geriancio vyro( jis tik veliau tipo atvaziavo, alkoholi metes) ir dirbai. Tai kas tavo tuos mazycius vaikus tavo toj Airijoj ziurejo, kol tu indus kazkokiam pube plovei?
Vnz tu pezi pezi, jau pamirsti ka pezi, paskui akis puti, neva ne taaaaaiiiippppp buuuuvoooo.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 02 03, 13:15)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Monteverte" data-cid="72599975" data-time="1580726166"><div><p>bet pas dalį tokių pilvai auga, išpurtę vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Prie taurės vyno nereikia ryti kaip kiaulei,ir nebus jokio pilvo.Nemaišyk su alaus pilvais.</p><p>Alaus negeriu,jei ką.</p><p></p>

aš pažįstu pilvotų būtent nuo vyno ir ne šiaip nuo kokio ten Šilelis, o jie užsienyje gyvena. Geria prie vakarienės, kad stresą nuimt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 02 03, 13:35)
aš pažįstu pilvotų būtent nuo vyno ir ne šiaip nuo kokio ten Šilelis, o jie užsienyje gyvena. Geria prie vakarienės, kad stresą nuimt unsure.gif

Aha, visur tu tik pazisti biggrin.gif .
Nuvaziuok i Italija ar Prancuzija, ten vynas pigesnis uz mineralini vandeni ir geria ten per pietus. Jau apie vakariene nekalbu. Ir kazkaip neispam0e tie pranzuzai ar italai.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 02 03, 13:24)
Baisu...tikras siaubas kokioj aplinkoj tu augai - namuose gimines vaikui pildavo, mokykloj gerdavai... Tevam visiskai buvo pofik kai prisitasius grizdavai namo?
Bl bl...va kaip ankstyvas alkoholizmas paveikia smegenis. Ka visi cia matom.
Pas mus mokykloj tai per jokius ziburelius negerdavo. Net tie dvejetusnykai tipo " vierchai". Ir aukletojai( vienas vyras) net trys jauni buvo - budavo pasisedejimai, pokalbiai prie torto su sultim( taip gimtadienius svesdavom klasej) po pamoku.

Papildyta:

Kaip pezi taip ir suprantam - pries 5 su puse metus kurei tema, kur skundeisi vyru, rasei kad vaikai mazyciai, po to jau tipo isvaziavai i Airija, pabegai nuo geriancio vyro( jis tik veliau tipo atvaziavo, alkoholi metes) ir dirbai. Tai kas tavo tuos mazycius vaikus tavo toj Airijoj ziurejo, kol tu indus kazkokiam pube plovei?
Vnz tu pezi pezi, jau pamirsti ka pezi, paskui akis puti, neva ne taaaaaiiiippppp buuuuvoooo.

nu tikrai siaubas, kaip gerai, kad tu kazkokioj iskirtinei mokykloje mokeisi , gal ne Lietuvoje? bigsmile.gif pas jus dvejetukininkai vierchai buvo? lotuliukas.gif

Taigi as dirbau pries vaikam gimstant to nesufailavai? lotuliukas.gif . O dabar, kai vel atvykom vaikus ziurejo kartais mama, kartais drauge mano kol as dirbau, paskui i mokykla pradejo eiti, o as mokytis irgi pradejau, tai musu laikas sutapdavo. Tiesa, indu nesu plovusi Airijoje. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2020 02 03, 13:39)
Aha, visur tu tik pazisti biggrin.gif .
Nuvaziuok i Italija ar Prancuzija, ten vynas pigesnis uz mineralini vandeni ir geria ten per pietus. Jau apie vakariene nekalbu. Ir kazkaip neispam0e tie pranzuzai ar italai.

taip ir labai daug ligu ten pas juos del to gerimo mirksiukas.gif

Ne nu suprantu likeriai, pvz Baileys ant leduku, Martini gerdavau, tai galima sakyti skanu, nu bet vynas, tai brudas, karciai rugstus smirdanti skystis, nu gurksni gali kaip vaistus nuryti, dar jei baltas sladytas dar puse bedos su maistu beveik nejauti skonio, o ten isgerti taure ar buteli tai nezinau pasiryzimo reikia, jau geriau tada visko taure biggrin.gif
Papildyta:
atmerkit jus akis viena diena del to alkoholio, tai nuodas ir maziau zinoma maziau nuodysites tik tiek. bet jus nezinot savo dozes, kada jau paveiks kepenis, inkstus, smegenis, kraujotaka, kada koks vezys islys
Apie ta vis skanduojama prancuzu gerima:
In France, alcohol kills tens of thousands of people each year, with French men particularly affected, a new report shows.
In France, alcohol kills tens of thousands of death each year. According to a new report, in 2017, 41,000 people died from alcohol-related causes - that's 7% of the total number of people over 15 who die in France every year.
Alcohol-related deaths are the second cause of 'avoidable deaths' in France, behind tobacco. French men in particular appear to suffer from high mortality rates due to alcohol.
A report released Tuesday by France's national public health body showed an huge disparity between men and women.
More than one in ten men (11 percent) in France die every year from alcohol-related causes which is more than twice as much as women (4 percent).
In 2017, 30,000 men died from alcohol-related causes against 11,000 women.
https://www.thelocal...-for-the-french
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 03 vasario 2020 - 14:07
Man tai tu lutuke atrodai smirdanti - glusa boba, uzgozia visa eteri...
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 02 03, 14:07)
Man tai tu lutuke atrodai smirdanti - glusa boba, uzgozia visa eteri...

gal vaistu isgerk nuo haliucinaciju ir praeis? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 03, 15:04)

Ne nu suprantu likeriai, pvz Baileys ant leduku, Martini gerdavau, tai galima sakyti skanu, nu bet vynas, tai brudas, karciai rugstus smirdanti skystis, nu gurksni gali kaip vaistus nuryti, dar jei baltas sladytas dar puse bedos su maistu beveik nejauti skonio, o ten isgerti taure ar buteli tai nezinau pasiryzimo reikia, jau geriau tada visko taure  biggrin.gif

Skanu likeri tai jau supranta ji biggrin.gif
Zinok nuo skonio nepriklauso, nuodas yra nuodas, o tie likeriai dar ir chemijos pilni. Vynas geras kokybiskas simta kartu geriau mirksiukas.gif
Beje tau cia niekas neliepia gerti, tai ir tu nepamokslauk, neapsiimk motinos tereses vaidmens.
Atsakyti