Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(kin @ 2018 09 07, 20:05)
as taivalgau ta savo suri. pasakiskas  bigsmile.gif
gaila, kad reikia trenktis per visa Vilniu, kad jo nusipirkt, bet jauciu, kad dar trenksiuos  ax.gif

Nereikia niekur trenktis. Paskambinti ir užsakyti tereikia. Bet šiandiena nesinori ko tais ko.
Sėdžiu, žiūriu į obelį ir galvoju kiek sulčių bus. O jei dar su morkom pamaišyti ... gėris.
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2018 09 07, 19:52)
Aš Lietuvoje. Kaip rašiau, nuo rugsėjo 1 d. dešreles vaikams galima duoti tik kartą per savaitę, jogurtų galima duoti jei tik juose cukraus mažiau nei 10 g/100 g, sriubos- tik 100 g - čia valgyklose. Produktai, kuriuos tėvams bus draudžiama įdėti vaikams bus paskelbti po kelių dienų

PS. Pamiršau pridurti, kad visgi sviestą leido naudoti, nes, pasak SM atstovų, tauta dar nepribrendusi sviestą keisti margarinu

Yra, paskelbti. Nereikia dramatizuoti. Jau mano jaunėlio išrankumas maistui didelis, bet kol kas negirdėjau nusiskundimų. Pasakė, kad plovas be ketčiupo. Na bet tikras plovas ir yra ne ketčiupo. Sakė grikių blyneliai su jogurtu, super. Negirdėjau dar, kad butų neskanu. Per daug išpūstas burbulas.
Taip, draudimai nepatinka. Nes kyla natūralus noras priešintis. Šitam pritariu. Nes dabar tik viską draudžia ir riboja. Kas kelia erzelį.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 09 07, 20:59)
as is vis nesuprantu kaip duoda vaikams ir sriuba ir is kart antra, taigi darzelinuku koks tas skrandukas, jie tiek neprikisa, galetu duoti sriuba ir uz kokios valandos kita patiekala..

nu nera draudziama, niekas ten su policija nevaikscios ir neatimines, bet rekomenduojama nevalgyti ir nedeti vaikam i mokykla, ir tai labai protingi patarimai.

desreliu as esu gal pora kartu vaikams pirkusi, kol jie buvo ikimokyklinio amziaus, kas ten per maistas?
Papildyta:

darbe alkanos tai ir snekam beleka , dabar ka tik pavalgiau namie  biggrin.gif

Aš apie visuose savo post'uose rašiau apie mokyklą, įskaitant ir apie sriubos, kaip beverčio produkto, porcijos sumažinimą iki 100 g (o mokyklas juk lanko ir 19-mečiai bernai)

Dėl produktų, kuriuos draudžiama įdėti tėvams, parašysiu trečią kartą, tai dar nepaskelbta.

Jeigu kai kurie produktai bus draudžiami atsinešti į mokyklą, mokyklos juk bus priverstos kažkaip kontroliuoti, ką tėvai savo vaikams įdeda, ar ne? Kai kurios mokyklos jau pareiškė, kad kuprinių nekratys, bet pagyvensim pamatysim.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2018 09 07, 20:16)
Nereikia niekur trenktis. Paskambinti ir užsakyti tereikia. Bet šiandiena nesinori ko tais ko.
Sėdžiu, žiūriu į obelį ir galvoju kiek sulčių bus. O jei dar su morkom pamaišyti ... gėris.

bigsmile.gif teisingai, eisiu ieskot telefono numerio. tik idomu, ar ves man ta maziuka gabaliuko surio ax.gif reiks gal darbe kolegas pakooperuoti, jei ka.
taip, siais metais obuoliu daug, geris tos sultys ir su morkom, ir be rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2018 09 07, 20:22)
Dėl produktų, kuriuos draudžiama įdėti tėvams, parašysiu trečią kartą, tai dar nepaskelbta.

Jeigu kai kurie produktai bus draudžiami atsinešti į mokyklą, mokyklos juk bus priverstos kažkaip kontroliuoti, ką tėvai savo vaikams įdeda, ar ne? Kai kurios mokyklos jau pareiškė, kad kuprinių nekratys, bet pagyvensim pamatysim.

Kartoju dar karta - paskelbta. Plius tikrai (Vilniaus mokyklose) buvo pasakyta dar ir rugsėjo 3 d. Arba vaikams, arba tevams. Kai kur net sąrašai išdalinti.

Mokykloje atsinešti nedraudžiama, rekomenduojama nesinešti. Baus ne tėvus, sankcijos numatytos mokyklai. Patikrinimas galimas tik su tėvu sutikimu ir leidimu. Nedramatizuokit.
Papildyta:
QUOTE(kin @ 2018 09 07, 20:26)
bigsmile.gif  teisingai, eisiu ieskot telefono numerio. tik idomu, ar ves man ta maziuka gabaliuko surio  ax.gif  reiks gal darbe kolegas pakooperuoti, jei ka.
taip, siais metais obuoliu daug, geris tos sultys ir su morkom, ir be  rolleyes.gif

Teks, nes Bernardinų turguj 100 gr virš 3€, o aš 2 kg už 5 pasiimu. Šviežio. Saldaus pieno saldus plikytas sūris.

Užpraėjusiais turėjom virs 160 ltr. Naikinom iki kovo mėnesio. Jau kažkuriuo momentu bloga buvo nuo jų, tai dalinom.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2018 09 07, 21:16)
Yra, paskelbti. Nereikia dramatizuoti. Jau mano jaunėlio išrankumas maistui didelis, bet kol kas negirdėjau nusiskundimų. Pasakė, kad plovas be ketčiupo. Na bet tikras plovas ir yra ne ketčiupo.  Sakė grikių blyneliai su jogurtu, super. Negirdėjau dar, kad butų neskanu. Per daug išpūstas burbulas.
Taip, draudimai nepatinka. Nes kyla natūralus noras priešintis. Šitam pritariu. Nes dabar tik viską draudžia ir riboja. Kas kelia erzelį.

Mano anūkų mokykloje bus paskelbti, geriausiu atveju, kitą savaitę, pažiūrėsim.

O plovas su ketčupu išties yra blogis, tai kodėl Jūsų vaikis nusprendė, kad jo reikia?

Grikių blyneliai su (naturaliu) jogurtu yra super, niekas nesiginčija, aš dar kepdama ant jau iškeptų blynų užberiu šviežių krapų/petražolių/sogūnų laiškų/ir pan. mišinio ir uždengiu dangčiu, kad pašustų, bet, panašu, tokie kepiniai vaikams irgi bus ribojami?

Na, bet paaiškinkite man, kuo blogai yra sriubos, sviestas vietoje margarino?

PS. Išties, perklausiau marčios, mokytojos kalbėjo apie produktų sąrašą, bet sakė, jog bus oficialiai paskelbta mokyklos puslapyje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ašaka: 07 rugsėjo 2018 - 19:44
QUOTE(Ašaka @ 2018 09 07, 20:39)
Mano anūkų mokykloje bus paskelbti, geriausiu atveju, kitą savaitę, pažiūrėsim.

O plovas su ketčupu išties yra blogis, tai kodėl Jūsų vaikis nusprendė, kad jo reikia?

Grikių blyneliai su (naturaliu) jogurtu yra super, niekas nesiginčija, aš dar kepdama ant jau iškeptų blynų užberiu šviežių krapų/petražolių/sogūnų laiškų/ir pan. mišinio ir uždengiu dangčiu, kad pašustų, bet, panašu, tokie kepiniai vaikams irgi bus ribojami?

Šiaip tai pas jus tada informacija vėluoja. Kaip sakiau - draudimai iš esmės yra reiškinys, kuris sukelia natūralų poreikį priešintis. Aš lyginu su procesų keitimu darbe: optimizuoji, diegi atnaujinimus (kad lengviau būtų ir mažiau laiko sąnaudų) ir senbuviai stojasi piestu, nes jie taip įpratę dirbti. Nebūtų viskas “nuleista” įsakymo pavidalu - niekas net neburzgėtų.

Nes Mamukas nuo seno plovą tik taip daro. Aš jau kaip anegdotą pasakoju. Nusipirkom HORECA menkės ir tuno. Ir šią savaitę Mamukas pas mus buvo. Tai parėjusi namo vos neapsiverkiau: menkės file nuo dūšios išvoliota kiaušinio plakime ir miltuose, iškepta gausiam kiekyje alyvuogių aliejaus. O iš tuno padaryti kotletukai. Verkiau tyliai.

Duokit marčiai paskaityti: http://sam.lrv.lt/lt...pieciu-dezutese
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nakviša: 07 rugsėjo 2018 - 19:49
QUOTE(lutuke123 @ 2018 09 07, 19:59)
10 g cukraus, tai jau saukstelis,

kad net du šaukšteliai smile.gif
Papildyta:

O erzelį turėtų šiuo atveju ne draudimai kelti, o šitiek ligonių aplinkui smile.gif
Papildyta:

tuo, kad tai iš karvės. O margarinas irgi blogis, tikrai nerekomenduoju.
Naudokite drąsiai pvz. šlakelį alyvuogių aliejaus, į sveikatą 4u.gif
Atsakyti

sitam labai pirtariu, Lietuvoje duaguma istatymu priimami per greit, per mazia infomacijos, aiskinimo, svietimo, reiktu daugiau gal kazkokiu paskaitu, laidu per Tv apie ta mityba, bet siaip istatymas tikrai geras, o virejos aisku pripratusios pire vieno sunku perisorentuoti, bet tikiusoi pokyciia tik i gera, mane tai dizugina ir kitu duag tevu dziaugaisi, kas patys sveiciasi ir sveikai namie valgo.
Papildyta:

kad lyg snekejo jog sviesta palieka, o ne margarina?
Bet geriau naudotu alieju, nu bet geriau aisku sviestas, ne margarinas jau.
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2018 09 07, 20:22)
Aš apie visuose savo post'uose rašiau apie mokyklą, įskaitant ir apie sriubos, kaip beverčio produkto, porcijos sumažinimą iki 100 g (o mokyklas juk lanko ir 19-mečiai bernai)

nu tai tie jau suauge zmones, nesuprantu , kaip galima 19 dar mokykla lankyti, nu bet jau ir paaugliam norisi daugiau maisto, tai galima gi kelias porcijas pasiimti smile.gif
mokyklos galetu buti lankstesnes, porcijas reguliuoti vyresniem ir jaunesniem vaikam, maziukam tikrai nereikia visos lekstes sriubos ir dar antro patiekalo.

tiketis reikia tevu samoningumo ir kad nenes i mokykla visu tu brudu, jei seniau nesdavo biggrin.gif

bet tai fainos tos visos rekomendacijos ir pasikeitimai , kad pas mus taip maitintu vaikus mokyklose bigsmile.gif
https://www.delfi.lt...s.d?id=78850397
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 07 rugsėjo 2018 - 21:17
QUOTE(Monteverte @ 2018 09 07, 17:40)
kažkada gi ir žuvis daržove buvo, tai čia dar niekis smile.gif

Siaip as uzimtas zmogus, ateinu kartais prasiblaskyt. As ne tu " vadove" ir ne tavo drauge su trim aukstaisiais "programuotoja"dienu dienas leidziancios sm. Bendrai buvo tada pasakyta - ciucikas tavo veganas, nes seri ji zuvim ir lapais.
Papildyta:
MINISTRAS

Ministerijoj nuo seno
toks Aurelijus gyveno,
psichiatras buvo jis
žmogus rimtas, ne kvailys.

Jam tauta labai rūpėjo,
žmones gelbėti reikėjo,
kad gyventų jie sveikai
vyrai, moterys, vaikai.

Kad negertų, nerūkytų
cukrų kuo mačiau laižytų,
sviestą, druską apribot,
šokolado nebeduot.!

Jie vaistų per daug vartoja -
ką gi liaudis sau galvoja ?
ir ministras kaktą trina,
gal uždraust ir aspiriną ?

Su vaistais kol kas tvarka,
kaip gyvena mokykla ?
Ojojoj kaip negerai
valgo nesveikai vaikai..

Kepti kotletai blogai -
riebalai tikri nuodai,
duot jiems pieno ir daržovių -
nepriaugs vaikučiai svorio.

Jie tualete pasėdės
ir lengviau lakstyt galės,
bus išbalę ir liekni,
bet užtat visi sveiki.

Tik lazda su dviem galais
apsisuko ne juokais -
degalinė ar kioskelis
pamaitint moksleivį gali.

Čia ir kola, ir dešrainis,
ir kebabas, ir mėsainis.
vargo didelio nėra -
išradinga mūs tauta.

O Aurelijus nesnaudžia
naują mintį tyliai audžia -
mums ligoninių per daug -
uždaryt, naikint, uždraust !

Ir ,,greitukės'' , daktarai
viskas bus mieste tiktai.
Tegul kaimas tyliai miršta
nepajudins nieks nei piršto.

Mūs Veryga visagalis -
viską žino, viską gali.
Už visus galvoti moka
tautai varo naują šoką.

Bet yra viena bėda -
mes juk ne avių banda.
Patys galime nuspręsti -
ką suvalgyti, kaip švęsti.

Rasa Šimaitytė Sakalauskienė
(R.Š.S)

Argi netiesa😂😂
Papildyta:
QUOTE(virga @ 2018 09 07, 19:35)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="72197435" data-time="<a href="> Tai jei vaika atvedi i darzeli 8, o pasiimi 17 - tai tik valgo ka ideda is namu ir piena su vaisiais? Ar pas jus darzeliai trumpiau dirba? Nu va, valgo vaikai desreles ir sveiki. </blockquote> Nuo 7 iki 16. Tai tos pacios valandos. Tevai vaikams ideda sumustiniu. Jogurtu.  Na nemirsta tie vaikai is bado. Niekas neriboja kiek ir is kokiu produktu tie sumustiniai.  Dar kai kada aukletios isverda sriubos is pokeliu. Beje darzeliuose nera nei vireja. Nei seimininkiu. Tik aukletojos. Grupes nedidelis. Vaiku amzius grupese maisytas. Gerai tiems vaikams cia. Patikekite. Bet kokiu oru eina i lauka. Gali voliotis sniego, purve ir niekas ju nestramuzina. Veda i Kina. I visokius renginius. Muges. I baseina. I miska kepti desreliu. I kavines su savo sumustiniais dezutese.  Ziema vaikai slidineja. Ciuozineja ciuoziklose. Mazukai buna susodinti i spec keturviecius vezimukus ir irgi vezami pramogauti. Kulturintis. Vaikai darzelius pradeda lankyti nuo mazdaug metu. Tokio ilgio vaiku auginimo atostogos. Na , O jei vienas is tevu nenori grizti i darba, O nori auginti vaika namie, gauna is valstybes 700 euru dar metams. 😏Arba jei mociutes priziuri ir vaikas melankolsk darzelio. 
<p> </p>

Jetus, kokie laimingi vaikai smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 09 07, 22:10)
bet tai fainos tos visos rekomendacijos ir pasikeitimai , kad pas mus taip maitintu vaikus mokyklose  bigsmile.gif
https://www.delfi.lt...s.d?id=78850397

nieko labai ten faino, kai viską iki galo suskaitai, nes vistiek visokios daktariškos ar dešrelės išlieka.
Nebent dar po metų visai pašalins smile.gif
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2018 09 07, 22:20)
Siaip as uzimtas zmogus, ateinu kartais prasiblaskyt. As ne tu " vadove" ir ne tavo drauge su trim aukstaisiais "programuotoja"dienu dienas leidziancios sm. Bendrai buvo tada pasakyta - ciucikas tavo veganas, nes seri ji zuvim ir lapais.

tai gal jau nebenusipeizėk nuo to savo "darbingumo" ir "užimtumo" taip?
gi jau du kartus pati parašei, kad būna, kad nusišneki. Tai gal pats laikas nutilti ir baigti tą savęs pačios išjuokinėjimą, "vegane" su žuvimis? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2018 09 07, 22:20)
Argi netiesa😂😂

aišku, kad tiesa, avinų tauta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 09 07, 22:40)
nieko labai ten faino, kai viską iki galo suskaitai, nes vistiek visokios daktariškos ar dešrelės išlieka.
Nebent dar po metų visai pašalins smile.gif

ne, nu tai visai isimtu, tai zmones i gatves iseitu, kaip su snapsu, kad buvo menkuciai apribojimai, o kad pykcio , jau ir taip labai gerai, tik karta per savaite biggrin.gif jau dabar va kiek pasipiktinimu matau doh.gif pamazu pripras kaip geriau, gal patys paskui nebenores, zarnynai pasivalys ir galvos prasvieses, vaikai gal ir namie pirasys sveikesniu dalyku , jaunimas gi lankstesnis uz tevus biggrin.gif

sunku nuneigti....

bet paglavojau Veryga visai geras vyras jauciu, ne daug tokiu ir jauciu vedes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 09 07, 22:40)

tai gal jau nebenusipeizėk nuo to savo "darbingumo" ir "užimtumo" taip?
gi jau du kartus pati parašei, kad būna, kad nusišneki. Tai gal pats laikas nutilti ir baigti tą savęs pačios išjuokinėjimą, "vegane" su žuvimis? biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Papildyta:

Tai cia tu gyreis, kad esi " vadove". Dar pries pat naujus metus su snieglente nusileidi ir sm nesamones triedi😂😂
Vargsas tavo ciucius 4u.gif . Gaila tikrai man jo. Vietoj mesos ir kaulo - zuvi ir darzoves... nu na* ik. Vargsas gyvunas... Bet baigiam, gi jau apie tai snekejom, zagsi jau turbut vargsas 4u.gif .

Kad ne aviu. Ziu - alkoholio pas lenkus ir latvius, o veryga tos " sveikuolis" praplikes ir veidu parsioko. Man is isvaizdos i sveika 40 su + vyra nelabai nesa. Visiska priesingybe Pernavui ax.gif .
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2018 09 07, 22:47)

bet paglavojau Veryga visai geras vyras jauciu, ne daug tokiu ir jauciu vedes  biggrin.gif

Kokoa savo tipo sirinskiene.
Del to tau ir patinka
Atsakyti