Įkraunama...
Įkraunama...

Kaimyne

Susiduriau su nemalonia situacija, bet nezinau, ka tureciau tokiu atveju daryti. Itariu, kad kaimynes vyras ja engia ir kontroliuoja. Jie atsikrauste gyventi netoli musu i nuomojama nama pries kokius gerus metus. Tuoj metu buvo jiems gime 2 vaikai, siuo metu jau trys. Moteris daug jaunesne uz vyra, niekur nedirba, sedi namie su vaikuciais. Vyras ukininkauja, turi aviu, arkli, vis pravaziuodama pro ju uki su juo pasisveikinu. Zmona su vaikais islenda is namu labai retai, i darzeli vaiku neleidzia, nors darzelis butu visai salia.
Sugalvojau ja pasikviesti i svecius, labiau susipazinti, ji man parase, kad neturi kur palikti vaiku, sakau su vaikais ateik, ji sako, vyro atsiklausiu is pradziu. Po kiek laiko atrase, kad vyras mano, kad mums netinka susitikti. Likau kazkaip pasimetusi, sakau, tuomet visi kartu ateikit i svecius, tai nieko is viso i tai neatrase.
Ji cia kaime beveik su niekuo nebendrauja, draugiu neturi, maciau kelis kartus ja tik parduotuveje, niekur kitur. Faina jauna moteris, bet jauciu, kad labai uzguita. Papasakojau savo vyrui,tai jis irgi nesuvokia, kaip siais laikais gali taip buti.
Ka patartumet man daryti?
Atsakyti
Nieko, jei nenorite problemų, kerštų, nervų ir t.t. O jei norite, tai tada klausykitės savo vidaus ir pati nuspręskite. Seniūnija dar variantas, bet vėlgi, jaučiu jūsų nesupras, kai pati moteris nesiskundžia, vaikai aprengti ir nebadauja.
Atsakyti
Zmona turi klausyti vyro. Tai normalu. As irgi pasakau, su kuo verta bendrauti ir su kuo ne.
Atsakyti
Nieko nedarykit. Nebent pastebėtumėte, kad yra realus fizinis smurtas ir (arba) vaikų nepriežiūra. Būkit draugiška, kai susitinkat, bet nelįskit be reikalo į akis.

Kaip jie gyvena - jų reikalas. Net jei Jums jų pasirinktas gyvenimo būdas atrodo netinkamas.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 05 08, 12:12)
Zmona turi klausyti vyro. Tai normalu. As irgi pasakau, su kuo verta bendrauti ir su kuo ne.

Tai ji ir klauso, su niekuo nebendrauja, tik su juo, matyt, tapo abiem tinka blink: dar pabandysiu ju mergaite pakviesti i sunaus gimtadieni, ziuresiu, ar ateis, nes kviesim daug panasaus amziaus vaiku is aplinkui...
Atsakyti
QUOTE(Laisva123 @ 2017 05 08, 12:18)
Tai ji ir klauso, su niekuo nebendrauja, tik su juo, matyt, tapo abiem tinka blink: dar pabandysiu ju mergaite pakviesti i sunaus gimtadieni, ziuresiu, ar ateis, nes kviesim daug panasaus amziaus vaiku is aplinkui...

Gali buti zmones keistoki, o gali buti ir psichinis tas vyras. Ateis iskapos kirviu - neisgrausi.
Kaip suzinot? Jie is kazkur atvyko, gal reikia pasidomet. Lietuva juk nedidele.

Geriau juos palikit ramybeje kol geriau issiaiskinsit. Buna zmones slepia kokia problema ar kitaip bijo kitu. Gal turi bloga patirti, nukenteje. Geriausia labai atsargiai su tokiais, nes arba jie taps dar itaresni arba net agresyvus.

O problemu gali buti ivairiausiu... nuo nekaltu iki labai rimtu...
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 05 08, 12:28)
Gali buti zmones keistoki, o gali buti ir psichinis tas vyras. Ateis iskapos kirviu - neisgrausi.
Kaip suzinot? Jie is kazkur atvyko, gal reikia pasidomet. Lietuva juk nedidele.

Geriau juos palikit ramybeje kol geriau issiaiskinsit. Buna zmones slepia kokia problema ar kitaip bijo kitu. Gal turi bloga patirti, nukenteje. Geriausia labai atsargiai su tokiais, nes arba jie taps dar itaresni arba net agresyvus.

O problemu gali buti ivairiausiu... nuo nekaltu iki labai rimtu...

Jai dar tik 23 metai, o jau 3 vaikuciai vienas paskui kita, neaisku ar vel ne nescia, nes nesu maciusi jos jau senokai. Ir vaiksto ji skarele apsigobusi, nors ne musulmonai, vyras ir vaikai tai normaliai aprengti.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 05 08, 13:12)

Nu dar ko biggrin.gif Ne klausyti, o išklausyti, atsižvelgti į nuomonę, rasti kompromisą, jei iškyla nesutarimai, o ne tai, kad "cic, boba, kaip pasakiau, taip ir bus!" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2017 05 08, 14:19)
Nu dar ko biggrin.gif Ne klausyti, o išklausyti, atsižvelgti į nuomonę, rasti kompromisą, jei iškyla nesutarimai, o ne tai, kad "cic, boba, kaip pasakiau, taip ir bus!" biggrin.gif

Yra žmonių, kurie nesugeba savarankiškai priimti sprendimų. Jokių. Tuomet jie pasirenka į sutuoktinius tokius, kurie aiškiai nurodo, ką daryti ir kur eiti. Ir egzistuoja smile.gif Nes jėgų su savimi kovoti ir mokytis prisiimti atsakomybę už savo veiksmus tokie žmonės neretai taip pat neturi.
Atsakyti
Autore, cia jus buvote sukurus tema apie savo seseri, kuri irgi ne pagal jusu supratima gyvena?

Atstokit jus nuo tos kaimynes. Nenori ir nebendrauja, jei su melynem nevaiksto, vaikai tvarkingi ir neapleisti - nesikiskit i svetimos seimos gyvenima.
As turiu drauge, tai su ja labai gerai sueinam, viena pas kita vaikstom, ta drauge turi sese, kuri labai klijuojasi man i drauges, pastoviai nori tiesiog ilisti pas mane i svecius. Turiu toki hobi, tai jai labai idomu paziuret. O ji man pagal biolauka nepatinka, na ne mano zmogus, visai nenoriu jos isileusti i namus. Tai ta jau net seses praso, kad pakalbetu, jog ja pasikviesviau. Ir mane pastoviai pas save kvieciasi. Ikyrumas nesvietiskas, atrodo visais aiskiais ir mandagiais budais jau parodziau, kad mano namai ne muziejus ir ji man kaip drauge neidomi, bet va penktadieni vel mesenger zinute gaunu " kada pakviesi pas save?"
Anksciau dar viena kaimyne turejau, irgi lisdavo ir pas save tempdavosi per prievarta, kadangi ana sena buvo, tai kazkaip galvodavau, kad vienisa senai moteriskei... Paskui jau vengdavau net laiptinej susitikt, na nesupranta kazkodel kiti zmones, kad ju bendravimas ir draugyste nelabai visiems reikalinga.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2017 05 08, 13:28)
Autore, cia jus buvote sukurus tema apie savo seseri, kuri irgi ne pagal jusu supratima gyvena?

Atstokit jus nuo tos kaimynes. Nenori ir nebendrauja, jei su melynem nevaiksto, vaikai tvarkingi ir neapleisti - nesikiskit i svetimos seimos gyvenima.
As turiu drauge, tai su ja labai gerai sueinam, viena pas kita vaikstom, ta drauge turi sese, kuri labai klijuojasi man i drauges, pastoviai nori tiesiog ilisti pas mane i svecius. Turiu toki hobi, tai jai labai idomu paziuret. O ji man pagal biolauka nepatinka, na ne mano zmogus, visai nenoriu jos isileusti i namus. Tai ta jau net seses praso, kad pakalbetu, jog ja pasikviesviau. Ir mane pastoviai pas save kvieciasi. Ikyrumas nesvietiskas, atrodo visais aiskiais ir mandagiais budais jau parodziau, kad mano namai ne muziejus ir ji man kaip drauge neidomi, bet va penktadieni vel mesenger zinute gaunu " kada pakviesi pas save?"
Anksciau dar viena kaimyne turejau, irgi lisdavo ir pas save tempdavosi per prievarta, kadangi ana sena buvo, tai kazkaip galvodavau, kad vienisa senai moteriskei... Paskui jau vengdavau net laiptinej susitikt, na nesupranta kazkodel kiti zmones, kad ju bendravimas ir draugyste nelabai visiems reikalinga.

Tai ana kaip ir noretu su manim bendrauti, ypac, kai yra panasaus amziaus vaiku, alia vyras kaip supratau nepatenkintas blink.gif as cia i draugus nesipersu labai, tiesiog bandziau suderinti musu susitikimo laika, bet nesigavo.
Atsakyti
QUOTE(Laisva123 @ 2017 05 08, 13:36)
Tai ana kaip ir noretu su manim bendrauti, ypac, kai yra panasaus amziaus vaiku, alia vyras kaip supratau nepatenkintas blink.gif as cia i draugus nesipersu labai, tiesiog bandziau suderinti musu susitikimo laika, bet nesigavo.

O jus pati noretumet, kad kazkokiai jusu kaimynei, pasirodytu, kad jus vyras engia ir musa ( bet jei taip nebutu is tikruju) ir ji listu jusu " gelbet"?
Ivairiu zmoniu yra, jei ten su skarele vaiksto, galbut yra kokie sentikiai, o pas juos tikrai klauso tevu ir vyru ir vaiku daug gimdo. Matomai neturit kuom uzsimt, kad problemas svetimas gvildent ruosiates.
O jei jau taip norit draugaut ir matot, kad vyras jai neleidzia, tai vaziuodama pro sali ta vyra uzkalbinkit ir pasikvieskit ji su zmona ir vaikais. Tik zmones prie ukio nelabai pliurpt apie nieka laiko turi, po savo lauku ir gybuliu pavarge dazniausiai buna, o be to namuose su trim mazais vaikais tikrai yra kas veikt.
Atsakyti